info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Tanzánia körutazás

Izgalmas szafari a Kilimandzsáró havával és Zanzibár fehér homokos tengerpartjával

Tanzánia utazás körutazás last minute olcsó akciós áron

Ezen az oldalon 2 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Látnivalók
Tanzánia Arusha utazás körutazás last minute olcsó akciós áron.
Tanzánia 26 régióból áll: Arusha, Dar es Salaam, Dodoma, Iringa, Kagera, Kigoma, Kilimanjaro, Lindi, Manyara, Mara, Mbeya, Morogoro, Mtwara, Mwanza, Pemba North, Dél-Pemba, Pwani, Rukwa, Ruvuma, Shinyanga, Singida, Tabora, Tanga, Zanzibár Középső/Dél, Zanzibár Észak, Zanzibár Város/Nyugat
Az elképesztő szegénysége és alapvető agrárius jellege ellenére Tanzánia azon afrikai államok közé tartozik, melyek lassú de stabil fejlődésen mennek át. A mezőgazdaság domináns strukturális és foglalkoztatási szerepe miatt, mindez csak fokozatos mértékben tud megmutatkozni, Tanzániában még mindig súlyos problémákat indukál a munkanélküliség, a szegénység, a területi egyenlőtlenségek, az infrastrukturális fejletlenség, a régió korábbi konfliktusos történelme, az ország nyugati részében élő menekültek, illetve a tőke- és szakemberhiány. A természeti erőforrások kihasználása ma is alapvetően pazarló, az azokból befolyó nemzeti bevételek aránytalanul alacsonyak, kiterjedt korrupciós hálózatok zabolázzák az állami és társadalmi javakat, valamint a nemzetközi segélyeket. A piacosítás és a kormányzati beruházásösztönző politika eredményei csak lassan transzformálódnak át általános életszínvonal emelkedéssé.
Tanzánia éghajlata
Éghajlata tropikus. A tengerparti sávon és a szigeteken erősen, a magasföldön mérsékelten érvényesül a monszun hatás. A csapadék évi átlagos összege 500-1200 mm közötti; a csapadékos évszak októbertől áprilisig, a száraz évszak májustól szeptemberig tart. Az alacsonyabban fekvő területeken állandóan nagyon meleg van. Dar-es-Salaam leghidegebb hónapja a július (középhőmérséklet: 23 °C; maximum: 30 °C; minimum: 17 °C), a legmelegebbb pedig a március (középhőmérséklet: 28 °C; maximum: 33 °C; minimum: 22 °C). A legcsapadékosabb hónap az április ( 18 csapadékos nap), a legszárazabb pedig a július. A legderültebb hónap az augusztus, a legborultabb pedig az április.

Afrikai szafari
A szafarin kívül érdemes még felmászni a Kilimanjaro csúcsára. A Serengeti felett lehetőség van hőlégballonozásra. Zanzibárhoz pedig hozzátartozik az úszkálás a delfinekkel. A Pemba és Mafia szigeteknél ajánlott a könnyűbúvárkodás.

Tanzánia vízum
Magyar állampolgároknak belépéskor 50 USD vízumköltség fizetendő. Kilépéskor további 33 USD fizetendő kilépési illetékként.

A Magyar Külügyminisztérium tanácsai az ide utazóknak
Magyar állampolgárok belépése a kijelölt tanzán külképviseleteken történő vízumfelvételhez kötött. (Tanzán nagykövetség legközelebb Bonnban található.) Zanzibár, amely a Tanzániai Egyesült Köztársaság része, rendelkezik nemzetközi repülőtérrel. Itt ugyanazok a normák a mérvadóak, mint az ország más, nemzetközi határátkelőhelyén.
Kilimandzsáró, a Nagy Hasadékvölgy, a Ngorongoro-kráter, a Viktória-tó, a Serengeti és Zanzibár - megannyi varázslatos hely. Tanzánia Afrika keleti részén, az Indiai-óceán partján, Kenya és Mozambik között fekszik. Tanzánia a legnagyobb kelet-afrikai ország, területét síkságok, tavak, hegyek, keskeny, alacsonyan fekvő partszakaszok tarkítják. Az ország legnagyobb részt mégis fennsík, a többi félsivatag és szavanna. A legmagasabb hegyek, a 4556 méteres Meru és az 5895 méteres Kilimandzsáró északkeleten, a kenyai határ mentén húzódnak.

Talán sehol máshol a Földön nem látható ennyi állat, amelyek szemlélését megkönnyítik a Tanzániára jellemző síkságok. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. Tanzániában a perzselő hőségben és a fullasztó porban rettenthetetlen kutatók, büszke harcosok és hatalmas vadállatok kalandoztak mindig is. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző, sok részén viszont igen hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi klíma van, amelyet némileg enyhítenek a tengeri fuvallatok.

Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt éghajlat van. Az országot vadállatok sokasága jellemzi: gnú, majom, antilop, oroszlán, gepárd, krokodil, gazella, flamingó. Régen a kíváncsiskodók el is ejtették ezeket az állatokat, mára azonban szerencsére kialakult a szokás, hogy inkább csak lefényképezik az őket. A gazdaságilag szegény Tanzánia a kontinens egyik legjobb helye a vadvilág megfigyelésére. Sajnos a leigázók nem bántak az országgal kesztyűs kézzel, mély nyomokat hagytak rajta. Az omladozó homlokzatok egy omladozó gazdaság bizonyítékai. Napjainkban Tanzánia az eklektikus ellentmondások varázslatos birodalma. Miközben elszántan küzd, hogy alkalmazkodni tudjon a jelenhez, híven őrzi örökségét.
 • Zanzibár utazás Sauti za Busara
  08.2022. February
  Zanzibár utazás Sauti za Busara2022. February 08. 10:002022. February 10. 23:00
  Zanzibár, Tanzánia (Afrika)
  Sauti za Busara egyesíti az embereket, hogy afrikai világot ünnepeljenek az afrikai égbolton.A 2018-as kiadás a Stone Town falai között megdönthetõ 46 bemutatót három szakaszban:United in Music: 400 művész, 46 bemutató, három szakasz: Old Fort & Forodhani GardensCarnival Parade: Mindenki szívesen csatlakozik a fesztivál kezdetéhez: Kisonge, Michenzani. Mozgók és shakerek: A helyi és a látogatói zeneipar szakembereinek hálózatba szervezése. Szuahéli találkozók: a helyi és vendégzenészek találkoznak, cserélnek és együttműködnek. Az After Party: A fesztivál hangzása folytatódik az afrikai DJ-kkel egy mesés tengerparti helyszínen, tbcBusara Xtra: Fesztivál Fringe tevékenység: a szigeten
 • Tanzánia utazás energiai konferencia
  10.2022. February
  Tanzánia utazás energiai konferencia2022. February 10. 08:002022. February 12. 18:00
  Tanzánia, Dar-es-Salaam, Tanzánia (Afrika)
  A hatodik Power & Energy Tanzania 2022 2022. február 10-12. Között kerül megrendezésre Tanzánia első számú nemzetközi helyszínén; a Diamond Jubilee Expo Center Dar-es-Salaamban. A 3 napos időszakra kiterjedő esemény összehozza a döntéshozókat és befolyásolókat, valamint műszaki szakértőket és szakembereket az energia- és energiatermelés, átvitel és elosztás területén tevékenykedő vezető vállalatoktól Afrikában és a világ minden tájáról. Ha ezen az eseményen kiállít, bemutathatja termékeit és szolgáltatásait az iparág legnagyobb, minősített döntéshozók számára. Az egész Kelet- és Közép -Afrikából származó kereskedelmi látogatókat közvetlenül és együttműködve számos regionális kereskedelmi szervezettel Tanzániában, Kenyában, Etiópiában, Ugandában, Szomáliában, Mozambikban és Kongóban. Bár Tanzánia önmagában Afrika egyik legnagyobb piaca, nagy hangsúlyt fektetnek a szomszédos országok kereskedőinek és importőreinek vonzására....
 • Zanzibár utazás Turizmus csúcstalálkozó
  03.2022. June
  Zanzibár utazás Turizmus csúcstalálkozó2022. June 03. 08:002022. June 05. 22:00
  Tanzánia, Arusha, Tanzánia (Afrika)
  Ahol újjáépül a turizmus. A Tanzania Tourism Summit egy évente megrendezett szabadtéri turisztikai esemény, amelyet másodszor rendeznek meg, hogy összekapcsolják a tanzániai turizmus érdekeltjeit és a turisztikai kormányzati hatóságokat egy professzionális alkalmi üzleti környezetben. Találkozzunk, hálózatosodjunk, cseréljünk és építsük újra a turizmust.
 • Zanzibár utazás Medical and Dental Conference
  27.2022. June
  Zanzibár utazás Medical and Dental Conference2022. June 27. 08:002022. July 05. 23:00
  Zanzibár, Tanzánia (Afrika)
  Orvosi és fogászati ​​konferencia Zanzibáron igazi kurriozum. Utazás 2062.06-27 és 2022.07.05-e között. Ez a multidiszciplináris konferencia nagyszerű lehetőség a fogászati ​​és az orvosi szakma közötti együttműködésre a páciens jobb közérzetének megértésében. A javasolt témák a szájgyógyászat, a légző- és alvászavarok, a cukorbetegség, a klinikai kommunikáció, a vészhelyzetek.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.