info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Dél-Ciprus fakultatív

Ciprus látnivalók, programok

Teve farm (Mazotos)
Fél napos program - Állatok (teve, ló, szamár, strucc, ...) etetése, simogatása. Lehetőség van tevegelésre. Helyi múzeum megtekintése. Játszótér, medence, étterem. Belépő 2-3 Euro /fő
  Ciprusi last minute akciós olcsó utazás Laimassol

Limassol - Pafos (egésznapos kirándulás)

A kiránduláson megismerhetik Ciprus egyik legszebb részének legendáját és a történetét. Az első megálló a Loel Borászat, Ciprus három legnagyobb borászatának egyike. Itt Ciprus legjobb borainak széles választékát kóstolhatják meg. Ezután meglátogatják Kourion antik városkát, ahol az i.e. 2. századból származó gyönyörű és impozáns görög-római amfiteátrum tetejéről csodálhatják meg a kilátást. A kirándulás következő állomása Afrodité sziklája, ahol a szépség és szerelem istennője született - a mitológia szerint itt kelt ki Afrodité a habokból. Ezután Kato Pafosz következik, ahol sok, ma már az UNESCO védelme alatt álló antik emlékmű maradt fenn. Pafoszban felkeresik azt az oszlopot is, amelyhez Szent Pál apostolt hozzákötözték és megkorbácsolták. Ebéd után meglátogatják a régészeti parkot, ahol i. sz. 3. és 4. századból származó különleges mozaik padlót tekinthetnek meg.
Irányár: 40 EUR
 

Troodos - Kykkos kolostor

A kirándulás elsősorban a természeti látnivalók kedvelőinek ajánlott, akik élvezni szeretnék a gyönyörű kilátást a zöldellő fenyvesekkel teli tájra és a borókától illatos hűvös levegőt. Az első megálló Lania falucska, amely a Commandaria deszertbor gyártásáról híres. Majd az út a Troodosz hegységben 1100 m magasan megbúvó, Szűz Máriának ajánlott Kykkos kolostor felé folytatódik, amely az egyik legismertebb és leggazdagabb Cipruson. A kolostor tulajdonában van a Szent Lukácsnak tulajdonítható arany Szűz Mária ikon. Megállnak az első Ciprusi Köztársaság elnökének, III. Makaria érseknek a sírjánális.
Irányár: 40 EUR
  Ciprusi utazás, fakultatív Kyrenia

Kyrenia – Famagusta kirándulás

Bár a sziget északi része jelenleg török fennhatóság alatt áll, látványosságait meg lehet tekinteni. Ez a kirándulás lehetővé teszi, hogy felkeressék azokat a nevezetességeket, amelyek 1974-ig a sziget büszkeségei voltak: Kyreniát, Bellapaiszt, Famagustát. A fővároson, Nicosián és a Pentadaktylosz hegységen keresztül utunk egy festői kisvárosba, Kyrenieba vezet, ahol egy halászkikötő is található. A kikötőt hatalmas erődítmények őrzik, amelyekben múzeumok működnek. A kikötőben látható egy i.e. 4. századból fennmaradt roncs is a rakománnyal együtt, amit szállított. A múzeum megtekintése után lesz idő a felfrissülésre (étkezésre), sétára és vásárlásra.
Ezután Bellapaisz gótikus kolostorát keresik fel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező tájra. Bellapaiszból a sziget belsején keresztül (Mesaoria) Famagustába vezet az utunk, Shakespeare Othellojának színhelyére. Óvárosában, a hatalmas falakkal körülvett történelmi központban egy rövid sétát tesznek, majd megtekintik Othello tornyát és a gyönyörű gótikus Szent Miklós katedrálist (a török hódítást követően minaretté építették át, és Lály Musztafa pasa mecsetnek nevezték el). Szomorú látnivaló a "szellemek városa", Famagusta környéke, ahol 1974 után, a török megszállást követően megállt az idő. Itt lesz az utolsó megálló. A sziget keleti részén keresztül vivő út visszavezet bennünket a kiindulási helyhez.
Irányár: 70 EUR
  Cipruais utazás, last mnute olcsó akciós áron. Kolossi

Kolossi – Krasochoria (borászati falu) kirándulás

Krasochoria – így hívják a ciprusiak a borászati falvakat a déli Troodos hegységben, Liassolu környékén, ahol a legtöbb ciprusi szőlőskert található.
A kirándulás első megállója a Kolossi vár, amely Limesoltól 10 km-re nyugatra helyezkedik el. Ez az erődítmény a 13. században épült, majd a 15. században átépítették. A keresztesek utolsó várának eleste után a Johanniták telepedtek le itt. A lovagok kiváló minőségű bort termeltek, pl. az azóta híressé vált édes desszertbort, a Commandariát.
A kirándulás folytatásaként több borászati faluba látogatnak el, ahol különféle borokat kóstolhatnak meg, élvezhetik a gyönyörű kilátást, megtekinthetik a helyi nevezetességeket, sétálhatnak a szűk kis utcácskákban és felkereshetik a helyi templomokat. Omodhosban egy 15. századi borprést és a helybéli kézzel készített csipkéket csodálhatják meg, majd a zöld szőlősoron keresztül továbbindulnak Platres falujába, a közkedvelt hegyi központba, ahol megebédelhetnek vagy sétálhatnak. A borászati falvakban tett látogatás során javasoljuk, hogy mindenképpen kóstolják meg a helyi ciprusi bort. Kilani faluban megismerhetik a borkészítés technológiáját, és megtekintik a 12. században épült Ayia Mavri templomot is, amelynek freskói a 12. és a 15. századból valók. Bizonyosan elbűvöli majd Önket a híres óriás platán fa, amely már 800 éves. Ayios Amvrosioson keresztül vezet az út vissza, Limasolba. Reméljük, hogy a kirándulás során felejthetetlen élményekben lesz részük.
Irányár: 40 EUR

EGYÉB PROGRAMOK, AKÁR EGYÉNILEG IS

Dreamland
Gyerek játszóház fél napos program keretében 3-12 éves gyerekeknek. Külső és belső helyszínen ugrálóvár, csúszdák, ... Belépőt csak a játékokban résztvevő gyerekek részére kell váltani 2.5 Euro. Felnőtteknek étterem és bár rész áll rendelkezésre.

Water World
Vízi park (Agia Napa) Egész napos program mindenki számára. Belépő: €16 gyerekeknek, €30 felnőtteknek, 3 év alatt ingyenes. Egyéb csúszdaparkok: Limassol, Paphos, Ayia Napa

Ostrich Wonderland struccfarm
Ciprus Szamár Szentély
Paphos Akvárium (Paphos)
Óceáni akvárium (Protaras)
Dinoszaurusz Park (Agia Napa)

Történelmi látnivalók

Ciprusi utazás Paphos last minute olcsó akciós nyaralásPaphos
Az egyik legkedveltebb nyaralóhely a sziget nyugati felén található. Szép, homokos partszakaszait helyenként sziklás részek szakítják meg. Közelében található az Akamas-félsziget természetvédelmi területe, amely mindenképp megér egy kirándulást. Itt található a Saránda Colónes, a 13. századi épület, amelyet egy földrengés pusztított el. A királyok sírja, Szt. Pál oszlopa és a katakombák ugyancsak érdemesek a látogatásra. Paphos leghíresebb nevezetességei a mozaikok, amelyeket eredete a 3. századba nyúlik vissza. Az elsőt 1962-ben fedezték fel. A mozaikokat Dionüsszosz nevéhez kapcsolják. Felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt nagyszerű élményt nyújt a Paphos Aquarium, ahol a tenger élővilágához kerülhet közelebb a látogató.

Trodos
A Trodos-hegység felejthetetlen élményt nyújt. Népszerű hely a sízők, hegymászók és a túrázók, kerékpárosok körében egyaránt, de 15. századbeli festményekkel díszített kolostorainak köszönhetően a kultúra iránt érdeklődők körében is. A Kykkos-kolostor a legismertebb nevezetesség, egyben az ország egyik jellegzetes épülete. A 12. században épült, nemrég újították fel. Otthont ad egy vallási ikonokat bemutató múzeumnak is.
Asinou valószínűleg a környék legszebb kolostora. Pedhoulas ad otthont az Arkangyal Templomnak.

Ciprusi last minute utazások, olcsó akciós nyaralás, üdülés NicosiaNicosia (Lefkosia)
Az ország fővárosa a sziget középső részén található, s a két országot elválasztó zöld vonal áthalad rajta. Az óváros, amelyet 16. századi velencei fal veszi körül, Nicosia legérdekesebb része.
Egyéb látnivalók: A Helytörténeti Múzeum a város fejlődését mutatja be. Fantasztikus ikon-gyűjteményt csodálhatunk meg a Bizánci Múzeumban, amely a Püspöki Palotában található. A város főkapuja - a Famagusta Kapu - a keleti oldalon található. Az északi rész központja az Atatürk tér. Innen vezet a főutca a még mindig jó állapotban lévő Girne Kapuhoz, amely mellett áll a Török Múzeum. Érdemes megtekinteni a Selimiye Mecsetet, amelyet a XIII. században emeltek, s a gótika egyik legszebb példája az országban. A város legnagyobb török fürdője a Büyük Hamam. Szent János katedrális, az egyházfő miséző temploma, Városnézés a Velencei Falak mentén és a “Zöld Vonal“ mentén, Ciprus Múzeum megtekintése (magyar idegenvezetéssel).

Limaszol
Ciprus második legnagyobb városa. A középkortól - Oroszlánszívű Richard uralma alatt - ismert kereskedelmi központ lett. Napjainkban ismert turista központ, kikötőjéből indulnak ki az óriási tengerjáró hajók, emellett kulturális fesztiválok helyszíne. Óvárosában sok taverna, kávézó, apró souvenir boltok és butikok várják a vendégeket. Főbb nevezetességei: a vár - Középkori Múzeum, Archeológiai Múzeum, Néprajzi Múzeum, Művészeti Galéria.

Limassol körzetében:
Kolossi vára a 13. századból, Kourion múzeuma és ásatási területe, Apollo szentélye, Amathus ásatási területe, Szent György kolostor.

Famaguszta
(Félnapos kirándulás a török katonaság által megszállt területre), Szalamisz (római színház, tornacsarnok, fürdőrendszer), Barnabás Apostol sírja és a kis kolostor, Szent Miklós katedrális, amely mohamedán imádkozóhellyé lett átalakítva, séta Famaguszta belvárosában 600 éves épületek között, török bazársor, “Fantom város“ megtekintése, ahol már jó ideje nem él senki.

Tengeri álomszafari (Larnacaból indul)

FONTOS

A kinti fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A fakultatív programokat a helyi beutaztató iroda szervezi, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani a programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs.

Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja. Abban az esetben ha az utas nálunk fizette be az utazását, akkor irodánk, minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül segítségére van a hozzá a kifejezetten ilyen kéréssel forduló Utasoknak, ekkor megadjuk a kinti helyi utazási iroda képviselőjének az elérhetőségeit.

Tájékoztató információk
A fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendők telepített idegenvezetőinknél. A fenti árak tájékoztató
jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak. A megadott árak a túrák során felmerülő egyéb költségeket (belépők, kikötői illeték) nem tartalmazzák.
Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött.
Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.

A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő), tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.