info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 + 36 30 547 1208

Jakutföld körutazás

Az örök hó és jég birodalma

Jakutföld körutazás akciós körutak last minute üdülés utazás.

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Jakutföld, hivatalosan Szaha Köztársaság (angolul Sakha Republic) Oroszországhoz tartozik, fővárosa Jakutszk. Területének 40 százaléka a sarkkörhöz tartozik, így majdnem egész területén az örök fagy uralkodik.

Jakutföld éghajlat

Klímáját tekintve hosszú tél és rövid nyár jellemzi. Míg nyáron 19-25 Celsius fok a hőmérséklet, a januári átlaghőmérséklet -50 Celsius fok, így a két évszak közötti hőmérsékleti különbség akár 75 Celsius fok is lehet. 2019 nyarán például akár 32 fok is volt Jakutszk városában.
 

Jakutföld fővárosa Jakutszk

Jakutszk a világ legnagyobb jégre épített városa, Jakutföld fővárosa, illetve bányászati központ, ugyanis a Szaha Köztársaság különösen gazdag készletekkel rendelkezik például gyémántból. Jakutszkban található a Permaforst Múzeum, ahol minden jégből készült.
 

Jakutföld Gyémántbányászat

A gyémántbányászat az 1950-es években lendült fel, amikor Mirnij települése mellett megtalálták az első köveket. A jakutföldi gyémántbánya Földünk legnagyobb mesterségesen létrehozott ürege, 525 méter mély és 1200 méter széles, de a bányát 2004-ben bezárták.
 

Jakutföld Léna folyó

A téli hónapokban Jakutföldön igazán érdekes módon közlekednek, a befagyott Léna folyón. A jégen síneket fektetnek le, autópályákat hoznak létre, közlekedési táblákat helyeznek el. A folyó középső szakasza mentén találhatók a különleges Lénai oszlopok, amely köré létrejött a Lénai Oszlopok Nemzeti Park is, 2012. júliusában az UNESCO Világörökség részévé vált.
 • Pole of Cold Fesztivál
  23.2021. March
  Pole of Cold Fesztivál2021. March 23. 07:002021. March 29. 22:00
  Jakutföld, Oroszország (Európa)
  A bolygó leghidegebb lakott helyén, a jakut Oymyakon falucskában minden évben megrendezik a Hidegpólus Fesztivált. Ojmjakon Oroszországban, Kelet-Szibériában, Jakutföldön található, a Föld leghidegebb települése. A fesztivált pont azon a helyen tartják, ahol a -71,2 fokot mérték. A fesztivál ideje alatt megismerheti a mindennapi életet, a hagyományokat és a kultúrát: népviseleteket, táncokat, dalokat és legendákat. A fesztivál különlegessége a "Miss Pole of Cold" verseny, a legszebb jakut lányokkal.
 • Sakha Yhyakh fesztivál
  10.2021. June
  Sakha Yhyakh fesztivál2021. June 10. 08:002021. June 25. 22:00
  Jakutföld, Oroszország (Európa)
  A Jakutföldön élők egy évben kétszer is ünneplik az Új Évet: egyszer télen, mint mindenhol máshol Oroszországban, és egyszer nyáron- az ókori hagyományok szerint. A Sakha Yhyakh fesztivált régebben június 22-én tartották, az év leghosszabb napján, azonban ez a dátum egybeesett a Barbarossa hadművelet kezdeti dátumával, így ma már június 10-25 között tartják, általában más-más időpontban.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.