info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Costa Del Sol utazás infók

Costa Del Sol utazás információk

Andalúzia vadregényes vidékén tüzes ritmusok, illatos narancsligetek, pompázatos paloták varázsolják el az idelátogatót. Az elnevezés, Al-Andalus a hódító móroktól származik, akik mintegy nyolc évszázadon át uralkodtak a vidéken, és akiknek Andalúzia felvirágoztatása köszönhető: mecsetek, paloták, fürdők sorát építették, főiskolákat hoztak létre, új növényi kultúrákat honosítottak meg, valamint továbbfejlesztették a rómaiak vízellátási rendszerét. Bár 1492-ben a spanyol reconquista elűzte Granadából az utolsó mór uralkodót, a mór kultúra és életmód azonban máig érezhetően mély nyomokat hagyott az andalúz városképen. Spanyolország legszebb üdülőhelyei is az andalúziai Costa Del Sol tengerpartján találhatók. Ez Európa legdélebbi pontja, néhány kilométerre a Gibraltári-szorostól, amelynek másik oldalán már Afrika terül el. A partszakasz neve is arra utal, hogy ez az ország legnaposabb, több kilométer hosszú tengerparti szakasza, ahol egymást érik a jobbnál jobb üdülőhelyek. Andalúzia egyben a spanyol félsziget egyik legregényesebb része, amely olyan hírességekkel büszkélkedhet, mint Pablo Picasso.

Costa Del Sol beutazási feltételek (frissítve: 2022. március 7.)

Costa Del Sol Spanyolország egy tengerparti szakasza, így a spanyol beutazási szabályok vonatkoznak rá. Beutazáshoz elegendő az új típusú személyi igazolvány, amely legalább a hazaérkezés napjáig érvényes, de útlevéllel is beutazhatunk.

Costa Del Sol repülővel

Irodánk kizárólag repülős utakat értékesít, így Costa Del Solra velünk csak repülővel juthatnak el utasaink. Costa Del Sol repülési idő Budapestről kb. 2 óra 30 perc.
Az utazások többsége fapados légitársasággal történik, így az ár általában kis méretű kézipoggyászt tartalmaz csak és fedélzeti ellátás általában nincs a repülőn. Érdeklődjön irodánkban a feladható poggyászsúlyról, az elsőbbségi beszállásról, illetve arról, hogy a repülőn kell-e felárat fizetnie azért, hogy egymás mellé üljenek. A legtöbb esetben a légitársaságok szabályzatának értelmében a repülőúton a fixen egymás mellett történő utazás csak a fix ülőhely felár megfizetése mellett lehetséges! Felár megfizetése nélkül a légitársaság véletlenszerű ültetési rendszere miatt, az egy foglaláson belül szereplő utazók ülőhelye nem szól garantáltan egymás mellé. A légitársaság által megszabott fix ülőhely szolgáltatás aktuális díjáról igény esetén a foglalás során irodánk ad tájékoztatást. Fix ülőhely foglalás a szabad helyek függvényében, legkésőbb indulás előtt 48 órával, illetve 2 munkanappal lehetséges! A fix ülőhely szolgáltatás megvásárlásával az online check in elvégzésére, ezáltal a beszállókártyák kiállítására a légitársaság rendszerében korábban lehetőség nyílik – normál esetben ez a gép indulást megelőző 48 órán belül lehetséges - , így ezen szolgáltatás kifizetésével Utasaink elutazás előtt kézhez tudják venni a hazaúti beszállókártyáikat is. Nagy méretű kézipoggyász csak abban az esetben vihető fel garantáltan a fedélzetre, ha kérnek felár ellenében elsőbbségi beszállást; egyéb esetben a beszállás előtt térítésmentesen feladathatják a kézipoggyászt. Az elsőbbségi felár díjával kapcsolatban szintén irodánk ad tájékoztatást.

Idegenforgalmi adó, kint fizetendő

Idegenforgalmi adó: 2-3* hotel esetén: 0,50 €/fő/éj; 4*-os hotel esetén: 1 €/fő/éj fizetendő a szállodába érkezéskor a helyszínen. Az adót 0-16 éves korú gyermekek esetében nem kell fizetni. Az árak tájékoztató jellegűek. Elhelyezés: a megadott szállodákban, kétágyas, pótágyazható, fürdőszobás (zuhanyozós) szobákban.

Ellátás: a szállodák leírása szerint.

Idegenvezetés: magyar nyelvű telepített idegenvezető elérhető a legtöbb esetben.

Costa del Sol Diplomáciai képviselet:
Madridi - Magyar Konzulátus c./ Angel de Diego Roldán,
21 28036 Madrid
Tel.: +34 91 413 9850
Fax: +34 91 416 4454
Ügyelet: +34 619 22 19 29

Devizaszabályok
Spanyolországban a fizetőeszköz az euró. 

Hitelkártya
A legtöbb hitelkártyát elfogadják az üdülőhelyeken, azonban ésszerűbb itthon valutát váltani az árfolyamveszteség elkerülése érdekében.

Hivatalos nyelv
Spanyol, az üdülőhelyeken angol és német nyelv szintén használatos.

Vallás
Spanyolországban a katolikus vallás terjedt el, templomokban illő öltözet (fedett váll és térd) elvárt.

Hálózati feszültség: 230 V.

Egészség
Kötelező védőoltás nincs. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette palackozott italok fogyasztása javasolt. Betegségek tüneti kezelésére való felkészülés érdekében úti házi patika összeállítását javasoljuk. Érdemes betegségbiztosítást kötni, mivel az orvosi ellátás drága az üdülőhelyeken.

Időeltolódás
Magyarországhoz viszonyítva nincs időeltolódás.

Telefon
Magyarország hívószáma: 00 36.
Spanyolország hívószáma 00 34.
A mobilhálózatok terjeszkedése és fejlődése folytán az országok lefedettsége kielégítő, a telefonálás akadálymentes. 

Nyitvatartási idő
A munkahét a hazai gyakorlattal megegyezően hétfőtől péntekig tart, ezért szombaton és vasárnap a bankok, hivatalok, posták zárva tartanak. Az üdülőhelyeken az üzletek, vendéglátó- és szórakozóegységek folyamatosan üzemelnek. Mediterrán országok szokásaihoz hűen Spanyolországban is tartanak sziesztát, naponta 13:00 és 17:00 óra között az üzletek zárva tartanak. A kiesett időtartamot pótolják, késő estig is nyitva tartanak.

Ruházat
Spanyolországban a nyár csapadékmentes, száraz és igen meleg. Ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab. A szállodák éttermeiben a rövid, sport- vagy strand viselet nem illendő.

Borravaló
A számla kiegyenlítésekor, az összeget a fizető tányérra kell helyezni, megvárni a visszajárót, ezután lehet borravalót hagyni. Ha valaki az étellel vagy a kiszolgálással nem elégedett, kb. a számlaösszeg 5%-át, ha kitűnő volt az étel vagy a kiszolgálás, akkor a 10%-ot.

All inclusive szolgáltatások
Többnyire a szállodák saját szervezésű programjain (sport, vetélkedők, műsorok, animáció) történő díjtalan részvételt jelentik, valamint egyes sporteszközök használatát (ez szállodánként eltérő lehet). Nem tartalmazzák viszont a különféle vízisportokat, motorizált sporteszközöket, fitnesz és wellness szolgáltatásokat. 

Minibár
A szállodák többségében hűtőszekrény is található a szobákban, amit kérésre feltöltenek - térítés ellenében, így minibárként is szolgál.

Légkondicionálás
Spanyolországban az alacsonyabb kategóriájú szállodákban nem általános. A legtöbb esetben központilag szabályozzák, és szakaszosan, az időjárásnak megfelelően üzemeltetik.

Strandhasználat
Spanyolországban a szállodák nem rendelkeznek saját partszakasszal, ezért a napernyőket, napágyakat a hotelek medencéinél ingyenesen, a strandokon csak térítés ellenében vehetik igénybe, melynek ára átlagosan 5-10 €/nap. Strandtörülközőket a recepción lehet bérelni.

Autóbusz, vasút
A városi autóbuszok bátran használhatók, jól szervezett útvonalhálózat és menetrend jellemzi őket. Menetjegy ára átlagosan 1,5-5 €. A napi közlekedésen felül nosztalgiavasutak is üzemelnek, melyeket érdemes kipróbálni.

Bérautó
Átlagban 40-50 EUR naponta a bérleti díj, útlevél és jogosítvány szükséges.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.