Rabac last minute utazás olcsó, akciós nyaralás, üdülés Horvátország

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Rabac last minute utazás olcsó, akciós nyaralás, üdülés Horvátország

Horvátország nyáron az igazi, utazzon Rabacra. Rabac 60 km-re található Rijekától az Isztriai-félszigeten. Rabac a meredek utcáiról és a rikító kék színű tengerpartjáról híres. Az óváros egy kisebb öböl fölé épült, itt találhatóak az apartmanok nagy része. A szállodák az óvárostól két oldalra helyezkednek el mindegyik egy öbölben vagy félszigeten épült fel. A hoteleknek saját tengerparti részük van. Horvátországnak ez a tengerparti szakasza főképpen sziklás és aprókavicsos. Rabac már a 18. században is nagyon híres volt mivel itt hoztak létre egy szanatóriumot az asztmásoknak. Labin Rabac "felett" helyezkedik el, a város a 13. században már lakott volt.
Rabac Horvátország egy igazi gyöngyszeme a Kvarner öböl keleti partoldalán. Kristálytiszta tenger és kellemes mediterrán légkör jellemzi a városkát. Rabacon talán az a legjobb, hogy a domboldalból rálátni a teljes Kvarner öbölre. A lábunk előtt terülnek el a Cres, a Losinj és a Krk szigetek. Kétség kívül egy Rabac nyaralás elsősorban a nyugalomról és a strandolásról, hajós kirándulásokról szól. Nagyon sok kisebb helyvidéki város érhető el innen, mint Krsan, Barban vagy Labin. Ismerjük meg jobban Rabac történelmét és a helyi strandokat, programlehetőségeket.

Rabac utazás

Rabac az Isztriai-félsziget keleti oldalában fekszik. A hely érdekessége, hogy közigazgatási szempontból még az Isztria régióhoz tartozik, de már a Kvarner-öbölben helyezkedik el. Ezt bizonyítja a legjobban, hogy Rabacot a Kvarner gyöngyszemének szokták nevezni. Talán nem véletlenül. Rabacot a kristálytiszta tenger, az üde, zöld természet és a fehéren virító kavicságy jellemzi. A domboldalból az egész Kvarner-öblöt belátni. Egyszóval egy tökéletes nyaralási helyszín. Utazás Horvátország Rabac.

Rabac rövid történelme

Rabac Horvátország egy apró halászfalva volt hosszú évszázadokon keresztül. Alig volt 10 ház a tengerparton a XIX. századig. Az első fontosabb vendég – Richard Francis Burton angol író – a XIX. század végén érkezett ide. Beleszeretett Rabac különleges kinézetébe és egy könyvet írt Az Isztria partjai címmel. A XIX. század végén az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei elkezdték felfedezni az Isztriai félsziget eldugott tengerparti városait, így érkeztek el Rabacra is. Az első nemesi család a cseh származású Prohaska volt. Sajnos a Prohaska villa megsemmisült a II. világháborúban, de a Prohaska név fennmaradt, mely ma egy városrészt jelképez.
A fokozódó arisztokrata érdeklődés miatt szállodaépítésbe kezdetek a városban. Az első szálloda – Hotel Quarnero – 1889 június 11-én nyílt meg. Sok osztrák nemes itt töltötte a nyaralását. 1907-ben az osztrák-magyar trónörökös Ferdinánd herceg is ellátogatott Rabacra. Az első nagyobb szálloda 1925-ben épült meg. Az olasz befolyás hatására a Trieste nevet kapta, melyet mára Coast-ra kereszteltek át (a szálloda a mai napig egy monumentális látnivaló a tengerparton).
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.