info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Jakutföld körutazás

Az örök hó és jég birodalma

Jakutföld körutazás akciós körutak last minute üdülés utazás.

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Jakutföld, hivatalosan Szaha Köztársaság (angolul Sakha Republic) Oroszországhoz tartozik, fővárosa Jakutszk. Területének 40 százaléka a sarkkörhöz tartozik, így majdnem egész területén az örök fagy uralkodik.

Jakutföld éghajlat

Klímáját tekintve hosszú tél és rövid nyár jellemzi. Míg nyáron 19-25 Celsius fok a hőmérséklet, a januári átlaghőmérséklet -50 Celsius fok, így a két évszak közötti hőmérsékleti különbség akár 75 Celsius fok is lehet. 2019 nyarán például akár 32 fok is volt Jakutszk városában.
 

Jakutföld fővárosa Jakutszk

Jakutszk a világ legnagyobb jégre épített városa, Jakutföld fővárosa, illetve bányászati központ, ugyanis a Szaha Köztársaság különösen gazdag készletekkel rendelkezik például gyémántból. Jakutszkban található a Permaforst Múzeum, ahol minden jégből készült.
 

Jakutföld Gyémántbányászat

A gyémántbányászat az 1950-es években lendült fel, amikor Mirnij települése mellett megtalálták az első köveket. A jakutföldi gyémántbánya Földünk legnagyobb mesterségesen létrehozott ürege, 525 méter mély és 1200 méter széles, de a bányát 2004-ben bezárták.
 

Jakutföld Léna folyó

A téli hónapokban Jakutföldön igazán érdekes módon közlekednek, a befagyott Léna folyón. A jégen síneket fektetnek le, autópályákat hoznak létre, közlekedési táblákat helyeznek el. A folyó középső szakasza mentén találhatók a különleges Lénai oszlopok, amely köré létrejött a Lénai Oszlopok Nemzeti Park is, 2012. júliusában az UNESCO Világörökség részévé vált.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.