info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Bled utazás

Csodálatos látványosságok és az isteni bledi krémes hazája

Bled utazás Szlovénia akciós városlátogatás last minute üdülés nyaralás.

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Bled Szlovénia egyik legnépszerűbb úti célja, páratlan szépségének köszönhetően. Az év bármely időszakában remek kirándulási hely, hiszen a Bledi-tó mindig más-más arcát ismerhetjük meg. Bled települése már a kőkorszak óta lakott. Látogassa meg Bled városát, és kóstolja meg a világhírű bledi krémest!

Bledi-tó

A Bledi-tó Szlovénia második legnagyobb természetes tava. Különlegessége, hogy a tó közepén egy kis sziget található, amelyen több épület is található, de talán a legkiemelkedőbb a Szűz-Mária templom, ahol gyakran tartanak esküvőket, keresztelőket is. A templom belsejében pedig a csodás freskókat is érdemes megtekinteni. Népszerű programok a tó körüli kirándulás, vagy a csónakázás, illetve a Júlia-Alpok gyönyörű gleccsereinek csodálása.
 

Bledi vár

Szlovénia szintén népszerű látványossága a sziklák tetején álló Bledi vár. Írásban először már 1011-ben is említették, így ez Szlovénia legrégebbi vára. A várba felmászva csodálatos panoráma tárul elénk nemcsak a mellette található tóra, hanem a környező hegyekre is.
 

Vintgar-szurdok

Bledtől körülbelül 4 kilométerre található ez a páratlan színű, zubogó folyóval és csodás zöld növényzettel rendelkező szurdok. 1,6 kilométer hosszú, viszonylag könnyű útvonallal rendelkezik, így akár idősebbek is kényelmesen felfedezhetik a Radovna folyó vízeséseit. Turisztikailag a mai napig fejlesztik, hidait felújították, és galéria is található itt.
 

Bővebben a bledi krémesről

Ha Bled városát meglátogatjuk, vétek lenne kihagyni a híres bledi krémest. Szlovénia szerte is megtalálható a krémes, és rengeteg cukrászdában árulják, de az igazi és egyetlen eredeti a bledi krémszelet. 1953 óta készítik, minden nap természetes alapanyagokból, és a Park Hotel szállodával szemben lévő Kavarna Park kávézóban kínálják.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.