info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Seychelle-szigetek utazás infók

Seychelle-szigetek utazás információk (frissítve: 2021. július 16.)


Utazás
Budapest-Mahe-Budapest útvonalon menetrend szerinti járattal, átszállással.
 • KIFELÉ
  • A Seychelles-szigetek a repülőgép indulásához képest maximum 72 órával történt, negatív PCR-tesztet kér az utazáshoz. TIPP! Kössön nálunk PLUSZ elnevezésű biztosítást, amely térít egy esetleges itthon pozitív PCR-teszt esetén. Részletek az Utasbiztosítás menüpontban.
  • Kötelező előre kötni koronavírusra is kiterjedő baleset- és betegségbiztosítást kötni, amelyet be kell mutatni. TIPP! A nálunk köthető összes biztosítás kiterjed a koronavírusra. A biztosítás extra fizetendő költség, ezt be tudja jelölni a megrendeléskor a honlapunkon.
  • Regisztráció kötelező indulás előtt online az alábbi oldalon: 
   https://seychelles.govtas.com/.
  • Átszálláskor extra szabályok lehetnek érvényben, és a légitársaságoknak is lehetnek saját szabályait, amelyeket figyelemmel kell kísérni. Mi ebben tájékoztatást nyújtunk a velünk utazóknak.
  • Nincs karantén a Seychelles-szigeteken az érkezést követően.
  • Az utazáshoz a hazaérkezés dátumától számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.
  • Vízum nem kell, de érkezéskor a 30 napig érvényes ingyenes Visitor’s Permit kiváltása szükséges. Ennek feltételei: az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150 USD/nap).
  • FONTOS! Az aktuális kiutazási feltételekhez mindig ellenőrizze az alábbi oldalt, mert ez a mérvadó információ, ha eltérést tapasztalna az itt leírtakhoz képest: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?seychelle-szigetek.
 • HAZAFELÉ - Végre mindenki MENTESÜL az itthoni 10 napos karantén alól, aki védettségi igazolvánnyal rendelkezik - tehát nem csak az oltottak, hanem azok is, akik átestek a koronavíruson, és legalább a hazaérkezés napjáig érvényes a védettségi igazolványuk. Ez a rendelet már életbe is lépett.
 • Olvassa el a részletes tudnivalókat a hazaérkezés és az összes általános utazási tudnivaló kapcsán: Utazási tanácsok 2021
Időtartam
Utazással együtt 9 nap, 7 éjszaka a honlapunkon található összes utazás. A kint töltött éjszakák száma tehát: 7 éj.
Elhelyezés
A megadott szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Ellátás
A szállodák leírása szerint, itt elsősorban a reggelis ellátás a divat, all inclusive utak nem nagyon vannak.
Idegenvezetés
Angol nyelvű asszisztencia.
Időjárás - Mikor érdemes utazni? 
A Seychelles-szigetek az az egzotikus úticél, ahová leginkább nyáron érdemes utazni. A levegő hőmérséklete ugyan egész évben 29-32C fok között van nappal, ám az esős időszak decembertől februárig a legdurvább. A legkevesebb eső júniustól szeptemberig esik. A köztes hónapokban közepes mennyiségű eső várható. Így mi azt javasoljuk, hogy ha meleget és a legszárazabb időszakot keresik, akkor júniustól szeptemberig utazzanak. 
Seychelle-szigetek utazas informaciok
Seychelles leírás
Seychelles a világ legcsodálatosabb szigetcsoportjainak az egyike. Az emberek képzeletében egy ehhez a szigethez hasonló üdülőhely jelenik meg, ha trópusi szigetekről álmodozik. Annyi csak a különbség, hogy a valóság még ezeket az álmokat is felülmúlja. Az Indiai-óceánban található szigetcsoport maga a paradicsom, fehér homokos strandjai és gyönyörű tájai ámulatba ejtik a turistákat. Természetesen ennek az idilli környezetnek meg van az ára, olcsó szálláshelyet, éttermet, szórakozási lehetőséget nem nagyon találunk. Habár a szigetre inkább olyanok érkeznek, akik csak a napsütést és a semmittevést keresik, az aktívabb turisták számára is rengeteg lehetőség adódik a mozgalmasabb időtöltéshez. Az egyetlen gránit sziget az óceán közepén, a világ legnagyobb korál atollja, melyet egy sereg látványosság tesz a világ utolsó "Édenkertjévé". A szigeteket kivételes szépsége és a gondosan megóvott növény- és állatvilága tette híressé. A Seychelles szigetek Madagaszkártól északkeletre, az Indiai Óceánban található. A szigetek mindegyikének saját karaktere és varázsa van. A Seychelles szigeteknek 80.000 lakosa van, nagy részük a három legnagyobb szigeten (Mahé, Praslin és La Digue) lakik. Az itt élő emberek rendkívül barátságosak, kedvesek, segítőkészek. Előfordulhat, hogy meghívják a turistát ebédre, vacsorára. A Seychelles szigeteket már időszámításunk szerint 500-ban felfedezték, de a szigetet először az angolok gyarmatosították. 1903 óta autonóm terület.

Általános tudnivalók
Terület: 455 km2
Népesség: 79 326 fő
Népsűrűség: 172
Népcsoportok: kreol (89%), indiai (5%), malgas, kínai
Közigazgatási beosztás: 23 körzet
Fekvés: Kelet-Afrikában helyezkedik el, az Indiai-óceán egyik szigetcsoportja Madagaszkártól északkeletre.
Államforma: köztársaság
Hivatalos nyelv: angol, francia
Beszélt idegen nyelvek: kreol
Legmagasabb pont: Morne Seychellois 905 m
Legalacsonyabb pont: Indiai-óceán 0m
Vallások: keresztény (97%)
Hivatalos pénz: 1 seychellei rúpia = 100 cent.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.