info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Havanna és Cayo Santa Maria

Városnézés és a hullámzó gyönyörű tenger egy utazáson!

Havanna és Cayo Santa Maria last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 3 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Havanna és Cayo Santa Maria last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés.
Cayo Santa Maria turista sziget Kuba északi, Atlanti-óceáni oldalán, mégpedig az utolsó darabja szigetek egy sorának, ami egy 48 kilométer hosszú feltöltött gát (spanyolul: pedraplen) és vagy 50 híd révén kapcsolódik a kubai szárazföldhöz. Olyasmi ez a szigetsor, mint Florida déli csücskén a Key West.
A sziget kicsi, hisz hosszában 12 kilométeres, és a legnagyobb szélessége csak 2 kilométer. Cayo Santa Maria része a Jardines del Rey (a Királykertjei) nevű szigetcsoportnak, amit az UNESCO bioszféra rezervátumának nyilvánítottak ki.

A szigeten kizárólag turizmus van, csak hotelek és néhány szolgáltatás a turisták számára (pl. delfinárium). Helyi lakosság nincs, az egyetlen falu (Puebla las Dunes) is csupán mesterséges hely, turista látványosság boltokkal, két kis "piaccal" és egy étteremmel. Érdekes, hogy azért van a szigeten egy emeletes, felül nyitott szigetnéző busz, ami a "nevezetességeket" hivatott megmutatni. A nevezetességek: a csodaszép tenger, a fenséges strandok és azok a mangrove erdőcskék, amik a Cayo Santa Maria "végállomáshoz vezető szigetsor többi darabját is jócskán betöltik.
Nem árt előre tudni, hogy Cayo Santa Maria szigeténél a tenger gyakran nyugtalan (néha háborgó), s ilyenkor erős a hullámzás.Nem ritka, hogy a strandokon piros zászlóval intik a nyaralókat a fürdéstől. A piros zászló kitétele azonban néha túlbiztosításnak tűnik és a nyaralók mégis "kóstolgatják" a vizet, bevállalják játékosan a hullámokat.

Őszintén megmondva Cayo Coco és Varadero strandjai nyugisabbak. Ugyancsak nyugisabb a tenger a Cayo Santa Maria szigetével szomszédos Cayo Ensenachos szigeten. Ráadásul Cayo Ensenachos két strandját, a Playa Ensenachost és a Playa Meganot sokan Kuba legszebb strandjai között említik meg. A szigeten van egy-két olyan strandszakasz, amit nudisták használhatnak. Engedélyezett és sokan élnek is a lehetőséggel.
 • Nemzetközi Balettfesztivál Havanna
  28.2020. October
  Nemzetközi Balettfesztivál Havanna2020. October 28. 15:002020. November 07. 21:00
  Havanna, Kuba (Amerika)
  A Nemzetközi Balettfesztivál egy nyolcnapos rendezvény, amelyet a a havannai Gran Teatro, azaz a nagy színházban tartanak meg. Az eseményen több világhírű darabot is bemutatnak, mint például a Csipkerózsika vagy a Diótörő balett változatát.
 • Hominis Havanna
  26.2021. April
  Hominis Havanna2021. April 26. 08:002021. April 30. 20:00
  Havanna, Kuba (Amerika)
  Az esemény lehetőséget ad a pszichológiai területen dolgozóknak, hogy megbeszélhessék tapasztalataikat és új kapcsolatokat alakítsanak ki. Főbb témák a pszichológiával kapcsolatos elmélet, történelem, módszertan, a közösségi média hatásai, az emberek ebben betöltött szerepei, a kirekesztés elleni pszichológia és még sok más.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.