info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Tanzánia körutazás

Izgalmas szafari a Kilimandzsáró havával és Zanzibár fehér homokos tengerpartjával

Tanzánia utazás körutazás last minute olcsó akciós áron

Ezen az oldalon 2 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Látnivalók
Tanzánia Arusha utazás körutazás last minute olcsó akciós áron.
Tanzánia 26 régióból áll: Arusha, Dar es Salaam, Dodoma, Iringa, Kagera, Kigoma, Kilimanjaro, Lindi, Manyara, Mara, Mbeya, Morogoro, Mtwara, Mwanza, Pemba North, Dél-Pemba, Pwani, Rukwa, Ruvuma, Shinyanga, Singida, Tabora, Tanga, Zanzibár Középső/Dél, Zanzibár Észak, Zanzibár Város/Nyugat
Az elképesztő szegénysége és alapvető agrárius jellege ellenére Tanzánia azon afrikai államok közé tartozik, melyek lassú de stabil fejlődésen mennek át. A mezőgazdaság domináns strukturális és foglalkoztatási szerepe miatt, mindez csak fokozatos mértékben tud megmutatkozni, Tanzániában még mindig súlyos problémákat indukál a munkanélküliség, a szegénység, a területi egyenlőtlenségek, az infrastrukturális fejletlenség, a régió korábbi konfliktusos történelme, az ország nyugati részében élő menekültek, illetve a tőke- és szakemberhiány. A természeti erőforrások kihasználása ma is alapvetően pazarló, az azokból befolyó nemzeti bevételek aránytalanul alacsonyak, kiterjedt korrupciós hálózatok zabolázzák az állami és társadalmi javakat, valamint a nemzetközi segélyeket. A piacosítás és a kormányzati beruházásösztönző politika eredményei csak lassan transzformálódnak át általános életszínvonal emelkedéssé.
Tanzánia éghajlata
Éghajlata tropikus. A tengerparti sávon és a szigeteken erősen, a magasföldön mérsékelten érvényesül a monszun hatás. A csapadék évi átlagos összege 500-1200 mm közötti; a csapadékos évszak októbertől áprilisig, a száraz évszak májustól szeptemberig tart. Az alacsonyabban fekvő területeken állandóan nagyon meleg van. Dar-es-Salaam leghidegebb hónapja a július (középhőmérséklet: 23 °C; maximum: 30 °C; minimum: 17 °C), a legmelegebbb pedig a március (középhőmérséklet: 28 °C; maximum: 33 °C; minimum: 22 °C). A legcsapadékosabb hónap az április ( 18 csapadékos nap), a legszárazabb pedig a július. A legderültebb hónap az augusztus, a legborultabb pedig az április.

Afrikai szafari
A szafarin kívül érdemes még felmászni a Kilimanjaro csúcsára. A Serengeti felett lehetőség van hőlégballonozásra. Zanzibárhoz pedig hozzátartozik az úszkálás a delfinekkel. A Pemba és Mafia szigeteknél ajánlott a könnyűbúvárkodás.

Tanzánia vízum
Magyar állampolgároknak belépéskor 50 USD vízumköltség fizetendő. Kilépéskor további 33 USD fizetendő kilépési illetékként.

A Magyar Külügyminisztérium tanácsai az ide utazóknak
Magyar állampolgárok belépése a kijelölt tanzán külképviseleteken történő vízumfelvételhez kötött. (Tanzán nagykövetség legközelebb Bonnban található.) Zanzibár, amely a Tanzániai Egyesült Köztársaság része, rendelkezik nemzetközi repülőtérrel. Itt ugyanazok a normák a mérvadóak, mint az ország más, nemzetközi határátkelőhelyén.
Kilimandzsáró, a Nagy Hasadékvölgy, a Ngorongoro-kráter, a Viktória-tó, a Serengeti és Zanzibár - megannyi varázslatos hely. Tanzánia Afrika keleti részén, az Indiai-óceán partján, Kenya és Mozambik között fekszik. Tanzánia a legnagyobb kelet-afrikai ország, területét síkságok, tavak, hegyek, keskeny, alacsonyan fekvő partszakaszok tarkítják. Az ország legnagyobb részt mégis fennsík, a többi félsivatag és szavanna. A legmagasabb hegyek, a 4556 méteres Meru és az 5895 méteres Kilimandzsáró északkeleten, a kenyai határ mentén húzódnak.

Talán sehol máshol a Földön nem látható ennyi állat, amelyek szemlélését megkönnyítik a Tanzániára jellemző síkságok. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. Tanzániában a perzselő hőségben és a fullasztó porban rettenthetetlen kutatók, büszke harcosok és hatalmas vadállatok kalandoztak mindig is. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző, sok részén viszont igen hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi klíma van, amelyet némileg enyhítenek a tengeri fuvallatok.

Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt éghajlat van. Az országot vadállatok sokasága jellemzi: gnú, majom, antilop, oroszlán, gepárd, krokodil, gazella, flamingó. Régen a kíváncsiskodók el is ejtették ezeket az állatokat, mára azonban szerencsére kialakult a szokás, hogy inkább csak lefényképezik az őket. A gazdaságilag szegény Tanzánia a kontinens egyik legjobb helye a vadvilág megfigyelésére. Sajnos a leigázók nem bántak az országgal kesztyűs kézzel, mély nyomokat hagytak rajta. Az omladozó homlokzatok egy omladozó gazdaság bizonyítékai. Napjainkban Tanzánia az eklektikus ellentmondások varázslatos birodalma. Miközben elszántan küzd, hogy alkalmazkodni tudjon a jelenhez, híven őrzi örökségét.
 • Kutatók Nemzetközi Társaságának Éves Konferenciája
  14.2020. July
  Kutatók Nemzetközi Társaságának Éves Konferenciája2020. July 14. 08:002020. July 16. 21:00
  Zanzibár, Tanzánia (Afrika)
  Ez az évente megrendezett konferencia a kutatási területeket igyekszik előremozdítani az egész világon. Egy platformot hoznak létre, hogy megoszthassák a kutatásban dolgozók eredményeiket, innovatív tudományos elképzeléseiket, illetve esetleg oktatási módszereiket.
 • Worldwide Project Consortium Éves Találkozója
  09.2020. September
  Worldwide Project Consortium Éves Találkozója2020. September 09. 08:002020. September 12. 20:00
  Tanzánia, Tanzánia (Afrika)
  Worldwide Project Consortium 1998-ban alakult meg, hogy a független áruszállítókat képviselje. Manapság az egyik vezető márka az iparban. A WWPC-n keresztül a fuvarozók és szállítmányozók első osztályú referenciával rendelkeznek. Az éves találkozójukat 2020-ban Tanzánia egyik gyönyörű hoteljében rendezik meg.
 • Dar Építészeti Kiállítás és Konferencia
  17.2020. September
  Dar Építészeti Kiállítás és Konferencia2020. September 17. 07:002020. September 19. 20:00
  Tanzánia, Tanzánia (Afrika)
  A Dar Építési Kiállítás egyedülálló lehetőséget kínál az iparban dolgozók számára a találkozásra, a kihívások megvitatására. A konferencia célja a legújabb innovációk és trendek megvitatása, a tapasztalatok és megoldások megbeszélése, valamint a törvények változásainak áttekintése és a stratégia kialakítása.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.