info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492
Éppen most frissülnek az áraink. Várjon pár percet vagy kérjen ajánlatot az info@divehardtours.com e-mail címen!

Hány szigetből áll a Seychelle-szigetek?

Hány szigetből áll a Seychelle-szigetek?

Utazás előtt gondolja át, hogy milyen sok sziget van a térségben, aminek a neve összefoglalóan Seychelle-szigetek.  Összesen 115 sziget együttes neve a Seychelle-szigetek, hivatalosan Seychelle Köztársaság,  viszont nem minden szigeten van szálloda, azaz nem mindegyikre vannak utazások. A szigetvilágot alkotó szigetek számát gyakran 115-ben határozzák meg, viszont a  Seychelle Köztársaság Alkotmányában 155 sziget szerepel a következő módon különféle csoportosításban.

Legismertebb szigetek, ahová utazásokat szervezünk

Mahé, Praslin, Silhouette, La Digue a 42 gránit szigetek között található.

Seychelle-szigetek Mahé

Mahé az Indiai-óceánban fekvő Seychelle-szigetek északkeleti szigetcsoportjának fő tagja, az ország legnagyobb kiterjedésű szigete. A hosszúkás, északnyugat–délkeleti irányban elnyúló szárazulat területe 154 km². Itt él az ország népességének mintegy 80-90%-a, s itt található az ország fővárosa, Victoria is.
A gránitalapzaton nyugvó Mahé legmagasabb pontja a 905 méteres Morne Seychellois. A trópusi éghajlatú sziget rendkívül csapadékos, a magasan fekvő részeken az évi csapadékmennyiség meghaladhatja az 5000 millimétert is. A sziget középső része természetvédelem alatt álló, endemikus fajokban gazdag trópusi esőerdő. Az északi és keleti partvidék viszonylag sűrűn betelepült, itt található a főváros és a mezőgazdasági területek nagyobb része is. Alacsonyabb fekvésű déli része kevésbé benépesült, a sziget legkedveltebb fövenyes tengerpartjainak ad otthont.
 

Seychelle-szigetek Praslin

Seychelle-szigetek Praslin
Praslin (ejtése Prálen) szigete még nyugisabb, mint Mahé. Itt a tengerszínek színválasztéka még varázslatosabb, a strandok álomszerűen szépek. Már önmagában a tengeri kókusz (coco de mer) nevű őshonos pálma miatt is érdemes ide látogatni. Elképesztő magasak és óriásiak a levelei. Szenzációs látvány. A világon csak itt nőnek természetes környezetben. Még jó, hogy a formás, ámbár méretes női ülepre hasonlító diója csak éjszaka esik le, mert van köztük nyolcvan kilós is. Felejthetetlen romantikus élmény egy párnak Praslin-en kimenni egy olyan öbölbe, ahol nincs jelen senki más. Márpedig a szigeten nem nehéz ilyen magányos öblöt találni. Mindössze 38 km2-nyi területével a szigetcsoport második legnagyobb szigete. Mahétól 44 km-re fekszik északkeletre. Belső repülőjárattal 15 perc alatt elérhető, de komppal is csak néhány óra.

6500 állandó lakosa mellett turisták ezrei keresik fel évente. Ez nem is csoda, hiszen gyönyörű strandjai és partszakaszai vannak. Közülük három (Anse Lazio, Anse Georgette, Anse Volbert) nemzetközi hírű. A 2011-ben történt két cápatámadás után komoly megfigyelőrendszert építettek ki és most már teljesen biztonságos a fürdőzés a sziget strandjain. Közlekedni legegyszerűbb taxival vagy bérelt autóval. Ha megéheznénk, akkor vagy kövessük a helyieket, és üljünk be a Coco Rouge-ba, ahol pompás halakat adnak vacsorára. Baie St. Anne-ben találjuk. A másik, sokak által kedvelt hely a La Goulue anse Volbert-nél, ahol a kreol és francia konyha keverékének legjobbjait fogyaszthatjuk el a szellős teraszon.

A strandok nevében az Anse pont azt jelenti, hogy strand. Többek szerint az Anse Lazio a legszebb.

Praslin  Vallée de Mai

Egy völgy tele hatalmas, 40 m magas kókuszpálmákkal (ez az a bizonyos coco de mer) és orchideákkal. Ez a terület az UNESCO természeti világörökségének a része! Három gondozott csapás közül választhatunk, a leghosszabbon 3 óra alatt lehet végigmenni. Az északi túra egy magaslati ponton is átvisz, s onnan mesés a kilátás a völgyre. A fontosabb fajoknál információs táblákat találunk. Állatokra ne nagyon számítsunk – néhány énekesmadár és papagájok kivételével. Baie St. Anne-ból egy rövid autóútra található, kb. 5 mérföldre a sziget belseje felé. Víz nélkül ne induljunk el! Érdemes a fényképezőgépet a tokjában tartani, mert a magas páratartalom miatt a lencse bepárásodhat.
A belépő 20 EUR/350 rúpia, ami elég borsosnak tűnhet, viszont tényleg egyedi a látnivaló, és mondhatni kötelező, ha valaki a szigeten jár. Csak készpénzzel lehet belépőt vásárolni. 12 év alatti gyerekek ingyen látogathatják. A látogatóközpontban van mellékhelyiség és kávézó. Lehet bérelni vezetőt 8 EUR/főért min. 4 fő esetén, ez egy másfél órás túrát jelent. Nem kötelező a vezetés, neki lehet vágni egyedül is az erdőnek, adnak hozzá egy kis füzetecskét a bejáratnál. Esős időben is kitűnő programlehetőség, mert a fák alatt nem érezni az esőt. Egy jó cipő nem árt a kiadós sétához, mert csúszósak lehetnek az ösvények. Érdemes korán érkezni, ilyenkor kevésbé zsúfolt a park, és több állatot látni.

Praslin  Anse Lazio

A nagyon finom, fehér homokos strandot türkizkék víz öleli errefelé, méltán a világ egyik legszebb strandja és a sznorkelezők paradicsoma. Hamisítatlan a hangulata, bár egyre több turista keresi fel évente, bizonyos időszakokban kifejezetten zsúfolt. Tényleg a képeken lévő gyönyörű strandot kapjuk, csak sok emberrel. A naplementéért érdemes lesétálni, addigra már elmegy a strandolók nagy része haza. Vagy érkezzünk egy reggeli úszásra 10 előtt, akkor miénk lehet a partszakasz! Nem kiépített, sem zuhanyzásra, sem átöltözésre nincs lehetőség. Árnyékot viszont lehet találni eleget, és van két étterem is (a Bonbon Plume-mal többen elégedettek), bár meglehetősen drágák és nem a legjobbak. Javasolt inkább piknikezni hozott anyagból, kérésre a szállodában is készítenek nekünk piknikkosarat.
Sajnos szeles időjárás esetén nem nagy élvezet az úszás, mert nem kellően védett a partszakasz. Itt történt tavaly a cápatámadás, azóta hálót feszítettek ki, amin nem tanácsos kiúszni, bár az úszómester nem figyelmezteti azokat, akik ezt megteszik. A szigetről bárhonnan elérhető taxival (az út nem a legjobb), sőt a taxis visszajön értünk egy előre megbeszélt időpontra is, ha megkérjük, de parkolóhelyet is találunk, ha véletlenül autóval érkeznénk. A busz Anse Boudinnál tesz le, onnan számítsunk egy hosszabb sétára a strandig: 30-40 perc dombra fel és le. Az értékeinkre kifejezetten figyeljünk, mert sajnos elfordulnak zsebesek a környéken. Érdemes ide eljönni, de ha nem szeretünk több száz másik emberrel strandolni, ne ezt a strandot válasszuk!

Praslin  Anse Georgette

Sokan szebbnek tartják Anse Lazionál, mert még megvan a természetessége és vadsága. Igazi eldugott paradicsom! Nagyon nehezen megközelíthető, mivel a Constance Lemuria Hotel partszakasza. Csak előzetes regisztrációval lehetséges bemenni (legalább 24 órával korábban kell jelezni, a legtöbb szállásadó szívesen segít benne), mivel korlátozzák a látogatók számát (a belépés ingyenes). Autóval kb. 500 m-re a bejárattól lehet parkolni (érdemes amúgy megpróbálni behajtani a szálloda területére, legfeljebb visszazavarják az embert a vendégparkolóba), a szálloda recepcióján kell a neveket bemondani, majd minden esetben a szálloda golfpályáján kell átkelni a strandra. Ez egy nagyjából 20 perces séta. Egészében mintegy 30-40 perc odajutni, és a terep eléggé dimbes-dombos. Nem érdemes nehéz cuccokat vinni. Az út végig a napon visz, nem árt előre bekenni magunkat naptejjel. A hotel vendégei szerencsések, mert őket elektromos kisautókkal leviszik a strandra. Érkezni 9:30-tól lehet.
A víz hirtelen mélyül. A tenger itt hullámosabb, mert nincs zátony a part előtt, de talán ez az egyetlen negatívum. A homok nagyon finom és vakítóan fehér. Érdemes elegendő ételt és italt magunkkal vinni, mert itt nincs semmi ilyesmit kínáló egység a szálloda bárját kivéve. Csak egy fiúcska árul gyümölcsöket. A kirándulóhajók egy része megáll itt, lehetőséget adva a fürdőzésre, de ez nem adja vissza azt az érzést, amit a part felől érkezve egy átstrandolt nap adhat itt nekünk. Aki ki akarja kerülni a regisztrációt, az a hegy felől (Mont Plaisir) is megközelítheti a strandot. Az út elég csúszós és rosszul jelölt, kb. 1,5 órás séta. Viszont cserébe a hegyről gyönyörű a kilátás a kisebb szigetekre.

Praslin  Anse Volbert

Családoknak is pompás part sekély, meleg vízzel, hófehér homokkal, ami azonban helyenként koralltörmelékes lehet. A pálmafák mindig képeznek egy árnyékos részt. Vannak kisebb éttermek és üzletek. Anse Lazionál kevésbé zsúfolt, mindig lehet találni egy nyugalmasabb részt. Sajnos bizonyos időszakokban hínáros a part és a víz, ami sokat elvesz a séta- és úszásélményből. Az öböl mivoltának köszönhetően a víz csendes. A naplemente nagyon szép innen, és jókat lehet sétálni a parton is. Szép a kilátás St. Pierre szigetére.
Soha ne fizessünk be gyanúsan olcsó kirándulásokra, amiket helyiek kínálnak, mert sok közte az átverés! Indulnak innen St. Pierre-re és Curiese-ra túrák, de lehetőleg vagy a szállodában, vagy megbízható helyen fizessünk be rájuk. Parkolni az út mellett lehet. A busz is bárhonnan elvisz minket 5 rúpiáért utanként és fejenként, csak szóljunk a sofőrnek, hogy hova megyünk. Az értékeinket ne hagyjuk őrizetlenül, mert errefelé is előfordulnak zsebesek, és vigyünk szúnyogirtót szükség esetére.

Praslin  George Camille Gallery

A sziget művésze alkotott hazájában, Londonban és Párizsban is. Fő témája a kreol élet színességének szemléltetése és a természeti szépségek megörökítése. A galériája az Anse Volbert Casino de Ilets-ban található. Csak rajongóknak ajánlott, vásárolni is lehet belőlük.

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.