Madagaszkár Nossi Be utazás last minute olcsó nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Madagaszkár Nossi Be utazás last minute olcsó nyaralás üdülés.
Nosy Be jelentése "nagy sziget", amely Madagaszkártól északnyugatra fekszik. Területe 320 km2. Lakossága 73 ezer fő, akik elsősorban a turizmusból élnek. A 15. században Nosy Be első lakói szuahéliek és indiai kereskedők voltak. Madagaszkárt és a hozzá tartozó szigeteket 1841-ben Franciaországhoz csatolták. Madagaszkár a hozzá tartozó szigetekkel, így Nosy Bevel együtt 1960-ban kiáltotta ki végül függetlenségét. A beutazáshoz útlevélre és vízumra is szüksége van a magyar utazónak. Az útleveleknek a hazaérkezéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lenniük. A vízum 
A Nossi Be sziget hivatalos nyelve a malgas és a francia, de az angol nyelvet széleskörűen értik és beszélik. Madagaszkár, így Nossi Be hivatalos pénzneme 2005 óta a madagaszkári ariary. Utazóként felkiálthatunk az átváltási ráta látta, hogy ez végre egy olyan pénznem, aminél a forintunk többet ér, ugyanis 1 forintért 11,6 ariaryt adnak (2018. októberi adat). Utazás előtt azonban eurót váltsunk és azt vigyünk magunkkal, azt kedvelik a helyiek a legjobban. A nagyobb városokban vannak bankautomaták és több helyen kártyás fizetésre is van lehetőség, - elsősorban Visa kártyával, a Mastercard kevésbé elfogadott, - de a legtöbb helyen még mindig csak készpénzben fizethetünk. 
Nossi Be flórája és faunája gazdag, így a természet kedvelőinek tökéletes célpontul szolgál. Madagaszkár és a környező szigetek élővilága 90 százalékban annyira egyedi, hogy ezek a növények és állatok kizárólag ezen a területen találhatók meg. Vadregényes tájai miatt Nosy Be rendszeresen szerepel a világ legszebb szigeteit bemutató cikkekben és útifilmekben. Érdemes ellátogatnunk a Lokobe Nemzeti Parkba, amelyet 1967-ben alapítottak az itt található élővilág, elsősorban a fekete lemúrok megóvása céljából. Nosy Be híres növénye az ylang ylang, amelynek egzotikus illata minden utazót elvarázsol. Szuvenírként többen hoznak haza e virágból készült parfümöt, vagy vaníliát. 
A trópusi időjárás egész évben jellemző, ugyanis mindvégig 30C fok felett van a nappali átlaghőmérséklet. Utazásra a legszerencsésebb időszak a májustól októberig tartó időszak, ugyanis ekkor alig esik az eső. A nyaralás során mindenképpen kóstoljuk meg a helyi rumot, mert a világ legjobbjai közé tartozik. 
A víz alatti világ szerelmesei rajongani fognak a szigetért, ugyanis számos korallzátony közelében merülhetnek, és lehetőség van bálnalesre is menni júliustól szeptemberig. Képzett búvárok befizethetnek napi 1 vagy 2 merülésre, illetve éjszakai búvárkodásra is. Sznorkelezésre vagy felszíni búvárkodásra a legjobb helyszínek Nosy Tanikely, Nosy Mitsio és Nosy Sakatia szigetei. Meglehetősen borsos áron, de horgászatra is lehetőség van kijelölt hajókon. 
Már indulás előtt tanuljuk meg a helyiek legfontosabb kifejezését! A "mora mora" azt jelenti, hogy "lassan, lassan". Ez a laza életfelfogás az, amelyet érdemes ellesnünk és a nyaralás után itthon is alkalmaznunk az életünkben. 
Madagaszkár természeti kincseit és élővilágát az élettől duzzadó, termékeny erdőség és a földrajzi elszigeteltség mindmáig sikeresen megóvta a pusztulástól. Sajnálatos módon ezt az elképesztő változatosságot mindinkább fenyegeti a kíméletlen erdőirtás. Madagaszkár erdőségei azért így is a párától csepegő levelek milliárdjainak remegő, bugyborékoló tengerével és a természet varázsköpönyegéből előbújt kúszó, mászó, és ugró teremtmények - makifélék, kaméleonok, csigák, baobabfák, aloék, gekkók, sifakák és oktopuszfák - sokaságával várják az utazót.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.