info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Zanzibár utazás infók

Zanzibár utazási információk

Zanzibár, a mesés fűszersziget

Zanzibár, a mesés fűszersziget néven vált ismertté már a középkorban. Bors, vanília, szegfűszeg és szerecsendió illata csábítja el az itt nyaraló érzékszerveit. Kelet-Afrika partjaitól mindössze 35 km-re található a strandok paradicsoma, mely fehér homokos partjaival, az Indiai-óceán gyönyörű áttetsző vízével hívogatja a turistákat Zanzibár Tanzániához tartozó szigetcsoport az Indiai-óceánban, fővárosa Zanzibár városa, melynek óvárosa Stone Town, jelenleg az UNESCO világörökség része. A szigeten kb. másfél millió ember él, gazdasága főként a fűszertermelésre és a turizmusra épül. Történelmi szempontból a kereskedelem lendítette fel a szigetet, a Perzsa-öböl menti államok itt találkoztak a Dél-és Kelet-Afrikai törzsekkel és cseréltek gazdát áruik. Virágzó volt a rabszolga kereskedelem is, a középkor egyik legnagyobb rabszolga és elefántcsont piacát itt találhattuk meg. A később portugál, majd brit befolyás alá kerülő állam 1963-ban csatlakozott Tanganyikához, és a két terület közösen alapította meg Tanzánia államszövetségét. A sziget megbízható politikai és biztonsági helyzete lehetővé tette a múlt század 80-as éveitől a turizmus gyors fejlődését. Szállodák sora épült a gyönyörű fehér homokos strandon, melyek ideálisak a pihenésre.

Pozsonyból induló utazások esetében

Tervezett menetrend:
Pozsony-Zanzibár: 6D6652
2018.10.28-án BTS 01:30 - 05:20 HRG 06:20 - 12:45 ZNZ
2018.11.08-tól BTS 00:30 - 05:20 HRG 06:20 - 12:45 ZNZ

Zanzibár-Pozsony: 6D6653
ZNZ 13:45 -14:40 MBA 16:10 - 20:10 HRG 21:10 - 00:25 BTS (+1)

Vízum:
Zanzibár vízumköteles ország, de a magyar állampolgárok érkezéskor a repülőtéren is megkaphatják a vízumot 50 USD/fő összegért, amelyet célszerű pontosan előkészíteni. A vízumigényléshez a repülőn osztják ki a vízumigénylő lapot.

Úti okmány érvényessége:
Az útlevélnek a hazaindulástól számított minimum 6 hónapig érvényesnek kell még lennie!
 
Egyéb költségek:
Idegenforgalmi adó minden szálláshelyen fizetendő. Három hotel kivételével ennek összege: 1 USD / fő / nap, a Samaki Logde, a Palumbo Kendwa és a Palumbo Reef Resort esetében azonban 8 USD/ fő / nap.

Kilépési illeték: 49 USD/fő, ezt az összeget is célszerű pontosan előkészíteni hazautazáskor.

Útlemondási biztosítás: 1,5% az utazás teljes összegére.


Zanzibár beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak a belépéskor még 6 hónapig érvényes útlevél és vízum szükséges. A vízum az előre kitöltött vízumkérő lappal megérkezéskor a repülőtéren kiváltható, a turistavízum ára 50 USD/fő. Kérjük, hogy az vízum összegét pontosan készítsék ki, mert belépéskor a vámtisztnek nem áll módjában felváltani a nagyobb bankjegyeket. Beutazáskor maximum 1 liter alkohol és 1 karton cigaretta vihető be vámmentesen az országba. Felhívjuk figyelmüket, hogy bármilyen vadállatokból készült tárgyak (trófeák, elefántcsontból készült tárgyak, védett állatok bőréből készült tárgyak, korallok, kövek) behozatala, szállítása és kivitele bűncselekménynek számít. Hazautazásnál 30 USD/fő kilépési illeték fizetendő mindenki számára.
Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen. Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.

Zanzibár időeltérés

A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva +2 óra, nyári időszámításnál +1 óra az időeltérés.

Zanzibár hivatalos nyelv

Angol és a helyi kelet-afrikai szuahéli nyelv.

Zanzibár elektromos áram

230 V., 50 Hz. Az elektromos konnektorok amerikai típusúak, US szabvány, adapter szükséges. Az áramkiesések során az áram általában helyi áramfejlesztőkel van helyettesítve.

Zanzibár hivatalos pénznem

Tanzániai schilling (TZS), de az amerikai dollár (USD – 2001 utáni címleteket csak!) is általánosan elfogadott fizetőeszköz. Javasoljuk inkább az USD kivitelét, mint az EUR-t. Bankautomata alig található.

Zanzibár egészségügyi ellátás és védőoltás

Ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Szúnyogok elleni riasztószer és magas faktorszámú napozótej is ajánlott. Irodánk a csapvíz fogyasztását nem javasolja, palackozott víz szinte mindenhol kapható. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez vagy az helyi képviselőnkhöz. A beutazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de az általános oltások nagyon javasoltak, mint a sárgaláz, tetanusz, tífusz, hepatitis A., B.

Utazás előtt javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot (1097 Budapest, Gyáli út 2-6., tel: 476-1100, fax: 476-1223, honlap: http://www.oek.hu), ahol a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekre naprakész tájékoztatást adnak.

Zanzibár Uroa, Kiwengwa

A sziget keleti részén található az egyik legszebb tengerpart, melyet az Indiai-óceán ölel körbe. A parton finom, fehér korall eredetű homok található. Apály idején a tenger a korallszirtekig visszahúzódik. Az üdülőhely előnye Stone Town viszonylagos közelsége. Transzfer a repülőtértől kb.60-70 perc.

Zanzibár Nungwi, Kengawa

A sziget északi része, mely könnyen megközelíthető a fővárosból. Ez Zanzibár legrégebbi turisztikai központja és a legkiépítettebb üdülőközpont. A tengerpart nem olyan sekély mint Zanzibár keleti és déli részén. Nungwiban a parton néhány méteres mészkőképződmények találhatóak, melyek fennsíkot alkotnak, a szállodák ezen találhatóak. A strandok zöme itt lépcsőkön közelíthető meg. Transzfer a repülőtértől kb.80perc.mely két nagyobb szigetből - Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll.
Nungwi Beach Zanzibár utazás
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.