info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Dahab városról

A Sínai-félsziget keleti partján fekszik a beduinok lakta Dahab. Dahabba a Budapest- Sharm el-Sheikh repülőjárattal juthatunk el. A sharmi reptérről kisbuszokkal szállítjuk utasainkat a 80 kilométerre fekvő meseszép beduin kisvárosba.
 1. Dahab, a szörfösök és búvárkodók paradicsoma

  Dahab város az Aqabai-öböl partján, a Vörös-tenger egyik legszebb szakaszán található. Sokan a települést a búvárok és a szörfösök paradicsomaként emlegetik, tegyük hozzá: teljesen megalapozottan. Aki már egyszer járt Dahabban, az mindig visszavágyik. Itt az idő egy nem létező fogalom. Az emberek kedvesek és vendégszeretők, sokszor életre szóló barátságok köttetnek itt. És bármilyen problémánk legyen is, néhány napon belül biztos, hogy teljesen megfeledkezünk róla.
  A parton lévő számtalan étterem szinte minden igényt kielégítő választékkal és elképesztően olcsó árakkal várja a pihenni vágyó utasokat. A szállások árai szintén megfizethetőek, Egyiptom tekintetében a legolcsóbbak.

  Lássunk néhány helyi fogást, amit mindenképp ki kell próbálnunk!

  Először is a búvárbázison a carcadi teát, amely hibiszkuszlevelekből készül. Itt a gombás csirkét is istenien készítik. Nem szabad kihagyni a pár házzal lejjebb lévő Nirvana pitáját sem, ha igazán finom pitát szeretnénk enni.

  Ismét néhány méterrel arrébb találunk egy zseniális éttermet, a Shark-ot. Itt a tintahal és a sült banán kihagyhatatlan. No, és persze a csillagos ég látványa és a tenger morajlása, ha a tetőn ülünk le. Dahab egyetlen hídja előtt található Tigris étterme, aki néhány szót beszél magyarul, és neki vannak a legjobb hamburgerei és rákjai a városban

  A híd túloldalán van a hajó alakú szórakozóhely, a Tota, ahol szinte minden este buli van, ínycsiklandó édességekkel.
  Alkoholt a Totában és az Adam's Barban kapni, bevásárlásra pedig a fix áras Gazala Marketet ajánljuk a Tota háta mögött, nem messze a Golden Star hoteltől. Ha egy kis olaszos hangulatra vágyunk, és hajlandóak vagyunk sétálni pár percet, akkor az Islands merülőhelyhez közel elhelyezkedő olasz éttermet érdemes megcéloznunk, ahol a hot and cold nevű specialitás az egyik legjobb sütemény Dahabban.

  A vízipipát pedig mindenhol zseniálisan készítik el... Dahab már csak ilyen :-) A szinte egész évben felhőtlen, napsütéses időben pedig a búvárkodás, a szörf és az evés-ivás mellett egyszerűen csak fürödhetünk is a tengerben, amelynek hőmérséklete sosem esik le 20 fok alá.
 2. Érdekes képek Dahabról

  Dahab a 70-es években csak 30 beduin családnak adott otthont. A kis tengerparti település a 80-as években kedvelt célpontja volt a hippiknek. A kisváros fejlődése a 90-es években kezdődött el, amikor a turisták fedezték fel a csodálatos természeti környezetét, a búvárok a páratlan tengeri élővilágot. Dahab fejlődése azóta töretlen.


  1975 Dahab 1975-ben


  1976 Dahab 1976-ban


  1996 Dahab 1996-ban


  1997Dahab Lighthouse Reef


  Dahab város bejárata 2009Isten hozta Dahabban! Mubarak üdvözli a látogatót

   


  1980Dahab Blue Hole 1980-ban


  1996Dahab Blue Hole 1996-ban


  1999Dahab Blue Hole 1999


  2003Dahab Blue Hole 2003


  2011Dahab Blue Hole 2011
   
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.