info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Sibenik utazás

Horvátország ékessége

Horvátország Sibenik nyaralás last minute utazás olcsó akciós üdülés.

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Sibenik egy kicsit más, mint a többi adriai város. Nem egy tengerparton, szigeten-, illetve félszigeten fekszik, hanem a Krka folyó 3 kilométer hosszú védett öblében. Egy kicsit olyan, mintha valamelyik nagyobb folyóparti városunkban járnánk. Járjuk be most virtuálisan Sibeniket, ismerjük meg a történelmét, az óváros látványosságait és a környék kirándulási lehetőségeit.
Sibenikben gyönyörű állapotban megmaradt belváros legszebb épülete a híres Szent Jakab székesegyház.

A tervező, a Zadar városából származó Dalmatinac szobra a templom előtti kis téren áll. Sibenik egyik legszebb teréről pedig egyenesen a tengerpartra látunk - ez a különleges elhelyezkedés és a Krka folyó torkolata nagyon hangulatos hellyé teszi ezt a várost. Nem véletlen, hogy Sibeniket Dalmácia legszebb települései között tartják számon.

Sibeniket könnyű autópályán megközelíteni, de parkolóhelyet jellemzően csak a városon kívül találunk - ha a buszpályaudvarnál található fizetős parkolóhely már tele van.

A városka felfedezése vagy az erődhöz tett séta nagy élmény - a kacskaringós utcákon kissé kalandosan juthatunk vissza a főtérre, ahol kiváló éttermek közül válogathatunk.

Sibenikhez nagyon közel találjuk a híres Krka Nemzeti Parkot, tehát nem csak az épített környezet, hanem a természeti szépségek miatt is érdemes felkeresni Sibeniket és környékét.

Sibenik hangulatos városa - Horvátország ékessége. A várost négy erőd védi a támadásoktól, a főterén álló gyönyörű katedrális számít Sibenik jelképének. A Krka folyó torkolatánál fekvő város az Adria partjának fontos központja volt a kora középkor óta. Sibenikben gyönyörű állapotban megmaradt belváros legszebb épülete a híres Szent Jakab székesegyház . A tervező, a Zadar városából származó Dalmatinac szobra a sibeniki templom előtti kis téren áll. A város felett két erős bástyákkal védett erődi magasodik, de a tenger felől érkező támadás elől is hatalmas falak védik. A Szent János erőd felé vezető utcákról és az egymás felett, teraszosan elhelyezkedő kis terekről pedig egyenesen a tengerpartra látunk - ez a különleges elhelyezkedés és a Krka folyó torkolata nagyon hangulatos hellyé teszi ezt a várost. Nem véletlen, hogy Sibeniket Dalmácia legszebb települései között tartják számon. Sibenikben nagyon kellemes sétákat tehetünk, akár a tengerparton, akár a nagyon hangulatos belvárosban. Sibenik különleges értékét jelzi, hogy a város az UNESCO Világörökség értékei között tartják számon.

A letenyei határátkelőtől induló A1 autópályán könnyű megközelíteni Sibeniket, de parkolóhelyet jellemzően csak a városon kívül találunk - ha a buszpályaudvarnál található fizetős parkolóhely már tele van. A városka felfedezése vagy az erődhöz tett séta nagy élmény - a kacskaringós utcákon kissé kalandosan juthatunk vissza a főtérre, ahol kiváló éttermek közül válogathatunk.
Sibenik különleges elhelyezkedése nagyon kedvez a strandolás szerelmeseinek. A Krka folyó torkolatának köszönhetően nagyon kellemes, édesvízzel kevert tengervízben fürödhetünk meg a Sibenikhez közel található Banj strandon. A legnépszerűbb, főleg a családok körében ismert és kedvelt stand és hotelkomplexum a négy kilométer hosszan elnyúló Solaris strand, ahol selymes homokkal, lassan mélyülő parttal és jól felszerelt fürdőhellyel csábítják maradásra a pihenni vágyókat.

Sibenikhez nagyon közel találjuk a híres Krka Nemzeti Parkot, tehát nem csak az épített környezet, hanem a természeti szépségek miatt is érdemes felkeresni. Ha Sibenik környék környékén keresünk fakultatív programot, akkor a Kornati Nemzeti Park is ideális lehetőség.

A Krka Nemzeti Park a mészkőfennsíkon áthaladó folyó munkájának köszönhetően jött létre. A vízben oldott kalcium karbontát a folyóba hulló fatörzsekre, ágakra kicsapódva természetes gátakat hozott létre. Az ezek mögött felduzzadt tórendszert gyönyörű vízesések kötik össze. Az így kialakult mesevilágban barangolni egészen csodálatos élmény. A nemzeti parkot két irányból, Skradin és Lozorvac felől lehet megközelíteni - utóbbin buszok, előbbin hajók szállítják az kirándulókat. Skradin kisvárosa is megér egy sétát, hangulatos utcáival és a folyóparti sétánnyal.

A Sibeniktől nyugatra elhelyezkedő Kornati Nemzeti Park is nagyon népszerű a turisták körében. A hófehér mészkőgerincekből álló szigetcsoport védett terület, nagyon vigyáznak az tengeri élővilág változatosságának fenntartására. A hatalmas területen elterülő szigetvilágban több mint 150, főleg lakatlan sziget nyújt menedéket a különböző halfajoknak és delfineknek.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.