info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Sevilla utazás

Kulturális városlátogatás

Spanyolország Sevilla utazás last minute városlátogatás olcsó akciós utazás.

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Fedezze fel Spanyolország negyedik legnagyobb városát utazásaink keretein belül! Sevilla Andalúzia és Sevilla tartomány fővárosa, Spanyolország déli részén, a Guadalquivir folyó partján fekszik. Szűk és kanyargós utcái garantáltan lenyűgözik Önt, mór építő művészetre emlékeztető házaival, műemlékeivel, gyönyörű kertjeivel egyike Spanyolország legérdekesebb városainak, rengeteg látnivalóval.
A sevillai katedrális, spanyolul Catedral de Santa María de la Sede egy római katolikus székesegyház a spanyolországi Sevilla városában. A világ legnagyobb katedrálisa, a nagyobb Szent Péter-bazilika és a Miasszonyunk-bazilika nem püspöki székhelyek, egyúttal belterét illetően a világ 3. legnagyobbja. A Világörökség része. Az épületben Kolumbusz Kristóf sírhelye rejlik. A sevillai katedrális helyén 1198-ban fejeződött be egy mecset építése. 1248-ban Kasztília meghódította a várost, a mecsetet pedig keresztény templomnak szentelték fel,  az előző mecset egyes elemeit, oszlopait az építészek felhasználták.
Sevilla óvárosában a La Encarnacion téren található, a legnagyobb fából készült építmény a világon. A német építész, Jürgen Mayer-Hermann által tervezett épületkomplexumot hat óriás esernyő alakú struktúra alkotja, melyek Finnországból importált fából készültek. A dizájn legalább annyi vitát váltott ki, mint az épület túlzott ára. Késések és változások következtében a kivitelezés összege megduplázódott, becsült költsége 50 millió euró. A szerkezetben található piac, múzeum, étterem és egy szabadtéri pláza is.
A Spanyolországba látogatók többségét nem hagyja hidegen a hagyományos spanyol bikaviadal, melynek kihagyhatatlan állomása a Plaza de Toros de la Maestranza, ahol a mai napig tavasztól-őszig vasárnaponként bikaviadalt tartanak. Spanyolország legrégebbi arénájának története 1758-ig nyúlik vissza. Nem feltétlenül kell végignézni a bikaviadalt, hogy többet tudjunk meg erről a hagyományról. A szomszédos múzeum minden fontos információt bemutat a híres matadorokról és bikákról. A belépőjeggyel pedig körbejárható az aréna és a múzeumi tárlat is.
Nincs más épület Sevillában, mely jobban magyarázná a Guadalquivir folyó fontos szerepét a spanyol gyarmati időszakban, mint a Torre del Oro, az Aranytorony. Az 1200-as évek elején épült őrtorony neve a múltat idézi, mikor még aranyszínű csempe fedte külsejét. Évszázadokon át őrizte a folyót, hogy megvédje a várost a tenger felől érkező betolakodóktól és az amerikai kontinensről visszatérő hajók itt rakták le arany- és ezüstszállítmányukat. Ma a torony ad otthont egy tengerészeti múzeumnak, amely a folyó fontos szerepét mutatja be Sevilla történetében. A torony tetejéről pedig gyönyörű kilátás nyílik a folyóra és a városra.
Az Alcazar komplexum, sok átalakításon mentek keresztül fennállásuk több mint ezer éves történetében. A 11. században, a muzulmán mórok építettek egy palotát egy 10. századi erőd helyén majd a 13. században gótikus stílusban átépítették. Száz évvel később, Pedro király kézművesekkel újjáépíttette a palotát mudéjar stílusban, régi stílusát azonban mindvégig megőrizték. Látogatói megcsodálhatják a szobák és udvarok gazdag díszítését, finoman kidolgozott árkádjait és a színes csempéket. Számos gyönyörű udvar és terem követi egymást, melyek közül a legszebbek a Patio de las Doncellas- Hajadonok udvara és a Nagykövetek terme. Sevilla legnépszerűbb turisztikai látványossága az elmúlt 700 éven át a spanyol királyi család egyik hivatalos rezidenciája volt.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.