info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Római látnivalók

Róma látnivalók | Római városlátogatás és Róma utazás

Rómát látni kell! A varázslatos olasz város egész évben magával ragadó, mert minden évszakban más arcát mutatja. Fedezzük fel a Vatikán kincseit, csodáljuk meg a Colosseumot és a Forum Romanum romjait és dobjuk pénzérmét a Trevi-kútba, hogy biztosan visszatérjünk. Mert Rómát nem elég egyszer látni! 
  1. Vatikán A pápaválasztás kapcsán ismét középpontba került a látnivalókban elképesztően gazdag Vatikán. Valljuk, hogy a Szentföldhöz hasonlóan Vatikán olyan élményt nyújt az ide utazóknak, hogy mindenki legalább egy kicsit vallásos vagy vallásosabb lesz az utazás során. A csodálatos Szent Péter-tér, a Szent Péter Bazilika és a Sixtusi-kápolna meglátogatása kötelező, de érdemes a vatikáni múzeumokra is időt szánni, mert olyan kincsek rejlenek itt, amelyekről eddig csak könyvekben olvashattunk. A Szent Péter Bazilika kupolájába mindenképp érdemes felmennünk, ugyanis innen rálátunk a Szent Péter-térre. Fontos tipp: a vállainkat és térdünket fedjük el azon a napon, amikor Vatikán van soron a programban. A legjobb öltözet egy könnyű lenvászon nadrág és egy lenge, hosszú ujjú pulóver.
  2. Colosseum és Forum Romanum Egyik kedvenc filmünk a Gladiátor, itt pedig egyenesen megelevenedik a film. A gigantikus, 1. században épült, jelenleg részben felújítás alatt álló Kolosszeum több, mint 50.000 ember befogadására alkalmas. Ma már természetesen nem fogunk látni harcokat a Kolosszeumban, de ókori rómainak öltözött harcosokkal legtöbbször fényképezkedhetünk a Kolosszeumban vagy annak környékén. Russel Crowe felbukkanását nem tudjuk garantálni, de semmi sem kizárt. A Forum Romanum az ókori Róma főtere volt, ahol a törvényhozástól az ítélkezdésen át a vallási élet is zajlott. Ennek megfelelően a romok átfogó képet adnak az egykori rómaiak életéről: diadalívek, templomok és paloták maradványai, valamint lenyűgöző méretű terek ejtik ámulatba a látogatókat.
  3. Pantheon - Csak hogy még jobban elmerüljünk az ókori Róma világában, mindenképpen nézzük meg a Pantheon, amelyet Augustus császár veje, M. V. Agrippa emelt Kr. e. 27-ben Róma összes istenségének tiszteletére. A templomot később keresztély templommá szentelték, de a Pantheon a mai napig inkább egyértelműen az ókori Róma dicsőségének és nagyságának egyik fő szimbóluma.
  4. Spanyol-lépcső és Trevi-szökőkút – "Rómában élj úgy, mint a rómaiak!" Ez a mondás a Spanyol-lépcső esetében különösen igaz. A Spanyol-lépcső, amely Európa leghosszabb és legszélesebb lépcsője, a rómaiak kedvenc találkozóhelye. Vegyünk egy isteni olasz fagyit a környéken, majd ücsörögjünk a számtalan filmből ismert lépcsőn egy fél órát a szikrázó napsütésben. A fagyizás és napozás után sétáljunk el a közelben található gyönyörű, barokk Trevi-kúthoz. A legenda úgy tartja, hogy ha bedobunk egy pénzérmék a kútba, akkor egészen biztosan visszatérünk még Róma örök városába.
  5. Olasz gasztronómia – Fedezze fel az igazi olasz pizza ízét, kornyoljon utána eredeti olasz kávét, majd zárja az estét egy pohár mennyei olasz borral. A híres Al Vino Al Vino borbár több, mint 500-féle bort tart kínálatában. A Crudo és a Friends Art Café nagyon friss éttermek, amelyek vonzzák nem csak a turistákat, hanem a helyieket is. 

A fantasztikus kulturális és gasztronómiai élményeket pedig mi mással pihenhetnénk ki, mint egy kis vásárlással. Olasz cipők, táskák, ruhák? Nő legyen a talpán, aki ilyen szuvenír nélkül tér haza Rómából.

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.