Rabac last minute utazás olcsó, akciós nyaralás, üdülés Horvátország

Ezen az oldalon 13 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás

Rabac last minute utazás olcsó, akciós nyaralás, üdülés Horvátország

Horvátország nyáron az igazi, utazzon Rabacra. Rabac 60 km-re található Rijekától az Isztriai-félszigeten. Rabac a meredek utcáiról és a rikító kék színű tengerpartjáról híres. Az óváros egy kisebb öböl fölé épült, itt találhatóak az apartmanok nagy része. A szállodák az óvárostól két oldalra helyezkednek el mindegyik egy öbölben vagy félszigeten épült fel. A hoteleknek saját tengerparti részük van. Horvátországnak ez a tengerparti szakasza főképpen sziklás és aprókavicsos. Rabac már a 18. században is nagyon híres volt mivel itt hoztak létre egy szanatóriumot az asztmásoknak. Labin Rabac "felett" helyezkedik el, a város a 13. században már lakott volt.
Rabac Horvátország egy igazi gyöngyszeme a Kvarner öböl keleti partoldalán. Kristálytiszta tenger és kellemes mediterrán légkör jellemzi a városkát. Rabacon talán az a legjobb, hogy a domboldalból rálátni a teljes Kvarner öbölre. A lábunk előtt terülnek el a Cres, a Losinj és a Krk szigetek. Kétség kívül egy Rabac nyaralás elsősorban a nyugalomról és a strandolásról, hajós kirándulásokról szól. Nagyon sok kisebb helyvidéki város érhető el innen, mint Krsan, Barban vagy Labin. Ismerjük meg jobban Rabac történelmét és a helyi strandokat, programlehetőségeket.

Rabac utazás

Rabac az Isztriai-félsziget keleti oldalában fekszik. A hely érdekessége, hogy közigazgatási szempontból még az Isztria régióhoz tartozik, de már a Kvarner-öbölben helyezkedik el. Ezt bizonyítja a legjobban, hogy Rabacot a Kvarner gyöngyszemének szokták nevezni. Talán nem véletlenül. Rabacot a kristálytiszta tenger, az üde, zöld természet és a fehéren virító kavicságy jellemzi. A domboldalból az egész Kvarner-öblöt belátni. Egyszóval egy tökéletes nyaralási helyszín. Utazás Horvátország Rabac.

Rabac rövid történelme

Rabac Horvátország egy apró halászfalva volt hosszú évszázadokon keresztül. Alig volt 10 ház a tengerparton a XIX. századig. Az első fontosabb vendég – Richard Francis Burton angol író – a XIX. század végén érkezett ide. Beleszeretett Rabac különleges kinézetébe és egy könyvet írt Az Isztria partjai címmel. A XIX. század végén az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei elkezdték felfedezni az Isztriai félsziget eldugott tengerparti városait, így érkeztek el Rabacra is. Az első nemesi család a cseh származású Prohaska volt. Sajnos a Prohaska villa megsemmisült a II. világháborúban, de a Prohaska név fennmaradt, mely ma egy városrészt jelképez.
A fokozódó arisztokrata érdeklődés miatt szállodaépítésbe kezdetek a városban. Az első szálloda – Hotel Quarnero – 1889 június 11-én nyílt meg. Sok osztrák nemes itt töltötte a nyaralását. 1907-ben az osztrák-magyar trónörökös Ferdinánd herceg is ellátogatott Rabacra. Az első nagyobb szálloda 1925-ben épült meg. Az olasz befolyás hatására a Trieste nevet kapta, melyet mára Coast-ra kereszteltek át (a szálloda a mai napig egy monumentális látnivaló a tengerparton).
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.