info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Oroszország

Változatos tájak, kulturális látnivalók

Last minute utazás Oroszország, olcsó akciós üdülés, nyaralás

A Föld legnagyobb területű állama

Oroszország utazás

A Föld legnagyobb területű állama
Российская Федерация
Oroszország két leglátogatottabb városa Moszkva és Szentpétervár, azonban az ország rengeteg természeti látnivalót is rejt. A nagyvárosokban rengeteg történelmi jelentőségű műemléket és épületet találunk, melyeknek szépsége lenyűgöző. Moszkvát, Oroszország fővárosát például nem véletlen hívják az arany kupolák városának is, a Kreml épületegyüttese pedig kihagyhatatlan a városnézés során. Szentpétervár pedig szintén érdekes programokat tartogat az idelátogatóknak.
Last minute utazás Oroszország, olcsó akciós üdülés, nyaralás, mint például Szentpétervár.
Az Oroszországi Föderáció vagy röviden Oroszország  Európa keleti részétől Észak-Ázsia Szibéria keleti partjáig, a Csendes-óceánig terjedő ország. A Föld legnagyobb területű állama, atomhatalom. Fővárosa Moszkva.

A hatalmas távolságok miatt változatos a domborzat, az éghajlat, a növényzet és a talaj. A kelet-európai síkságon északról délre egymást váltják sorban a tundra, tűlevelű erdők (tajga), vegyes és lombhullató erdők, sztyeppe, és félsivatag a Kaszpi-tenger vidékén, mivel a növényzet változása tükrözi az éghajlat változását. Szibériában hasonló sorozat van.
Oroszország, ez az Európán és Ázsián át sok ezer kilométeren vonuló, hatalmas ország a föld legnagyobb területű állama, területe 11 időzónát ölel át. Az óriási  Szibéria több mint az ország 3/4 –én nyújtózkodik, de a lakosság csupán 25%-a lakja. Inkább a nagyvárosokban élnek az urbánus oroszok, ezt is bizonyítja, hogy 11 orosz város 1 millió fő feletti lakossággal rendelkezik. És hogy milyen látnivalók vannak Oroszországban? Ezt röviden összefoglalni lehetetlen. Keleti és nyugati civilizációk ötvöződnek itt, régi orosz városok, csodálatos kolostorok és templomok, díszes cári paloták, lenyűgöző gazdagságú múzeumok tartoznak szépségei közé.

Az ország területén 23 UNESCO világörökségi helyszín, 40 UNESCO bioszféra-rezervátum, 40 nemzeti park és 101 természetvédelmi terület közül válogathat az utazó. A Bajkál-tó bolygónk legmélyebb tava és legnagyobb édesvizi víztározója. A Volga Európa leghosszabb és legbővizűbb folyója, az Elbrusz nyugati csúcsa (5642) pedig kontinensünk legmagasabb hegye. 200 000 tó és számtalan folyó és gazdagítja Oroszország természeti kincseit. A két legnagyobb város, Moszkva és Szentpétervár szépségük és számtalan látnivalójuk miatt külön-külön is megérdemelnek egy hosszabb utazást.

Moszkvába és Szentpétervárra május és szeptember között a legideálisabb az utazás. Moszkvában júliusban és augusztusban nagy meleg is lehet. Szentpétervár hűvösebb éghajlatú, mint Moszkva, a nyár közepén a legszebbek a hosszúra nyúlt "fehér éjszakák". Budapestről közvetlen repülőjáratokkal lehet eljutni Moszkvába, a repülési idő kb. 2,5 óra. Szentpétervárra átszállással lehetséges a repülős utazás, a repülési idő kb. 3 óra 45 perc (átszállási idő nélkül). Az Oroszországba történő utazáshoz vízum szükséges.
 • Sakha Yhyakh fesztivál
  10.2021. June
  Sakha Yhyakh fesztivál2021. June 10. 08:002021. June 25. 22:00
  Jakutföld, Oroszország (Európa)
  A Jakutföldön élők egy évben kétszer is ünneplik az Új Évet: egyszer télen, mint mindenhol máshol Oroszországban, és egyszer nyáron- az ókori hagyományok szerint. A Sakha Yhyakh fesztivált régebben június 22-én tartották, az év leghosszabb napján, azonban ez a dátum egybeesett a Barbarossa hadművelet kezdeti dátumával, így ma már június 10-25 között tartják, általában más-más időpontban.
 • Európai Zeneelemzési Konferencia
  20.2021. September
  Európai Zeneelemzési Konferencia2021. September 20. 08:302021. September 25. 20:30
  Moszkva, Oroszország (Európa)
  Az Európai Zeneelemzési Konferencia kulcsfontosságú esemény lesz a zeneelemzés és a kapcsolódó területeken. Célja a világ minden tájáról származó kutatók összehozása. A plenáris előadásokat az egyes részt vevő társadalmak képviselői tartják. Az esemény szervezői sok szeretettel várják a további szakértőket is.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.