info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Maldív szigetek fakultatív

Maldív szigetek fakultatív kirándulások

Maldív-szigetek fakultatív utazás Maldív szigeteken a fakultatív programokról és az azokra történő jelentkezés feltételeiről a helyi idegenvezető ad részletes felvilágosítást.  A kinti partnerünk szervezi a Maldív-szigeteken történő fakultatív programokat.

Madív szigetek búvárkodás

Maldív-szigetek tökéletes hely a búvárkodásra, egész évben kellemesen meleg víz, 50 méteres vagy néhol annál is jobb látótávolság. Több mint 3000 korallzátony, a világ egyik korallzátonyokban leggazdagabb területe. A halak és más víz alatti élőlények több mint ezer faja lakik a maldív vizekben.

A legjobb dolog az, hogy nem kell professszionális búvárnak lenni, ahhoz, hogy élvezzük a Maldív-szigetek vizeinek szépségeit.
Már a házi zátony megtekintése fantasztikus élményt tud nyújtani, amely már pár perc úszással elérhető.

A merülőhelyek nagyon változatosak. A lapos korallkertektől a kőfalakig, az atollcsatornákon át a roncsokig minden megtalálható. A merülőhelyeken gyakran találkozhatunk szirtcápákkal, teknősökkel, mantákkal és sasrájákkal. Majdnem mindegyik szigetnek van saját cápa- és manta megfigyelő helye.
A maldívi merülések döntően áramlásos merülések, a búvárhajók nem kötnek ki, hanem követik a búvárokat a felszínen. Ezért a merülések maximális időtartama 60 perc és legfeljebb 30 méterig merülhetünk le a törvény szerint, amit be is tartatnak a túravezetőkkel.

A zátonyok állapotának megőrzése nagyon fontos szerepet játszik a maldív-szigeteki hatóságok tevékenységében. Tilos bármilyen tengeri élőlényt megérinteni, különösképpen a teknősöket, napoleonhalakat, delfineket, cápákat, csigákat, lágy és ke mény korallokat. 1998 óta nem szabad 12 mérföldes körzetben vadászni.

A november és május közötti hónapokban a legcsendesebb a tenger, egy tökéletes búvárvakációra a március és április közötti időszak alegmegfelelőbb.
Tanácsos búvártanfolyamon részt venni mielőtt a Maldív-szigetekre érkezünk, így már rögtön elkezdhetünk búvárkodni, ahelyett, hogy a vakációnkból egy hetet az osztályteremben töltenénk. Tudni kell úszni és a minimum korhatár 12 év
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.