info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Kanári-szigetek utazás közlekedés

Kanári-szigetek utazás, közlekedés

Közlekedés

Taxi

 Meglepően olcsón lehet taxival közlekedni, ez köszönhető az alacsony benzináraknak. (körülbelül 80cent/liter). A tarifák rögzítettek azonban ajánlott előre tisztázni a viteldíjat, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés.

Buszok

A kisebb szigeteken korlátozottak a tömegközlekedési lehetőségek, nincs kiépített autóbusz hálózat. A nagyobb települések között ritkán, de járnak.  A nagyobb szigeteken viszonylag jól szervezett. Nem drága és viszonylag gyakran közlekednek.

Hajó

A Kanári-szigetek közötti összeköttetést a Trasmediterranea hajótársaság biztosítja. Minden sziget nagyobb kikötőjéből indulnak hajók.

Repülő

Nemcsak hajóval juthatunk át egyik szigetről a másikra, hanem repülővel is. Két helyi légitársaság is üzemeltet járatokat. Binter Canarias és az Islas Canarias. A leghosszabb repülési idő kb. 1 óra áraik pedig sokszor olcsóbbak mint a hajó.

Autóbérlés

Érdemes az interneten előre lefoglalni az autót, főleg főszezonban. Ez a legpraktikusabb módja a közlekedésnek. Ami szükséges hozzá: betöltött 25. életév, érvényes jogosítvány, bankkártya és fényképes igazolvány. A készpénzes kauciót nem szeretik, a bankkártyán zárolt összeget, pedig csak az autó leadása után hetekkel szabadítják fel. Amennyiben kisebb kölcsönzőktől béreljük az autót járjunk utána, hogy rendben van-e az autó biztosítása.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.