Horvátország Opatija utazás last minute utak. Olcsó, akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Horvátország Opatija utazás last minute utak. Olcsó, akciós nyaralás üdülés.
Opatija elegáns, harmonikus, arisztokratikusságát máig megtartó, viszonylag drágább hely. Strandjainál ugyanakkor szebbek is vannak Horvátországban, és más horvátországi városokhoz képest sokkal kevesebb itt a látnivaló. A szomszédos Voloskóba mindenesetre mindenképp érdemes ellátogatni. Az alábbiakban bemutatjuk Opatiját, látnivalóit, a strandokat a városban és a környékén. Kitérünk a város ajánlott éttermeire, szállásaira, valamint a bevásárlási lehetőségekre, és a legjobb kirándulási célpontokra is Opatijából. Közlekedési, parkolási információk is olvashatók. Az oldalon szállások keresésére is lehetőség van, a legjobb árakon. A patinás épületekkel rendelkező Opatiját, vagy magyar és olasz nevén Abbáziát a horvát Monte Carlóként, vagy épp az Adria Nizzájaként emlegetik. Az elsőként horvát nyaralóhelyként felfedezett város (ami abban az időben még az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott) a luxusnyaralások kedvelőinek pompás választása lehet. Opatiját mindig is az arisztokrácia légköre lengte be: a Monarchia legdivatosabb, és egyik legnagyobb üdülőhelyeként itt nyaraltak az Osztrák-Magyar Monarchia gazdag arisztokratái. Több császár és király, valamint Gustav Mahler zeneszerző, Vladimir Nabokov író is itt pihent. A kor arisztokratái elegáns villákat építettek, amelyek ma fantasztikus luxusszállodaként működnek, és meghatározzák a város arculatát. Opatija monacói, gazdagságot sugárzó atmoszférájához hozzájárul a babér, leander látványa, a pálmafákból álló parkok és szubtrópusi növények hangulata, a közterek rendben tartása, és kreatív kialakítása, valamint az egész város rendezettsége, és tisztasága.
A tökéletes nyaralásról Opatija tökéletes éghajlata is gondoskodik: az Ucka hegy közelségének következtében nyáron nincs olyan nagy meleg (25 fok a napi maximális átlaghőmérséklet), és télen se megy 10 fok alá a hőmérő higanyszála. Ugyanakkor a nyári hónapokban viszonylag magas az esős napok száma. Abbázia klímájának köszönhetően reumatikus, és szívbetegségek, és az asztma gyógyítása is lehetséges itt. A város egy dombra épült, ami szép kilátást tesz lehetővé, de vannak, akiknek fárasztó lehet felgyalogolni egy feljebb lévő szállásra. A monarchia hangulatát a mai napig örző Opatija, egy szép, harmonikus város, ennek megfelelően drágább hely is, az egyik legdrágább horvátországi nyaralóhely. Főleg idősebb látogatóknak ideális város. Ugyanakkor kevés itt a látnivaló, és a strandok főleg betonozottak, az ország más részein szebb partokat és öblöket láthatunk.
Opatija Horvátország egyik legelőkelőbb városa. Egykoron itt telelt az Osztrák Monarchia vezérkara, sőt Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat (nem a bécsi Schönbrunnban). Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik. Opatija helyileg a Kvarner öböl északi csücskénél fekszik. Nagyon könnyű megközelíteni Magyarország felől. Budapest távolsága 510 kilométer, s a letenyei határtól is már csak 280 km-nyi autópálya van hátra. Egy Opatija nyaralás a monarchia elit életébe röppenti vissza az embereket. Legyünk Mi is kényelmesek, válasszuk Mi is Opatiját!
Opatija eredetileg egy kis halászfalu volt. A XV. században egy kis bencés apátság - Opatija Sveti Jakov - épült a falu határába. A későbbiekben az apátságról kapta a nevét a település (opatija horvátul: apátság). A város felemelkedése a XIX. században indult el, amikor rijekai nemesek költöztek ide. A következő növekedési hullám az Osztrák-Magyar uralom alatt következett. Ekkor kapta Opatija az Abbázia nevet is (eredetileg az Abbazia nevet kapta, de mi magyarosan Abbáziának hívtuk Opatiját). Itt töltötte nyaralását - és a teleket - a Monarcia nemessége, sőt még maga Ferenc József császár is innen irányított a Birodalmat, a téli hónapokban.
Ma Opatija Horvátország egyik legkülönösebb és legszebb városa. Nekünk magyaroknak első számú nyaralási úticél, hiszen Opatija nagyon könnyen elérhető Magyarországról és minde e mellett, számos magyar vonatkozású emlék található itt.
Ahogy beérkezünk a városba, legfontosabb teendőnk egy szabad parkolóhely megtalálása lesz. A város végén érdemes nézelődni, ott ahol a nagy, városi strand található. Itt vagy az út mellett, vagy a szökőkúton túl található parkolóban tudunk megállni. Ezt a helyet javasoljuk más részről, hiszen innen már csak egy karnyújtás Opatija látnivalói. Parkolás után rögtön a tengerparti sétányra érünk. Itt található Opatija egyik legszebb látnivalója a Hotel Palace, majd előtte hosszan elnyúlik a Slatina, avagy a városi strand. Egy Opatija nyaralás alatt nagyon sok időt fogunk ezen a strandon tölteni, hiszen egyrészt ez a legjobban felszerelt, másrészt a legnagyobb helyi strand. Opatija strandjai jellemzően vagy apró kavicsosak, vagy betonozottak, sziklásak.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.