info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Mauritius utazás infók

Mauritius utazási információk

Diplomáciai képviselet
Magyar Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusa Mauritiuson
Floreal, Georges Guibert Str. No 36.
Tel.: (+230) 696-5014, Fax: (+230) 697-8194

Mauritius Beutazási szabályok
A visszautazás időpontjától számított legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges. Vízum 14 napnál hosszabb kinn tartózkodás esetén szükséges. Kiutazáskor kilépési illeték fizetendő a repülőtéren, kb. 14 EUR.
Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen. Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.

Mauritius hivatalos pénznem
Mauritiusi rúpia /MUR/, aprópénze a cent. 1 rúpia=100 cent. 1 MUR= kb. 6 Ft.

Mauritius Hivatalos nyelv: angol és a francia.

Mauritius időeltolódás
+3 óra Magyarországhoz képest.

Mauritius Elektromos áram
220 V, a magyar normától eltérő, angol szabvány szerinti aljzatok használatosak! Átalakító szükséges.

Mauritius Éghajlat, öltözködés
Novembertől április tart a nyár Mauritiuson, trópusi eső előfordulhat, a levegő hőmérséklete 30 °C körüli. Trópusi ciklon ebben az időszakban szintén előfordulhat a szigeten. A ruházathoz a szokásos pamut alapanyagú, szellős, kényelmes ruhát, kirándulásokhoz zárt cipőt ajánlunk és természetesen fokozott óvatosságot a napozáskor. Az éttermekben férfiaknak hosszú nadrág kötelező, strandruhában nem lehet bemenni. A korallos partvidék miatt strandcipő ajánlott.

Mauritius sportolási lehetőségek
Az egész szigetet körülvevő korallzátonyok a búvárok paradicsoma. A Seyschelles szigetekről teknősöket is telepítettek a szigetre.

Mauritius borravaló
Általában elvárják a szolgáltatásokért.

Mauritius telefon
Magyarországról: +230 (Mauritius hívószáma)+ a helyi telefonszám,
Magyarország hívószáma: +36.Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes.

Mauritius közlekedés
Mauritiuson baloldali közlekedés van. A helyi buszok minden települést érintenek, ezért lassúak.

Mauritius szállodák
Nászutasok a külön szolgáltatásokat vagy kedvezményeket csak abban az esetben kapják meg, ha már a jelentkezéskor jelzik, hogy nászútra mennek. A szállodában a házasságkötés hivatalos dokumentumának másolatát be kell mutatni.

Mauritius egészség
Kötelező oltás nincsen, szokásos gyógyszereit ne hagyja itthon. Az egyéb tudnivalókkal kapcsolatosan kérjük forduljon a Nemzetközi Oltóközponthoz.

Mauritius biztonság
Minden értéket széfben tartsanak, jellemző az értéktárgyak megszerzésére irányuló rablás. Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban semmilyen hivatásos magyar képviselet nincs. A legközelebbi magyar nagykövetség Kenyában található, ezért az oda utazóknak a konzuli segítség nyújtása nem megoldott, illetve rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe. Ezért javasoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot az Európai Unió valamely tagállamának helyi képviseletével.
Az esti séták nem biztonságosak, gyakoriak a fegyveres támadások.
A kábítószer birtoklást akár negyvenöt év börtönnel is büntethetik. A hatóságok nem tolerálják a homoszexszualitást.

Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek Mauritius
A magyar állampolgárok meghatározott feltételek teljesítése esetén vízummentesen utazhatnak be az országba (az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű és két üres oldallal rendelkező útlevél; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek igazolása (100 USD/nap). Az utazáshoz ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.

Tudnivalók Mauritiusról
Az ország fővárosa, Port Louis. Függetlenségét 1968-ban nyerte el az Egyesült Királyságtól. A lakosság 68%-a indiai, 27%-a kreol, 3%-a kínai és 2%-a francia. A lakosság összetételéből adódóan a miniszterelnök mindig indiai.
Nem voltak őslakosok a szigeten. Az arab hajósok többször is kikötöttek a parton a tizedik század óta. A szigetnek a Dina Robin nevet adták. Majd portugálok, hollandok érkeztek, 1715-ben pedig kikötöttek a franciák. Az 1810-es nagy csata után az angolok is partra szálltak. 1832 óta hivatalos nyelv az angol, de a franciát többen beszélik.
Az ország 1968 óta független, 1992 óta az államforma köztársaság.
Mauritius gazdasága összetett, a vagyoni különbségek nagyok. A gazdaság főként a cukornádtermelésen, az idegenforgalmon, a textiliparon és a szolgáltatásokon alapul. Cukornádat termelnek a művelt földek 90 százalékán.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.