info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Kanári-szigetek utazás érdekességek

Honnan ered a Kanári-szigetek neve?

A Kanári-szigetek elnevezésről általában egy kis sárga madár jut eszünkbe. Azonban a név Islas Canarias szóból származik, amelynek a latin jelentése Insula Canaria azaz Kutyák Szigete. Egyesek úgy vélik, hogy az itt található kutyák valójában a barátfókák fajához tartoztak, mivel a szó szerinti latin fordítása a névnek Tengeri kutyák. Jelenleg a barátfókák súlyosan veszélyeztetettek, a három faj közül a Kanári-szigeteken élő barátfókák kihaltak. A legenda szerint a név eredete onnan származik, hogy a sziget őslakói valaha imádták kutyákat, néha mumifikálták őket és szent állatként tisztelték, így amikor a rómaiak először jártak a szigeten, ők adták a szigetnek a canarii nevet, amelynek szó szerinti jelentése Kutyások.

2 fővárosa van a Kanári-szigeteknek

Santa Cruz de Tenerife és a Las Palmas de Gran Canaria, a két legnagyobb szigeten találhatóak és együtt osztoznak a szigetcsoport fővárosa státuszon (4 évente). Santa Cruz de Tenerife ad otthont a második legnépszerűbb és elképesztően látványos Karneválnak a világon, amely több, mint egymillió embert vonz minden februárban.

Kanári-szigetek 66-os útja

West Coast Road, Gran Canaria. A Kanári-szigetek „66-os útja” Agaete-ből indul és végig kanyarog a meredek sziklákon, mielőtt elérné célját, Barranco del Risco-t. Az út mellett, jobbra Tenerife terül el, de nem csak a városra, hanem a minket körülvevő tájakra és a tengerre is lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerszint felett 1500 méter magasból. Ahogy közeledünk La Aldea felé, ritka növényekkel, ködbe burkolózott sziklákkal, és csak e puszta sziklák tetején őshonos ritka madárfajokkal is találkozhatunk.

A világ 3. legnagyobb vulkánja a Kanári-szigeteken található

A Teide hegység Tenerife szigeten található, amelyik mind a Kanári szigetek, mind Spanyolország legnépesebb szigete, és ez az egyik fő turisztikai célpont, ahová több, mint 12 millió turista látogat évente. A szigetek vulkanikus jellege által létrejött számos természetes strand finom fekete kavicsos vagy homokos partja a Kanári partvidéknek jellegzetes megjelenést kölcsönöz.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.