Last minute utazás Oroszország, olcsó akciós üdülés, nyaralás

Last minute utazás Oroszország, olcsó akciós üdülés, nyaralás, mint például Szentpétervár.
Az Oroszországi Föderáció vagy röviden Oroszország  Európa keleti részétől Észak-Ázsia Szibéria keleti partjáig, a Csendes-óceánig terjedő ország. A Föld legnagyobb területű állama, atomhatalom. Fővárosa Moszkva.
A hatalmas távolságok miatt változatos a domborzat, az éghajlat, a növényzet és a talaj. A kelet-európai síkságon északról délre egymást váltják sorban a tundra, tűlevelű erdők (tajga), vegyes és lombhullató erdők, sztyeppe, és félsivatag a Kaszpi-tenger vidékén, mivel a növényzet változása tükrözi az éghajlat változását. Szibériában hasonló sorozat van.
Oroszország, ez az Európán és Ázsián át sok ezer kilométeren vonuló, hatalmas ország a föld legnagyobb területű állama, területe 11 időzónát ölel át. Az óriási  Szibéria több mint az ország 3/4 –én nyújtózkodik, de a lakosság csupán 25%-a lakja. Inkább a nagyvárosokban élnek az urbánus oroszok, ezt is bizonyítja, hogy 11 orosz város 1 millió fő feletti lakossággal rendelkezik. És hogy milyen látnivalók vannak Oroszországban? Ezt röviden összefoglalni lehetetlen. Keleti és nyugati civilizációk ötvöződnek itt, régi orosz városok, csodálatos kolostorok és templomok, díszes cári paloták, lenyűgöző gazdagságú múzeumok tartoznak szépségei közé. Az ország területén 23 UNESCO világörökségi helyszín, 40 UNESCO bioszféra-rezervátum, 40 nemzeti park és 101 természetvédelmi terület közül válogathat az utazó. A Bajkál-tó bolygónk legmélyebb tava és legnagyobb édesvizi víztározója. A Volga Európa leghosszabb és legbővizűbb folyója, az Elbrusz nyugati csúcsa (5642) pedig kontinensünk legmagasabb hegye. 200 000 tó és számtalan folyó és gazdagítja Oroszország természeti kincseit. A két legnagyobb város, Moszkva és Szentpétervár szépségük és számtalan látnivalójuk miatt külön-külön is megérdemelnek egy hosszabb utazást.
Moszkvába és Szentpétervárra május és szeptember között a legideálisabb az utazás. Moszkvában júliusban és augusztusban nagy meleg is lehet. Szentpétervár hűvösebb éghajlatú, mint Moszkva, a nyár közepén a legszebbek a hosszúra nyúlt "fehér éjszakák". Budapestről közvetlen repülőjáratokkal lehet eljutni Moszkvába, a repülési idő kb. 2,5 óra. Szentpétervárra átszállással lehetséges a repülős utazás, a repülési idő kb. 3 óra 45 perc (átszállási idő nélkül). Az Oroszországba történő utazáshoz vízum szükséges.
Oroszország Orosz vízum
Egyszeri belépésre jogosít, rövid kint tartózkodással. Orosz vízumhoz szükséges papírok: 1 db fénykép, 3x4 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli, fekete-fehér vagy színes. Otthon kinyomtatott fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos, fotó automata vagy fényképész által készített fényképet fogadjak el. Figyelem! Már csakis színes fénykép csatolható a vízumhoz! érvényes útlevél leadása a vízum bepecsételéséhez, melyben található legalább két üres oldal az oroszországi vízum bejegyzéséhez és az útlevél érvényességének 6 hónappal meg kell haladnia a vízum lejártának idejét; kitöltött vízumkérőlap. Betegség, baleset biztosítás a kinn tartózkodás idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, formájáról érdeklődjön az irodánkban) meghatalmazás a repülőjegy vagy repülőjegy foglalás meglevősége esetén kérjük azt is behozni, de az nem feltétlenül szükséges Figyelem: Nem magyar állampolgárok esetén magyar lakcímkártya, vagy tartózkodási e...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.