info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Kefalónia látnivalók

Fedezze fel a hihetetlen, Kr. e. 50 000-ig visszavezethető történelemmel rendelkező görög szigetet, Kefalóniát! Csodálatos természeti látnivalók várják Önt! 

Árgosztoli főváros

Kefalónia fővárosa Árgosztoli, amely vadregényes szépségével minden utazót lenyűgöz. A várost 1953-ben egy földrengés szinte teljesen elpusztította, amely aztán adományokból épült újjá. Árgosztoliban járva mindenképpen térjünk be a Helytörténeti Múzeumba, amely a helyreállítást mutatja be fényképeken, valamint a Régészeti Múzeumba, amely a sziget történelmébe enged bepillantást. Igazán jó fotókat készíthetünk az 1813-ben épült Drápánosz-hídról. 

Kásztro, az egykori főváros

Egészen 1757-ig Kásztro volt Kefalónia fővárosa, amelynek számos történelmi látnivaló állít emléket. Barangoljunk a város utcáin, és fedezzük fel Ájiosz Jeorjiosz erődjét, a Moni Ájiu Ándreá templomot, amely a legenda szerint Szent András apostol lábát őrzi. 

Enosz-hegy 

Az 1630 méter magassága felszökő csúcs a kirándulók kedvelt célpontja. Különlegessége, hogy a hegycsúcs az Enosz Nemzeti Park része, ahol egy elsősorban itt található cédrusfenyőfaj látható. 

Számi környéki barlangok

Két csodás barlang is található a kikötőváros, Számi környékén. Az egyik a Drogáráti-cseppkőbarlang, amely kis mérete ellenére elhíresül kiváló akusztikájának és látványos cseppkőszobrainak köszönhetően. Időnként koncerteket is rendeznek ebben a barlangban. A másik a Melisszáni-barlangtó, amely a mükénéi időkben Pán-szentély volt. E barlangtón lehet csónakázni: ezt mindenképp próbáljuk ki, igazán nagy élményben lesz részünk! 

Fiszkárdo és Ásszosz falvak

Eredeti görög bájukkal számos utazót elvarázsolnak ezek a falvak, így ha van időnk a nyaralás során, keressük fel őket, ahogy az Ásszoszhoz közel fekvő Mitru-öbölt is, amely mesésen szép tengerparti szakasz. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.