info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Zanzibár fakultatív

Zanzibar fakultatív programok, kirándulások

Zanzibar, Stone Town

Félnapos kirándulás a sziget fővárosába, Stone Townba, amely a szultán kicsapongó életmódja és udvartartása miatt a XX. század elején Európában is elhíresült. A keskeny utcákon sétálgatva láthatjuk a zanzibári szultán volt rezidenciáját, a Csodák Palotáját (ma már múzeum – a belépőt az ár tartalmazza), az Amfiteátrumot (a belépőt az ár tartalmazza), a Forodhani Parkot, a katedrálist, egy angol templomot, a volt rabszolga börtönt és egy régi portugál erődöt, ahol valaha a sziget gazdagságát megalapozó rabszolgapiac működött. Érdemes ellátogatni a helyi piacra is, hiszen itt nem csupán az itt honos terményekkel, fűszerekkel, de az itt élő emberekkel, életmódjukkal is megismerkedhetnek. Megtekinthetik a híres rock sztár, a Queen együttes front embere, Freddie Mercury szülőházát is ebben a történelmi városban, amely 2000 óta az UNESCO Világörökség része. Azóta több épületet (elsősorban szállodákat, középületeket) felújítottak, amelyek éles kontrasztot alkotnak a városból lassacskán eltűnő régi, gyönyörű épületekkel, melyekben az indiai, arab, perzsa és európai stílus keveredett az afrikai hagyományokkal.
Irányár: 45 EUR/fő

Zanzibar, Spice Tour - Kirándulás a fűszerek földjére

A fél napos kirándulás során kis helyi farmokat keresünk fel, ahol olyan tradicionális helyi fűszereket termesztenek, mint a szegfűszeg, bors, vanília, szerecsendió, gyömbér, sáfrány, fahéj, amelyek legtöbbjét mi csak szárított formában ismerjük. A farmokon megismerkedhetnek az itt honos trópusi gyümölcsfajtákkal is: láthatnak mangó, papaja, avokádó, pomelo, rambután, ananász és kenyérfát is. Személyesen győződhetnek meg róla, hogy ezt a trópusi paradicsomot méltán nevezik a fűszerek szigetének.
A helyi lakosok a fűszerek széles skáláját mutatják itt be, és ismertetik azok felhasználási lehetőségeit a konyhában, kozmetikában és a gyógyításban. A fűszereket és fűszerolajokat a helyszínen meg is lehet vásárolni.
Irányár: 36 EUR/fő

Zanzibár, Delfinúszás

Fél napos kirándulás a sziget déli részére, a Kizimkazi-öbölbe, ahol delfinek között lehet úszni. A delfinekkel való találkozásnak kb. 80% a valószínűsége, mivel előfordulásuk ebben az öbölben nagyon gyakori. Délután ebéd és pihenés a parton.
Irányár: 55 EUR/fő

Zanzibár, Jozani esőerdőtúra

Fél napos kirándulás a sziget keleti részén fekvő természeti rezervátumba, a Jozani trópusi esőerdőbe. Itt, az érintetlen természetnek ebben a védett közegében ismerkedhetnek meg számos helyi trópusi fa- és virágfajjal, valamint olyan növényekkel, amelyeket a trópusi gazdálkodás során fokozatosan kultúrnövényekké nemesítettek. A parkban kb. 1500 colobus majom is él, amelyek 10-20 fős csoportokban élnek. Hozzászoktak már az emberek jelenlétéhez, így akár mindössze 2 méteres távolságból is készíthetünk fotókat róluk.
Irányár: 50 EUR/fő

Zanzibár, Szigettúra

Egész napos kirándulás a Stone Town és a Spice Tour programok kombinálásával, amely egy ebédet is magában foglal Stone Town egyik éttermében.
Irányár: 60 EUR/fő

Zanzibár, Delfinúszás és Jozani esőerdőtúra

Két fél napos program kombinációja: delfinúszás, ebéd, majd a Jozani esőerdő megtekintése.
Irányár: 75 EUR/fő

Zanzibár, Börtön-sziget

Fél napos kirándulás a Börtön-szigetre, amely nevét onnan kapta, hogy Lloyd Marshall, a Brit Királyi Hadsereg dandártábornoka, akit 1891-ben Zanzibár miniszterelnökévé neveztek ki, 1893-ban megvásárolta a szigetet, és építtetett itt egy börtönkomplexumot. Az épület azután sohasem funkcionált börtönként, de a sárgaláz járvány idején karantén területként használták. Ma a sziget legnagyobb látványossága az Aldabra óriás teknős, amely a Seychelles-szigetek brit kormányzójának ajándékaként került ide. A túra során búvárkodásra is lehetőség adódik.
Irányár: 50 EUR/ fő

Zanzibár, Komonda – Sume – Miwi – Pungume – Nianembe – Kwale hajókirándulás

Egésznapos hajókirándulás snorkelezési lehetőséggel. Reggel indulás a szállodából Fumba városába. Innen indul a hajókázás a türkizkék Indiai-óceánon, amelynek során 70%-os valószínűséggel delfineket is láthatunk. Egy kis szigeten megállunk fürdeni, itt friss kókuszt és kókusztejet lehet kóstolni. Ezután továbbhajózunk Menai Bay-be, ahol megállunk snorkelezni (a felszerelés ingyen kölcsönözhető a hajón). Itt megcsodálhatjuk az Indiai-óceán színpompás halait és korallzátonyait. A program folytatásaként a Kwale sziget körüli kék lagúnákat tekintjük meg, és itt fogyasztjuk el az ebédet is (grillcsirke, homár, rák, halak, rizs, gyümölcs). Az egész út során korlátlan italfogyasztás: fanta, cola, sprite, víz, sör. Fényképezkedési lehetőség egy nagy baobabfa mellett.
Irányár: 83 EUR/fő

Zanzibár, Hajókirándulás tradicionális „dhow” vitorlással

Körülbelül 4 órányi hajókázás hagyományos, fából készült, háromszög vitorlájú arab vízi járművel, az ún. dhow-val. Nappali program esetén fürdési lehetőség, esti program választásakor gyönyörködés a romantikus naplementében a tengeren.
Irányár: 37 EUR/ fő

Zanzibár, Stone Town – bevásárló körút

Két órás szabadidő és vásárlási lehetőség a fővárosban, Stone Townban, a hazaindulás előtti napon.
Irányár: 25 EUR/fő

Tanzániai kirándulások

Az üdülés során át lehet repülni Tanzánia szárazföldi területeire, és ott néhány napos szafarin részt venni a leghíresebb nemzeti parkokban, a Serengetiben vagy a Ngorongoro kráter parkjában.

Fontos tudni: A közlekedés a szárazföldre repülővel történik, és induláskor mindkét irányban meg kell fizetni a repülőtéri illetéket, amely repülőutanként 5000 TZS (tanzániai schilling), amely kb. 4 USD-nek felel meg. Kötelező továbbá indulás előtt a reptéren felmutatni a sárgaláz elleni oltásról szóló igazolást.

3 napos szafari - Serengeti és Ngorongoro

3 napos szafari kirándulás a legnagyobb afrikai rezervátumba, a fenséges Kilimandzsáró hegy lábánál elterülő Serengeti Nemzeti Parkba. Egyedülálló alkalom, hogy vadon élő egzotikus állatokat saját természetes élőhelyükön figyeljen meg. Ez élete legnagyobb élménye lehet.
Ngorongoro a világ leghíresebb és legnagyobb sztratovulkánja, amely egymillió évvel ezelőtt egy vulkán felrobbanásának köszönhetően keletkezett. A kráter az UNESCO Világörökség része.
Irányár: 1130 EUR/fő

Selous szafari – 2 nap/1 éjszaka vagy 3 nap/2 éjszaka

Két- vagy háromnapos szafari a Tanzánia fővárosától, Dar Es Salamtól délre található természeti rezervátumba, a Selous Nemzeti Parkba. Egyedülálló alkalom a Rufiji folyó mentén élő egzotikus állatok saját természetes élőhelyükön való megfigyelésére. A rezervátumot, elsősorban az itteni élővilág sokszínűsége és a természet érintetlensége miatt az UNESCO 1982-ben az emberiség természeti örökségei közé sorolta.
A kirándulás során a résztvevők dzsippel és hajóval utaznak. A program indulási időpontja az érdeklődők és a szabad helyek számától függ. A kirándulás ideje alatt teljes ellátás biztosított.
Irányár: 2 nap/1 éjszaka: 880 EUR/fő; 3 nap/2 éjszaka: 1130 EUR/fő

Ruaha Szafari – 2 nap/1éjszaka vagy 3nap/2éjszaka

Két- vagy háromnapos kirándulás igény szerint. A Ruaha Park érintetlen ökoszisztémája biztosítja a különleges szafari-élményt. A természetvédelmi területen nagy számban élnek elefántok, zsiráfok, bölények, zebrák, jávorantilopok, impalák, gepárdok, leopárdok, oroszlánok, hiénák, krokodilok, kígyók és néhány olyan különleges és veszélyeztetett faj is mint pl. a vadkutya vagy a nagy kundu, amely csak ebben a rezervátumban látható. A kirándulás ideje alatt teljes ellátás biztosított.
Irányár: 2 nap/1 éjszaka: 900 USD/fő; 3 nap/2 éjszaka: 1150 USD/fő

A fakultatív programokról hasznos információk, kikötések

Az utazási iroda nem vállal felelősséget a fakultatív programok során megsérült fényképezőgépekért, videokamerákért stb., illetve a kirándulások alkalmával megvásárolt videók, CD lemezek és egyéb eladásra kínált felvételek minőségéért. Ez utóbbiak megvásárlását nem ajánljuk.

Ha a fakultatív program ideje alatt elromlik az idő, ami a változékony trópusi égöv alatt könnyen előfordulhat, kompenzálásra vagy pénzvisszatérítésre sajnos nincs lehetőség.

Programok változtatásának jogát fenntartják.

FONTOS

A kinti fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A fakultatív programokat a helyi beutaztató iroda szervezi, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani a programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs.

Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja. Abban az esetben ha az utas nálunk fizette be az utazását, akkor irodánk, minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül segítségére van a hozzá a kifejezetten ilyen kéréssel forduló Utasoknak, ekkor megadjuk a kinti helyi utazási iroda képviselőjének az elérhetőségeit.

Tájékoztató információk
A fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendők telepített idegenvezetőinknél. A fenti árak tájékoztató
jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak. A megadott árak a túrák során felmerülő egyéb költségeket (belépők, kikötői illeték) nem tartalmazzák.
Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött.
Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.

A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő), tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.