Havanna és Cayo Santa Maria last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 2 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Havanna és Cayo Santa Maria last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés.
Cayo Santa Maria turista sziget Kuba északi, Atlanti-óceáni oldalán, mégpedig az utolsó darabja szigetek egy sorának, ami egy 48 kilométer hosszú feltöltött gát (spanyolul: pedraplen) és vagy 50 híd révén kapcsolódik a kubai szárazföldhöz. Olyasmi ez a szigetsor, mint Florida déli csücskén a Key West.
A sziget kicsi, hisz hosszában 12 kilométeres, és a legnagyobb szélessége csak 2 kilométer. Cayo Santa Maria része a Jardines del Rey (a Királykertjei) nevű szigetcsoportnak, amit az UNESCO bioszféra rezervátumának nyilvánítottak ki.
A szigeten kizárólag turizmus van, csak hotelek és néhány szolgáltatás a turisták számára (pl. delfinárium). Helyi lakosság nincs, az egyetlen falu (Puebla las Dunes) is csupán mesterséges hely, turista látványosság boltokkal, két kis "piaccal" és egy étteremmel. Érdekes, hogy azért van a szigeten egy emeletes, felül nyitott szigetnéző busz, ami a "nevezetességeket" hivatott megmutatni. A nevezetességek: a csodaszép tenger, a fenséges strandok és azok a mangrove erdőcskék, amik a Cayo Santa Maria "végállomáshoz vezető szigetsor többi darabját is jócskán betöltik.
Nem árt előre tudni, hogy Cayo Santa Maria szigeténél a tenger gyakran nyugtalan (néha háborgó), s ilyenkor erős a hullámzás.Nem ritka, hogy a strandokon piros zászlóval intik a nyaralókat a fürdéstől. A piros zászló kitétele azonban néha túlbiztosításnak tűnik és a nyaralók mégis "kóstolgatják" a vizet, bevállalják játékosan a hullámokat.
Őszintén megmondva Cayo Coco és Varadero strandjai nyugisabbak. Ugyancsak nyugisabb a tenger a Cayo Santa Maria szigetével szomszédos Cayo Ensenachos szigeten. Ráadásul Cayo Ensenachos két strandját, a Playa Ensenachost és a Playa Meganot sokan Kuba legszebb strandjai között említik meg. A szigeten van egy-két olyan strandszakasz, amit nudisták használhatnak. Engedélyezett és sokan élnek is a lehetőséggel.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.