info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Maldív-szigetek utazás információ

Maldív-szigetek utazás információk (frissítve: 2021. május 3.)

Utazás
Menetrend szerinti járattal, átszállással.
 • KIFELÉ
  • A Maldív-szigetek az országba belépéshez képest maximum 92 órával történt, negatív PCR-tesztet kér az utazáshoz VAGY elfogadja az oltottságot. TIPP! Kössön nálunk PLUSZ elnevezésű biztosítást, amely térít egy esetleges itthon pozitív PCR-teszt esetén. Részletek az Utasbiztosítás menüpontban.
   • PCR teszt tudnivalók: angol nyelven kell a PCR-teszt eredménye; a tesztnek tartalmaznia kell a beutazó nevét, amelynek egyeznie kell az útlevélben szereplő névvel; a teszt típusát – PCR teszt –; a teszt elvégzésnek az idejét és eredményét, valamint a tesztet elvégző labor nevét. A teszt csak aláírt és lepecsételt formában kerül elfogadásra.
   • Védettségi igazolvány tudnivalók: Maldív-szigetekre utazók közül azok, akik a koronavírus-elleni vakcinának már mindkét oltását megkapták, negatív PCR teszt bemutatása nélkül is beutazhatnak. A vakcina második adagjának a beadása és a beutazás között két hétnek kell telnie. A két oltás teljesítéséről az illetékes ország egészségügyi hatóságai által kiállított hivatalos igazolással kell rendelkezni. Ezeket az igazolásokat az oltásokról a belépéskor ellenőrzik, és kizárólag azokat fogadják el, amelyek szerepelnek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti használatra engedélyezett vakcina-listáján vagy a Maldív Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság által elfogadott oltóanyagok listáján vagy az igazolást kiállító országban a jóváhagyott oltóanyagok listáján. Az igazolásnak tartalmaznia kell a beutazó teljes nevét, születési dátumát, a vakcina nevét, mindkét oltás pontos dátumát, az intézet vagy szervezet nevét, amely az oltást lebonyolította. Az említett feltételeket a Maldív Hatóságok szigorúan ellenőrzik a belépéskor.
  • A beutazás kizárólag csak egy olyan egészségügyi nyilatkozat kitöltését követően lehetséges a Maldív-szigetekre, melyben a külföldi állampolgár többek közt koronavírussal történő megfertőződés esetén mindennemű vele szemben foganatosított járványügyi intézkedést és az ezzel járó kiadások viselését vállalja.
   • Minden turisztikai célú beutazónak - a Maldív-szigetekre való érkezése (!) előtt 24 órával - nyilatkoznia kell az egészségügyi állapotáról. A nyilatkozatokat a központi „Imuga” portálra kell feltölteni, elérhető itt. A negatív PCR teszt eredményt szintén csatolni szükséges az egészségügyi nyilatkozat felterjesztésekor.
   • Minden beutazó, a repülőgépek személyzete is, érkezéskor kötelezően ki kell, hogy töltse a Bevándorlási Érkezési Kártyát.
  • Átszálláskor extra szabályok lehetnek érvényben, és a légitársaságoknak is lehetnek saját szabályait, amelyeket figyelemmel kell kísérni. Mi ebben tájékoztatást nyújtunk a velünk utazóknak.
  • Karantén: Azok a beutazó turisták, akik beutazáskor csak negatív PCR teszttel rendelkeznek, belépés után 10 napos házi karanténra kötelezettek, amelyet 10 nap után csak negatív PCR teszt birtokában hagyhatnak el. Mindazok, akiket érkezéskor pozitívra tesztelnek, 14 napos kötelező karanténra köteleznek, amit az előre lefoglalt szálláshelyükön kell letölteniük. A karantén minden felmerülő költsége a beutazó turistát terheli kezdve a szállásköltségtől a PCR tesztekig, vagy akár a repülőjegyek lemondásáig és átfoglalásáig. Amennyiben valakit pozitívra tesztelnek, a Maldív Hatóságok kontaktkutatást végeznek, és letesztelik a közeli kontaktjaikat és hozzátartozóikat is. Függetlenül attól, hogy a közeli kontakt vagy hozzátartozó PCR teszt eredménye pozitív vagy negatív lesz, 14 napos karanténba kell vonulnia neki is, amit nem tölthet a pozitív eredménnyel rendelkező hozzátartozókkal, hanem külön szobában kerül elszállásolásra. A karantént csak akkor hagyhatja el, ha a 14. napon készített kötelező PCR tesztje negatív lesz. A karantén és a tesztek minden költsége a beutazó turistát terhelik. Fontos kiemelni, hogy a biztosító társaságok nem állják a karantén költségét, amennyiben a beutazó turista úgy kerül karanténba, hogy a hozzátartozójának a PCR tesztje lett pozitív, de az ő tesztje viszont negatív lett. A szigetek közötti utazások esetében, ha a turista a Greater Male’ területről érkezik, kötelező 10 napos házi karantént írnak elő számára.
  • Az utazáshoz a hazaérkezés dátumától számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.
  • A vízumot érkezéskor a repülőtéren lehet igényelni. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a vízumigénylésnek szigorú feltételei vannak, amennyiben azokat a beutazó turista nem teljesíti, nem léphet be az országba. Ezek az utazási feltételek már a kiutazás előtt előzetes szervezést igényelnek: visszaigazolt szállásfoglalás, a visszaútra szóló repülőjegy, meghatározott anyagi fedezetről igazolás. A vízumigénylési kritériumokról bővebben itt lehet tájékozódni:
  • Az aktuális kiutazási feltételekhez mindig ellenőrizze az alábbi oldalt: Konzuli Szolgálat honlapja.
 • HAZAFELÉ - Végre mindenki MENTESÜL az itthoni 10 napos karantén alól, aki védettségi igazolvánnyal rendelkezik - tehát nem csak az oltottak, hanem azok is, akik átestek a koronavíruson, és legalább a hazaérkezés napjáig érvényes a védettségi igazolványuk. Ez a rendelet már életbe is lépett.
  • Elutazáskor bizonyos légitársaságok megkövetelik az indulás előtti 72 órában készült negatív eredményű PCR teszt bemutatását, mások viszont ezt nem kérik. Ezt minden esetben a légitársaságokkal szükséges egyeztetni.
  • Hazainduláskor az utasok 25 USD / fő reptér-fejlesztési hozzájárulási díjat kötelesek fizetni kiutazáskor az Ibrahim Nasir Nemzetközi Repülőtéren.
 • Olvassa el a részletes tudnivalókat a hazaérkezés és az összes általános utazási tudnivaló kapcsán: Utazási tanácsok 2021.
Időtartam
Utazással együtt 9 nap, 7 éjszaka a honlapunkon található összes utazás, ahol 9 éjt lát Ön feltüntetve. A kint töltött éjszakák száma tehát: 7 éj.
Elhelyezés
A megadott szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Ellátás
A szállodák leírása szerint. Mi javasoljuk az all inclusive ellátást, mivel az tartalmazza az italokat is, nem csak az étkezéseket.
Idegenvezetés
Angol nyelvű asszisztencia.
Időjárás - Mikor érdemes utazni? 
A Maldív-szigetek az az egzotikus úticél, ahová leginkább AZ ÉV ELSŐ 3 HÓNAPJÁBAN érdemes utazni. A levegő hőmérséklete ugyan egész évben 27-29C fok között van nappal, ám az esős időszak áprilistól decemberig tart. A legkevesebb eső január elejétől március végéig esik. Így mi azt javasoljuk, hogy ha meleget és a legszárazabb időszakot keresik, akkor január-március időszakban utazzanak, de még április, esetleg március se rossz választás, ekkor annyira még nem sok az eső, mint az év második felében. 

Maldív-szigetek egészségügyi tudnivalók

Az ország földrajzi sajátosságai miatt (26 atoll tartozik hozzá, melyek összesen 1192 szigetből épülnek fel, ebből kb. 200 lakott, 87 pedig turistáknak fenntartott ún. „resort island”) a közegészségügyi ellátó hálózat meglehetősen szegény. Az országban összesen két kórház van, mindkettő a fővárosban, Malé-ban és ezeknek sincs intenzív részlegük. Mivel számosan búvárkodni érkeznek az országba, az utazás tervezése és szervezése során ügyelni ajánlatos arra, hogy néhány „resort island” akár egy órás útra is lehet a legközelebbi dekompressziós kamrától. Az országban folyamatosan növekszik a Dengue-lázas esetek száma, így ajánlott a szúnyogriasztó eszközök használata. Mivel trópusi országról van szó, különös figyelmet kell fordítani a nap okozta bőrsérülések (pl. „leégés”) elleni védelemre, a hőguta, a napszúrás fokozott kockázatára ill. a dehidratáció elkerülésére. Amennyiben sárgaláz által sújtott területről, országból történik a beutazás a Maldív-szigetekre (még ha csak tranzit országról van is szó!) a helyi hatóságok kérhetik a sárgaláz elleni védőoltás felvételét igazoló kétnyelvű nemzetközi oltási könyvet (International Certificate of Vaccination). Ennek hiányában a belépést akár meg is tagadhatják!

Tudnivalók a Maldív-szigetekről

A Maldív-szigetek alkotmánya értelmében muszlim ország, így fordítsunk figyelmet az ebből adódó körülményekre, különösen a ramadán idején. Az iszlámon kívüli minden egyéb vallás látványos népszerűsítése, jelképeinek kihelyezése törvénybe ütköző cselekmény. A szállodákon (melyeknek helyi elterjedt elnevezése: „resort”) kívüli öltözködés során ügyeljünk a helyi szokásokra, a nők fedjék el vállukat, karjukat, ill. ajánlatos hogy hosszú (a bokát is fedő) szoknyát, vagy nadrágot hordjanak. A resortokon belüli öltözködés az ilyen helyeken megszokott, de a nudizmus ill. a „topless” viselet szigorúan tilos a Maldív-szigeteken, beleértve a resort-okat is! Alkoholos italok csak a resort-okban kaphatók, azok területéről kivinni azonban tilos. Tilos az országból teknőcpáncélt vagy korallokat kivinni. Az azonos neműek közti intimebb viszony, ill. az erre való ajánlattétel illegális, akár hosszabb börtönbüntetéssel is sújtható. A helyiek által lakott szigetek, amelyek elkülönülnek a külföldieknek fenntartott 87, ún. „resort island”-októl, általában előzetes engedély alapján kereshetőek fel. Kivételt képez a Malé-sziget, ahol a főváros ill. a Malé-atoll, ahol a nemzetközi repülőtér és számos „resort island” található. A szigetek közti utazás hajókkal, ill. hidroplánokkal történik, figyelembe kell azonban venni, hogy ezen szolgáltatások többsége csak naplementéig vehető igénybe. A Maldív-szigetek trópusi ország, ennek megfelelően könnyen alakulhatnak ki szélsőséges időjárási helyzetek (heves esőzés, ciklonok, stb.). A Maldív-szigetek alacsony tengerszint feletti magassága miatt a cunamiknak (tengeri szökőárak) kitett ország, így javasoljuk mindig figyelni a kiépített cunami-riadó szolgálat híradásait.

Vallás: iszlám
Államforma: köztársaság
Terület: 298 km2
Népesség: 341 356 (2014-es népszámlálás)
Népsűrűség: 1 102,5/km2
Egy főre jutó GDP: $ 8 341 (2014-es becslés)
Hivatalos pénznem: rúfia (MVR)
Időeltérés: +4 óra (UTC+5)
Közlekedés iránya: bal
Hálózati feszültség: 230V
Csatlakozó és aljzat: A, D, G, J, K, L
Országhívószám: +960
Internet TLD: .mv.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.