info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Kanári-szigetek utazás időjárás

Kanári-szigetek utazás időjárás Télen a napimádók kedvenc célpontja a Kanári-szigetek, tekintettel arra, hogy a maximum hőmérséklet ilyenkor eléri a 21 Celsius fokot is, és napi 6 órát melegíti a tengerparti homokot a Nap. A téli hónapokban átlag 21 nap csapadékmentes. A tavasz csak kissé melegebb, mint a tél a szigeteken, köszönhetően az óceáni éghajlatnak. A maximum hőmérséklet napi átlaga 24 Celsius fokra emelkedik Május hónapban. Szárazabb a tavaszi szezon, mint a téli, hiszen havonta 26-29 napig nem hull csapadék a felhőkből, a napsütéses órák száma pedig 7-9 óra naponta. A nyári hónapokban a Kanári-szigetek forró, száraz és napfényes. A nappali átlaghőmérséklet 29 Celsius fok, havonta 30 nap csapadékmentes, a napsütéses órák száma pedig 11 óra minden egyes nap. Nem csoda, hogy miért oly népszerűek ezek az atlanti-óceáni szigetek Afrika partjainál az európaiak körében. Az ősz némi enyhülést hoz a nyári hőség után, a maga 24 Celsius fokos átlaghőmérsékletével. November már egy kicsit esősebb, habár még így is 24 nap csapadékmentes, a napütéses órák száma pedig lecsökken 6 órára naponta.
 

Mit vegyünk fel?

A nyári utazóknak elég a könnyű ruházat, napszemüveg és persze naptej. Estére azért nem árt felszerelkezni vékony pulcsival, kardigánnal. A téli időszakban inkább ajánlott vinni melegebb cuccot, különösen éjszakára. Túrázáshoz  túracipőt, nap ellen sapkát/kalapot. Strandoláshoz, ha apartmanos szállást foglaltunk, akkor strandtörölközőt.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.