Ciprus Észak Ciprus last minute akciós utazás, olcsó nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 14 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Last minute Észak-Ciprus utazás és nyaralás ajánlatokat keres. Böngéssze át akciós észak-ciprusi üdüléseinket, hogy megtalálja az Önnek legszimpatikusabb utazást. Barangolja be a Földközi-tenger mediterrán partvidékét, élvezze a szikrázó ciprusi napsütést, sétáljon nagyokat hangulatos kikötőkben és óvárosi utcákon!
Cipruson a török, görög, muzulmán és keresztény hatások keveréke a mindennapokban is érezhető. A keresztesek erődítményei és az ősi szőlőskertek egymást súrolják, a freskókkal díszített kolostorok árnyékában citrusligetek virulnak, a poros, napszítta lábak római mozaikpadlókon lépkednek. A Földközi-tenger keleti medencéjében fekvő sziget éghajlata az egész világon szinte egyedülálló. Az ide látogató turistákat egész évben kellemes mediterrán éghajlat fogadja. Itt még az emberekből is sugárzik a napsütés. A tengeri sportok és a napfény „szerelmeseinek” szinte földi paradicsom ez a sziget, hiszen a napsütéses napok száma háromszázra tehető évente. Aki pedig a történelmet és a régészetet kedveli, a helyi múzeumok kincsei között biztosan sok egyedülálló tárgyat talál. A nagyobb városokban megtalálható elegáns butikokban és az utcai bazárárusoknál egyaránt nagy a választék a kelet és a nyugat kincseiből. Cipruson senki sem lehet tisztában azzal, hogy mi a mese és mi a valóság, hiszen a legenda szerint itt született Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője. Fedezze fel a sziget szépségeit és kultúráját! Ciprus paradicsomi szigete, természeti csodákban és történelmi emlékekben egyaránt gazdag. A sziget kettéosztott, déli részén főként görögök, míg az északi részén főként törökök laknak. 1974-óta török fennhatóság alá tartozó Észak-Ciprusi Török Köztársaság 1983 óta létezik. Noha Ciprus északi része fejlettségben kissé elmaradt a déli területtől, azonban szépségben, kulturális emlékekben is vetekszik vele.

Észak-Ciprus Famagusta

A sziget észak-keleti, a törökök által lakott részén található Ciprus látnivalókban talán leggazdagabb, különös hangulatú városa. A városban és környékén számos nevezetesség található, pl. az ősi város Salamis romjai mely évszázadokig a sziget fővárosa volt az ókorban, de itt található Ciprus legnagyobb temploma a St. Epiphanius Bazilika, a St. Barnabás Monostor és az Archeológiai Múzeum is. A város nagy része 1974-es török megszállás óta nem látogatható, lezárt katonai terület. Az északi városrész (impozáns történelmi városfallal) viszont továbbra is lüktető, mediterrán nagyvárosi hangulatot áraszt. A városban és környékén számos csodálatos homokos strand található, a kristálytiszta vizű, áramlatoktól mentes tengerpartja felejthetetlen nyaralást ígér a napfény és a tenger „szerelmeseinek”. Katalógusunkban az alábbi szállások találhatók ebben a régióban: Merit Cyprus Garden Hotel, Salamis Bay Conti Hotel, Kaya Artemis Beach Hotel, Noah’s Ark Deluxe Hotel.

Észak-Ciprus Kyrenia másként Girne

A sziget északi, a törökök által lakott részén található a térség turisztikai központja, Ciprus egyik legrégebb óta lakott városa, festői vidéken épült, történelmi látnivalókban igen gazdag. A városban és környékén számos vár, kastély található. Érdemes felkeresni a hangulatos kikötő és az itt található erődítményt is ahol számos látnivaló mellett a világ egyik legrégebbi hajóroncsa is megtekinthető. Katalógusunkban az alábbi szállások találhatók ebben a régióban: Holiday Club Simena Hotel, LA Beach Resort Hotel, Kyrenia Oscar Beach Hotel, Savoy Pine Bay Boutique, Vuni Palace Hotel.
Észak-Ciprus idegenforgalmi központja igazi mediterrán város képét mutatja. Girne kikötője elismerten a Földközi-tenger talán legszebb kikötője. A bizánci és velencei idők stílusjegyeit magán hordozó kikötői vár szinte teljes épségben fennmaradt, amelyben ma múzeum található. Megtekinthető itt az egykori várbörtön, a Szent György templom, a Vrysi neolitikus régészeti leletek kiállítása, Pinarbasti feltárt sírkövei, a Velencei-torony, a Palota és a Hajó Múzeum, amelyben egy 2300 éves hajó is kiállításra került. Észak-Cipruson 3 híres fellegvárainak egyike a Szent Hilarion fellegvár 732 méteren magasodik a város fölött. A Bellapais Apátság a középkori francia gótikus építészet egyik remekműve. A város közelében is érdekes látnivalók kínálkoznak: a Buffavento vára, az ikonmúzeum, a Sourp Nagar örmény kolostor, az Antiphonidis Székesegyház, Lambousa ősi városa és herbárium, ahol a ciprusi őshonos orchideákban és más ritka növényekben gyönyörködhetünk.

Észak-Ciprus Nicosia

Ciprus fővárosa, a sziget középső részén, a Troodos-hegység lábánál található kétszázezer lakosú Nicosia, Larnacától kb. 40 km-re található. A Nicosia (görögül Lefkoszia), történelmi város, már a VII. század óta Ciprus központi városa. A város, a függetlenség kikiáltása óta görög-török ellentétek színhelye, különösen 1974-ben szenvedett sokat. A sziget görögök, illetve törökök lakta részeit elválasztó Zöld vonal áthalad a városon.

Észak Ciprus Bafra

Bafra (régi neve: Vokolida) Észak-Ciprus Karpaz régióban található. 1,5 km hosszan elterülő homokos tengerpartja és kristály tiszta vize egyedülálló szépségű. A Bafra régió haléttermeiről nevezetes. Karpaz és Bafra területen nagyszámú vallási jellegű építménnyel és történelmi emlékművel ismerkedhetünk meg.
András apostol kolostora egy forrás mellett épült, az Ayios Trias Bazilika antik mozaikokkal van díszítve. Az Iskele Ikon Múzeum 12. századi ikonokat mutat be az idelátogatóknak. A kantara kastély 700 méterre a tengerszint felett helyezkedik el csodálatos kilátással.
 
Ciprus Fakultatív
Észak-Ciprus fakultatív kirándulások Észak-Ciprus számos fakultatív programot kínál, ugyanis történelme 4 500 évre tekint vissza és több, igazán hangulatos várost is érdemes itt végigjárni. Utazzon Észak-Ciprusra, és vegyen részt valamelyik fantasztikus programon, hogy a legtöbb élményt szerezze a nyaralás ideje alatt! Kyrenia 1 napos városnézésKyrenia, avagy török nevén Girne városa egy igazi ékszerdoboz. Több száz éves múltú kikötő, hangulatos óvárosi rész, kastélyok, kolostorok és Kyrenia-vár csábítja ide évről évre utazók ezreit. A kirándulás keretében reggeli után buszos transzfer a szállodánkból Kyrenia városába. Útközben három megállónk lesz. Eső megállónk a Szent Hilarion fellegvár, amely nevét 7-8. században élt remete lakójáról kapta. A fellegvárat követően a Bella Pais kolostort keressük fel, amely Észak-Ciprus legszebb gótikus épülete. Harmadik megállónkat a Lusignan apátságnál tartjuk, ami szintén feledhetelen élményt nyújt. Megérkezünk Kyrenia városába, ahol ebédre nyílik lehetőség. Ebéd ...
Ciprus Időjárás
Észak-Ciprus időjárásAz időjárás mediterrán Észak-Ciprus szigetén, amely azt jelenti, hogy a nyár forró, 35C fok körüli meleggel júliusban és augusztusban. A tavasz és az ősz kellemes 25-30C fokos hőmérsékletet tartogat, a tenger azonban ekkor már kezd lehűlni. Télen a hőmérséklet mindössze 12-15C fokos.
Ciprus Látnivalók
Észak- Ciprus látnivalók | Észak-Ciprus utazás Az apró Észak-Cipruson annyi a látnivaló, hogy akár az egy hetes nyaralás minden napjára juthat egy izgalmas program. Összegyűjtöttük kedvenc nevezetességeinket, amiket 2014 tavaszán néztünk meg személyesen is. Bellapais apátságÉszak-Ciprus legszebb pontja a 713 méter magasságban fekvő, egykor keresztény apátságként működő épület, amelyet ma múzeumként és hangversenyteremként használnak a helyiek. A gyönyörű gótikus épület kiváló állapotban maradt fenn, szépen rendben tartott zöld kertben, ahová egy szűk, virágokkal és kézműves boltokkal szegélyezett utcácskán juthatunk fel. A kilátás lélegzetellálító, hiszen a tengerre és Kyrenia kikötőjére látunk rá a távolból. Kóstoljuk meg bátran a kávét az apátság kertjében!  Kyrenia kikötő és várKyrenia óvárosa varázslatos. Egy hangulatos öbölben hajók lengedeznek a tengeren lágyan, miközben boltok sora várja az utazókat, hogy emlékbe hazavigyenek török édességeket, dióféléket, hűtőmágnesek...
Ciprus Régiók és városok
Észak- Ciprus régiói| Észak-Ciprus nyaralás Észak-Ciprus apró, de változatos szelete ennek a Földközi-tenger által körülölelt szigetnek. Kyrenia a legszebb nyaralórész izgalmas kikötővel. Nicosia a kettészelt főváros, ahol könnyedén juthatunk egyik országból a másikba. Famagusta szintén kettős város a szellemváros résszel és a középkori óvárossal. A Karpaz-félszigeten az érintetlen természet vár minket, míg Güzelyurt környékén a narancsfák illata kísér. KyreniaÉszak-Ciprus leghangulatosabb városa, ahol órákat eltölthetünk a kikötőben a tengert és az érkező hajókat nézve. A város utcáink egymást érint az apró üzletek, így itt biztosan találunk szuvenírt az egész családnak és a barátoknak, kollégáknak. Fedezzük fel a kyrenai várat, amelynek két legfőbb érdekessége a benne kiállított hajóroncs, illetve a pazar kilátás a hegyekre, a városra és a tengerre. Intézzük úgy, hogy késő délután már ne legyen programunk: ekkor üljünk be egy kikötői kávézóba egy török tea vagy egy Efes sör mellé és nézzük m...
Ciprus Térkép
Észak-Ciprus térképeLast minute akciós utazás előtt hasznos lehet ez alábbi Észak-Ciprus térképe.
Ciprus Utazás infók
Észak- Ciprus utazás információkÉszak-Ciprus a Földközi-tenger egyik leginkább érintetlen gyöngyszeme, ugyanis Ciprus szigetének 1974-es kettéválása óta viszonylag kevés turistát fogadott az egyébként vadregényesen gyönyörű sziget északi része. A tenger átlátszó, a nap szinte egész évben szikrázóan süt, a 4 500 éves történelem pedig szinte tapintható a kikötőkben és az óvárosok szűk utcáin. A felfedezésre váró Észak-Ciprus pompás természeti és történelmi adottságain túl fontos szempont még a helyi hotelek színvonala, a helyiek vendégszeretete, és mivel mi magyarok imádunk enni: az isteni észak-ciprusi ételek és italok. Alig fogunk tudni betelni a finomabbnál finomabb fogásokkal, amelyek a görög és török konyha keveredéséből születtek. FONTOS: Útlevéllel vagy személyazonosító igazolvány kell az Ézzak-Ciprusi utazáshoz?Minden esetben még az utazás megrendelése előtt erről érdeklődjön irodánkban, mert több parterrel dolgozunk és más és más repülőjárattal oldják meg az utazást. A mi utazási iro...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.