info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Ciprus időjárás

Ciprus időjárása

Ciprus időjárásCiprus éghajlata jellemzően mediterrán, forró nyárral, enyhe téllel. Az év legnagyobb része száraz. Csapadék leginkább decemberben, januárban és februárban hullik. Ciprus gyakran szenved szárazságtól.

Áprilistól-októberig meleg, fürdőzésre alkalmas az idő. A július és az augusztus a legmelegebb hónap. Ekkor a hőmérséklet megközelítheti a 38-40 C fokot. 

Ayia Napát tartják az egész Mediterráneum legmelegebb helyének. Nem véletlen ez, hiszen Európa legkeletibb pontja, így időjárása eltér a páfoszitól, ami Ciprus nyugati oldalán helyezkedik el és inkább hasonlít a Közel-Kelet éghajlatára. Nyara nagyon száraz és még a viharok és az eső is elkerülik Ayia Napát szinte egész évben. 2010 volt az elmúlt időszak legmelegebb nyara, ekkor rekord hőmérsékletet, 46,6 fokot mértek. Szerencsére a meleg nyári napok hőségét a tengeri szellő kicsit kellemesebbé teszi, ellentétben a sziget belsejével, ahol a tél 2 fokkal hidegebb, mint itt és a nyár 4-5 fokkal melegebb, mint a parton.

Júniustól kora szeptemberig szinte minden nap 30 fok feletti a hőmérséklet, míg júliusban és augusztusban 40 fokig is felkúszik a hőmérő higanyszála. Egészen novemberig a hőmérséklet nem süllyed 20 fok alá és decemberben is gyakori, hogy több mint 20 fok van, bár rövidebb ideig, mint nyáron.
A leghidegebb hónapok közé tartozik január és február, mert ilyenkor akár 10 fok alá is süllyed a hőmérséklet, de akadnak olyan napok, amikor 20 fok van. Ugyan változékony az idő, de még ilyenkor is sokat süt a nap. Éjszaka természetesen lehűl itt is a levegő, kivéve júliusban és augusztusban, mert ilyenkor a nappali és éjszakai hőmérséklet szinte azonos.
Nyáron kellemesen meleg a tengervíz, akár 28 fokig is felmegy a hőmérséklete.

Ayia Napa – tenger hőmérséklete:
Most pedig nézzük meg, hogy januártól decemberig hogyan alakul a tengervíz átlaghőmérséklete Ayia Napán:
január: 18°C
február: 17°C
március: 17°C
április: 18°C
május: 21°C
június: 24°C
július: 27°C
augusztus: 28°C
szeptember: 28°C
október: 26°C
november: 23°C
december: 20°C

Ciprus időjárása
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.