info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Észak-Ciprus utazás

Török luxusminőség és finomhomokos tengerpart

Ciprus Észak Ciprus last minute akciós utazás, olcsó nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Last minute Észak-Ciprus utazás és nyaralás ajánlatokat keres. Böngéssze át akciós észak-ciprusi üdüléseinket, hogy megtalálja az Önnek legszimpatikusabb utazást. Barangolja be a Földközi-tenger mediterrán partvidékét, élvezze a szikrázó ciprusi napsütést, sétáljon nagyokat hangulatos kikötőkben és óvárosi utcákon!
Cipruson a török, görög, muzulmán és keresztény hatások keveréke a mindennapokban is érezhető. A keresztesek erődítményei és az ősi szőlőskertek egymást súrolják, a freskókkal díszített kolostorok árnyékában citrusligetek virulnak, a poros, napszítta lábak római mozaikpadlókon lépkednek. A Földközi-tenger keleti medencéjében fekvő sziget éghajlata az egész világon szinte egyedülálló.

Az ide látogató turistákat egész évben kellemes mediterrán éghajlat fogadja. Itt még az emberekből is sugárzik a napsütés. A tengeri sportok és a napfény „szerelmeseinek” szinte földi paradicsom ez a sziget, hiszen a napsütéses napok száma háromszázra tehető évente. Aki pedig a történelmet és a régészetet kedveli, a helyi múzeumok kincsei között biztosan sok egyedülálló tárgyat talál. A nagyobb városokban megtalálható elegáns butikokban és az utcai bazárárusoknál egyaránt nagy a választék a kelet és a nyugat kincseiből.

Cipruson senki sem lehet tisztában azzal, hogy mi a mese és mi a valóság, hiszen a legenda szerint itt született Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője. Fedezze fel a sziget szépségeit és kultúráját! Ciprus paradicsomi szigete, természeti csodákban és történelmi emlékekben egyaránt gazdag. A sziget kettéosztott, déli részén főként görögök, míg az északi részén főként törökök laknak. 1974-óta török fennhatóság alá tartozó Észak-Ciprusi Török Köztársaság 1983 óta létezik. Noha Ciprus északi része fejlettségben kissé elmaradt a déli területtől, azonban szépségben, kulturális emlékekben is vetekszik vele.
A sziget észak-keleti, a törökök által lakott részén található Ciprus látnivalókban talán leggazdagabb, különös hangulatú városa. A városban és környékén számos nevezetesség található, pl. az ősi város Salamis romjai mely évszázadokig a sziget fővárosa volt az ókorban, de itt található Ciprus legnagyobb temploma a St. Epiphanius Bazilika, a St. Barnabás Monostor és az Archeológiai Múzeum is. A város nagy része 1974-es török megszállás óta nem látogatható, lezárt katonai terület.

Az északi városrész (impozáns történelmi városfallal) viszont továbbra is lüktető, mediterrán nagyvárosi hangulatot áraszt. A városban és környékén számos csodálatos homokos strand található, a kristálytiszta vizű, áramlatoktól mentes tengerpartja felejthetetlen nyaralást ígér a napfény és a tenger „szerelmeseinek”. Katalógusunkban az alábbi szállások találhatók ebben a régióban: Merit Cyprus Garden Hotel, Salamis Bay Conti Hotel, Kaya Artemis Beach Hotel, Noah’s Ark Deluxe Hotel.
A sziget északi, a törökök által lakott részén található a térség turisztikai központja, Ciprus egyik legrégebb óta lakott városa, festői vidéken épült, történelmi látnivalókban igen gazdag. A városban és környékén számos vár, kastély található. Érdemes felkeresni a hangulatos kikötő és az itt található erődítményt is ahol számos látnivaló mellett a világ egyik legrégebbi hajóroncsa is megtekinthető.

Katalógusunkban az alábbi szállások találhatók ebben a régióban: Holiday Club Simena Hotel, LA Beach Resort Hotel, Kyrenia Oscar Beach Hotel, Savoy Pine Bay Boutique, Vuni Palace Hotel.

Észak-Ciprus idegenforgalmi központja igazi mediterrán város képét mutatja. Girne kikötője elismerten a Földközi-tenger talán legszebb kikötője. A bizánci és velencei idők stílusjegyeit magán hordozó kikötői vár szinte teljes épségben fennmaradt, amelyben ma múzeum található. Megtekinthető itt az egykori várbörtön, a Szent György templom, a Vrysi neolitikus régészeti leletek kiállítása, Pinarbasti feltárt sírkövei, a Velencei-torony, a Palota és a Hajó Múzeum, amelyben egy 2300 éves hajó is kiállításra került. Észak-Cipruson 3 híres fellegvárainak egyike a Szent Hilarion fellegvár 732 méteren magasodik a város fölött. A Bellapais Apátság a középkori francia gótikus építészet egyik remekműve. A város közelében is érdekes látnivalók kínálkoznak: a Buffavento vára, az ikonmúzeum, a Sourp Nagar örmény kolostor, az Antiphonidis Székesegyház, Lambousa ősi városa és herbárium, ahol a ciprusi őshonos orchideákban és más ritka növényekben gyönyörködhetünk.
Ciprus fővárosa, a sziget középső részén, a Troodos-hegység lábánál található kétszázezer lakosú Nicosia, Larnacától kb. 40 km-re található. A Nicosia (görögül Lefkoszia), történelmi város, már a VII. század óta Ciprus központi városa. A város, a függetlenség kikiáltása óta görög-török ellentétek színhelye, különösen 1974-ben szenvedett sokat. A sziget görögök, illetve törökök lakta részeit elválasztó Zöld vonal áthalad a városon.
Bafra (régi neve: Vokolida) Észak-Ciprus Karpaz régióban található. 1,5 km hosszan elterülő homokos tengerpartja és kristály tiszta vize egyedülálló szépségű. A Bafra régió haléttermeiről nevezetes. Karpaz és Bafra területen nagyszámú vallási jellegű építménnyel és történelmi emlékművel ismerkedhetünk meg.
András apostol kolostora egy forrás mellett épült, az Ayios Trias Bazilika antik mozaikokkal van díszítve. Az Iskele Ikon Múzeum 12. századi ikonokat mutat be az idelátogatóknak. A kantara kastély 700 méterre a tengerszint felett helyezkedik el csodálatos kilátással.
 • Nemzetközi Innovációs Konferencia
  01.2020. November
  Nemzetközi Innovációs Konferencia2020. November 01. 08:302020. November 04. 19:30
  Nicosia, Ciprus (Európa)
  A Nemzetközi Innovációs Konferencia egy szűkebb körű (nemzetközi) tudományos tanácskozás, mely során a résztvevők új kapcsolatokat teremthetnek, és együttesen a a kutatók, technikusok, hallgatók és más szakemberek megoszthatják legújabb eredményeiket, és megvitathatják jelenlegi projektjeik problémáit, kihívásait. Ez az esemény a szervezők reményei szerint elősegíti a nemzetközi együttműködést, és az ötletek cseréjét.
 • Medpower Energetikai Konferencia
  09.2020. November
  Medpower Energetikai Konferencia2020. November 09. 08:002020. November 12. 20:00
  Paphos, Ciprus (Európa)
  Az energiatermelésről, az átvitelről, az elosztásról és az energiaátalakításról szóló mediterrán konferencia lehetőséget biztosít a mérnököknek, tudósoknak, technikusoknak, kutatóknak, tudósoknak és vállalatoknak ötletek cseréjére és a tudományos élet és az ipar legfrissebb kutatási eredményeinek megvitatására.
 • Nemzetközi RCIS Konferencia
  12.2021. May
  Nemzetközi RCIS Konferencia2021. May 12. 08:002021. May 14. 19:00
  Limassol, Ciprus (Európa)
  Az RCIS célja, hogy összehozza a tudomány, a kutatók, a mérnökök és a gyakorlati szakemberek széles körét az információtudomány területén, és lehetőséget biztosítson a tudás megosztására és terjesztésére. Az RCIS a konferencián továbbra is figyelmet fordít a hagyományos témákra, de emellett a mesterséges intelligencia újdonságaira is szeretnének figyelmet fordítani. Az AI-t széles körben érintik, ideértve a gépi tanulást, az ön-adaptációt, a logikán alapuló érvelést, az automatizálást, vagy éppen a nyelvek feldolgozását.
 • Európai Fogszabályozó Társaság Kongresszusa
  31.2021. May
  Európai Fogszabályozó Társaság Kongresszusa2021. May 31. 09:002021. June 05. 20:00
  Limassol, Ciprus (Európa)
  Az Európai Fogszabályozó Társaság arra törekszik, hogy elősegítse a fogszabályozást egész Európában mind a magánrendelésen, mind a kórházakban végzett fogszabályozást. Továbbá segítse az egyetemi hallgatókat a szakma elsajátításában. A kongresszus egy tudományos programot mutat be, amely négy témára oszlik. A négy téma között szerepel az elzáródás- és stabilitás témája is, továbbá a genetikai területek, amelyek érintik a fogszabályozást.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.