info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Nossi Be utazás

Madagaszkár Nossi Be utazás last minute olcsó nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Nosy Be jelentése "nagy sziget", amely Madagaszkártól északnyugatra fekszik. Területe 320 km2. Lakossága 73 ezer fő, akik elsősorban a turizmusból élnek. A 15. században Nosy Be első lakói szuahéliek és indiai kereskedők voltak. Madagaszkárt és a hozzá tartozó szigeteket 1841-ben Franciaországhoz csatolták. Madagaszkár a hozzá tartozó szigetekkel, így Nosy Bevel együtt 1960-ban kiáltotta ki végül függetlenségét. A beutazáshoz útlevélre és vízumra is szüksége van a magyar utazónak. Az útleveleknek a hazaérkezéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lenniük.
A Nossi Be sziget hivatalos nyelve a malgas és a francia, de az angol nyelvet széleskörűen értik és beszélik. Madagaszkár, így Nossi Be hivatalos pénzneme 2005 óta a madagaszkári ariary. Utazóként felkiálthatunk az átváltási ráta látta, hogy ez végre egy olyan pénznem, aminél a forintunk többet ér, ugyanis 1 forintért 11,6 ariaryt adnak (2018. októberi adat). Utazás előtt azonban eurót váltsunk és azt vigyünk magunkkal, azt kedvelik a helyiek a legjobban. A nagyobb városokban vannak bankautomaták és több helyen kártyás fizetésre is van lehetőség, - elsősorban Visa kártyával, a Mastercard kevésbé elfogadott, - de a legtöbb helyen még mindig csak készpénzben fizethetünk. 

Nossi Be flórája és faunája gazdag, így a természet kedvelőinek tökéletes célpontul szolgál. Madagaszkár és a környező szigetek élővilága 90 százalékban annyira egyedi, hogy ezek a növények és állatok kizárólag ezen a területen találhatók meg. Vadregényes tájai miatt Nosy Be rendszeresen szerepel a világ legszebb szigeteit bemutató cikkekben és útifilmekben. Érdemes ellátogatnunk a Lokobe Nemzeti Parkba, amelyet 1967-ben alapítottak az itt található élővilág, elsősorban a fekete lemúrok megóvása céljából. Nosy Be híres növénye az ylang ylang, amelynek egzotikus illata minden utazót elvarázsol. Szuvenírként többen hoznak haza e virágból készült parfümöt, vagy vaníliát. A trópusi időjárás egész évben jellemző, ugyanis mindvégig 30C fok felett van a nappali átlaghőmérséklet. Utazásra a legszerencsésebb időszak a májustól októberig tartó időszak, ugyanis ekkor alig esik az eső. A nyaralás során mindenképpen kóstoljuk meg a helyi rumot, mert a világ legjobbjai közé tartozik. 
A víz alatti világ szerelmesei rajongani fognak a szigetért, ugyanis számos korallzátony közelében merülhetnek, és lehetőség van bálnalesre is menni júliustól szeptemberig. Képzett búvárok befizethetnek napi 1 vagy 2 merülésre, illetve éjszakai búvárkodásra is. Sznorkelezésre vagy felszíni búvárkodásra a legjobb helyszínek Nosy Tanikely, Nosy Mitsio és Nosy Sakatia szigetei. Meglehetősen borsos áron, de horgászatra is lehetőség van kijelölt hajókon. 
Már indulás előtt tanuljuk meg a helyiek legfontosabb kifejezését! A "mora mora" azt jelenti, hogy "lassan, lassan". Ez a laza életfelfogás az, amelyet érdemes ellesnünk és a nyaralás után itthon is alkalmaznunk az életünkben. 

Madagaszkár természeti kincseit és élővilágát az élettől duzzadó, termékeny erdőség és a földrajzi elszigeteltség mindmáig sikeresen megóvta a pusztulástól. Sajnálatos módon ezt az elképesztő változatosságot mindinkább fenyegeti a kíméletlen erdőirtás. Madagaszkár erdőségei azért így is a párától csepegő levelek milliárdjainak remegő, bugyborékoló tengerével és a természet varázsköpönyegéből előbújt kúszó, mászó, és ugró teremtmények - makifélék, kaméleonok, csigák, baobabfák, aloék, gekkók, sifakák és oktopuszfák - sokaságával várják az utazót.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.