info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Costa Del Sol utazás infók

Costa Del Sol utazás információk

Andalúzia vadregényes vidékén tüzes ritmusok, illatos narancsligetek, pompázatos paloták varázsolják el az idelátogatót. Az elnevezés, Al-Andalus a hódító móroktól származik, akik mintegy nyolc évszázadon át uralkodtak a vidéken, és akiknek Andalúzia felvirágoztatása köszönhető: mecsetek, paloták, fürdők sorát építették, főiskolákat hoztak létre, új növényi kultúrákat honosítottak meg, valamint továbbfejlesztették a rómaiak vízellátási rendszerét. Bár 1492-ben a spanyol reconquista elűzte Granadából az utolsó mór uralkodót, a mór kultúra és életmód azonban máig érezhetően mély nyomokat hagyott az andalúz városképen. Spanyolország legszebb üdülőhelyei is az andalúziai Costa Del Sol tengerpartján találhatók.
Ez Európa legdélebbi pontja, néhány kilométerre a Gibraltári-szorostól, melynek másik oldalán már Afrika terül el. A partszakasz neve is arra utal, hogy ez az ország legnaposabb, több kilométer hosszú tengerparti szakasza, ahol egymást érik a jobbnál jobb üdülőhelyek. Andalúzia egyben a spanyol félsziget egyik legregényesebb része, mely olyan hírességekkel büszkélkedhet, mint Pablo Picasso.

Elhelyezés: a megadott szállodákban, kétágyas, pótágyazható, fürdőszobás (zuhanyozós) szobákban.

Ellátás: a szállodák leírása szerint.

Idegenvezetés: magyar nyelvű telepített idegenvezető.

Costa del Sol Diplomáciai képviselet:
Madridi - Magyar Konzulátus c./ Angel de Diego Roldán,
21 28036 Madrid
Tel.: +34 91 413 9850
Fax: +34 91 416 4454
Ügyelet: +34 619 22 19 29

Útlevél és személyi igazolványBeutazás:
Az Európai Unióhoz való csatlakozás napjától a magyar állampolgárok számára az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére történő beutazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány (csak a műanyag kátya a jó) birtokában is lehetővé vált. A zökkenőmentes határátkelés érdekében a Külügyminisztérium javasolja az érvényes útlevél használatát! Kiskorúak továbbra is csak önálló érvényes útlevél birtokában utazhatnak külföldre.

Letölthető poggyász súlyok a Travel Service járatain: Poggyász súlyok és túlsúly díjak

Devizaszabályok:
Spanyolországban a fizetőeszköz az Euró. A jelenleg érvényben lévő devizaszabályok szerint korlátlan összegben vihető ki, azonban az egymillió forint értéket elérő vagy azt meghaladó Euró kivitelét a vámhatóság felé jelezni kell.

Hitelkártya:
A legtöbb hitelkártyát elfogadják az üdülőhelyeken, azonban ésszerűbb itthon valutát váltani az árfolyamveszteség elkerülése érdekében. Hivatalos nyelv: spanyol, az üdülőhelyeken angol és német nyelv szintén használatos.

Vallás:
Spanyolországban a katolikus vallás terjedt el, templomokban illő öltözet (fedett váll és térd) elvárt.

Hálózati feszültség: 230 V

Egészség:
Kötelező védőoltás nincs. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette palackozott italok fogyasztása javasolt. Betegségek tüneti kezelésére való felkészülés érdekében úti házi patika összeállítását javasoljuk. Érdemes betegségbiztosítást kötni, mivel az orvosi ellátás drága az üdülőhelyeken.

Időeltolódás:
Magyarországhoz viszonyítva nincs időeltolódás.

Telefon:
Magyarország hívószáma: 00 36,
Spanyolország hívószáma 00 34.
A mobilhálózatok terjeszkedése és fejlődése folytán az országok lefedettsége kielégítő, a telefonálás akadálymentes. A szállodák recepcióin térítés ellenében telefon és fax lehetőség egyaránt a vendégek rendelkezésére áll.

Nyitva tartási idő:
a munkahét a hazai gyakorlattal megegyezően hétfőtől péntekig tart, ezért szombaton és vasárnap a bankok, hivatalok, posták zárva tartanak, ellenben az üdülőhelyeken az üzletek, vendéglátó- és szórakozóegységek folyamatosan üzemelnek. Mediterrán országok szokásaihoz hűen Spanyolországban is tartanak sziesztát, naponta 13.00 és 17.00 óra között az üzletek zárva tartanak. A kiesett időtartamot pótolják, késő estig is nyitva tartanak.

Ruházat:
Spanyolországban a nyár csapadékmentes, száraz és igen meleg. Ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab. A szállodák éttermeiben a rövid, sport- vagy strand viselet nem illendő.

Borravaló:
számla kiegyenlítésekor, az összeget a fizető tányérra kell helyezni, megvárni a visszajárót, ezután lehet borravalót hagyni. Ha valaki az étellel vagy a kiszolgálással nem elégedett, kb. a számlaösszeg 5%-át, ha kitűnő volt az étel vagy a kiszolgálás, akkor a 10%-ot, nem többet.

All inclusive szolgáltatások:
Többnyire a szállodák saját szervezésű programjain (sport, vetélkedők, műsorok, animáció) történő díjtalan részvételt jelentik, valamint egyes sporteszközök használatát (ez szállodánként eltérő lehet). Nem tartalmazzák viszont a különféle vízisportokat, motorizált sporteszközöket, fitnesz és wellness szolgáltatásokat.

Minibár:
A szállodák többségében hűtőszekrény is található a szobákban, amit kérésre feltöltenek - térítés ellenében, így minibárként is szolgál.

Légkondicionálás:
Spanyolországban az alacsonyabb kategóriájú szállodákban nem általános. A legtöbb esetben központilag szabályozzák, és szakaszosan, az időjárásnak megfelelően üzemeltetik.

Strandhasználat:
Spanyolországban a szállodák nem rendelkeznek saját partszakasszal, ezért a napernyőket, napágyakat a hotelek medencéinél ingyenesen, a strandokon csak térítés ellenében vehetik igénybe, melynek ára átlagosan 3-4 €/nap. Strandtörülközőket a recepción lehet bérelni.

Autóbusz, vasút:
A városi autóbuszok bátran használhatók, jól szervezett útvonalhálózat és menetrend jellemzi őket. Menetjegy ára átlagosan 1,5 €. A napi közlekedésen felül nosztalgiavasutak is üzemelnek, melyeket érdemes kipróbálni.

Bérautó:
Átlagban 30 EUR naponta a bérleti díj, útlevél és jogosítvány szükséges.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.