Horvátország Trogir nyaralás last minute utazás olcsó akciós üdülés.

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Horvátország Trogir nyaralás, utazás egyénileg. Horvátország utazás olcsón akciós üdülés.

Trogir a Split-öböl nyugati sarkában egy mesterséges szigeten fekszik, a Ciovo sziget és a szárazföld közötti tengerátjáróban. A szigetet a szárazfölddel egy 20 méter hosszú középkori kőhíd, míg a Ciovo szigettel egy 110 méter hosszú mozgóhíd köti össze. Trogir óvárosa ezen a kis szigeten található. Az idők során hozzáépült újvárosi rész a sziget körül, a Ciovo szigeten és a környező domboldalakon terül el.
Trogir Horvátország egy nagyon szép, igazi középkori múzeumvárosa. Trogir óvárosa egy kis mesterséges szigetre épült. Trogir arculata, összképe a mai napig visszaadja az eredeti, középkori hangulatát, éppen ezért szeretik ilyen sokan. Az utolsó pár kilométert leszámítva egész végig autópályán érjük el Trogirt. Budapest távolsága 720 kilométer, míg a letenyei határól még 490 km-t kell még vezetni. A távolságokból is jól látszódik, hogy egy igazi mediterrán területen járunk. Itt kora tavasztól őszig jó idő van. Összességében elmondható, hogy Trogir nyaralás mellett őszi és tavaszi pihenésre is tökéletes választás. Könnyen elérhető innen a Közép-Dalmát szigetvilág, Split, a Krka vízesés és hazafelé a Plitvicei tavak is. Gyere és ismerd meg velünk Trogir látnivalóit, azok történetét illetve a helyi strandokat. Töltsd le a trogiri látnivalós térképet és kezd el megszervezni a következő trogiri nyaralásod most!
Halászfalvak, mediterrán kisvárosok, sziklás partok, szétszórt szigetek, világítótornyok, gazdag növényvilág és víz, titokzatos tengeri világ ameddig látunk. Sokak számára közömbösek e szavak, míg mások szíve kitárul, mert eszükbe jut legutóbbi hajós kalandjuk, egy izgalmas vitorlásverseny, egy lakatlan sziget-, egy csendes öböl felfedezése vagy csak egyszerűen a pihenés és a nyugalom emléke. Horvátország tengerpartja a világ egyik legszebb üdülőövezete.
Ahogy Közép-Dalmáciában gyakorta előfordul, Trogír, e kicsiny középkori város is egy sziget - Ciovo - és a szárazföld találkozásánál, a Split-i öböl nyugati sarkában épült. Trogir a magyar üdülőközönség ismert kedvence. Strandjai, látványosságai és magyar vonatkozású emlékei miatt a 8500 lakosú Trogir mindenképp érdemes a figyelmünkre. A "kis Velenceként" is emlegetett Trogir a középkori mediterrán kultúra valóságos emlékkönyve. Óvárosa, amely gazdag múltról tanúskodik, 1997 óta az UNESCO világörökség részéhez tartozik. A középkor művészetének szépsége, hangulata magával ragadj az idelátogatókat. Az óvárosi részt körülveszi a tenger, szemben vele található a Ciovo sziget, amely a szárazföldről keskeny csatornán átívelő hídon közelíthető meg. Ez a festői kis városka az utóbbi évtizedekben sokat fejlődve, kimondottan változatos turisztikai kínálattal fogadja az idelátogatókat, a vitorlásokat pedig színvonalas szolgáltatásokkal várja a "Ciovo" Vitorlás és Jachtklub. A város ősi magja egy kis szigeten helyezkedik el. A régmúltban félsziget volt, a görögök idejében választották el a szárazföldtől egy csatornával. A keleti és nyugati részre osztható, ám közös városfallal körülvett óvárosi rész jól elkülöníthető területen helyezkedik el, már csak azért is, mert egy szigetre települt.Az óváros így napjainkban is csak hajóval vagy hídon keresztül érhető el. Trogir Budapesttől 780 km-re fekszik.
A város történelmi vonatkozásban több magyar emléket őriz. A tatárjárás idején IV. Béla királynak és családjának nyújtott menedéket, akkor még Trau néven. Sokak szerint Trogir Velence kicsinyített mása. Reneszánsz palotái, szűk sikátorai, templomai valóban megidézik a szépséges olasz várost. Az óvárosban sétálgatva érdemes felmászni a főtéren található katedrális - Szent Lovro - tornyába, a sok-sok lépcsőn túl meseszép kilátás tárul elénk a magasban.
A mediterrán hangulatú Trogir partján gyönyörű pálmafasor fogadja a tenger felől, vagyis a hajón érkező turistákat. Kikötésre, ahogy sok más helyen az adriai városkákban illetve közelükben, itt is két lehetőség van: az óváros partfalánál, közvetlenül a pálmafasor és a középkori várfalak - Kamerlengo bástya - előtt, vagy a várossal szemben elhelyezkedő Ciovo szigetre épített ACI kikötőben. Hogy melyik mellett döntünk, rajtunk, leginkább hangulatunkon múlik. Ahogyan például Hvaron, úgy Trogirban szintén pezseg az élet, különösképp az esti és éjszakai órákban. A város szívében ugyanúgy, mint a tengerparton vagyis a kikötőben. Az ACI kikötő a szigeten lényegesen nyugodtabb körülményeket biztosít a hajósoknak az éjszakázás szempontjából. Aki tehát aludni is szeretne Trogirban, annak megéri inkább a szigetet választani. A leginkább megszállott hajós turisták számára adott a lehetőség a kikötő és a város közti mintegy száz métert kisebb méretű vízitaxikon megtenni. Kora estétől folyamatosan jönnek-mennek a kishajók a város fényeitől csillogó varázslatos hangulatú éjszakában. Trogirt nappal számos hajó érinti az útja során, ugyanis benzinkút, szerviz és hajógyár is található a városban.

A szárazföld felől a 17. századi reneszánsz kapun át jutunk be a városba. A XVII. században épült városkapu tetején Orsini Szent János fogad minket, s láthatóan az sem zavarja ebben, hogy abba a fejjel lefelé lerakott kőbe, melyen áll, Antonio Bernard nevét vésték az alkotók.
Rövid séta után jutunk a főtérre - népszerű neve számunkra is beszédes: Pijaca. Itt áll Dalmácia egyik legszebb román stílusú műemléke, a Szent Lőrinc (Sveti Lovro) dóm. Helyén már építését megelőzően is templom állt, a Nagy Konstantin uralkodása idején emelt egykori ókeresztény templom. A bejáratnál a középkori szobrászművészet egyik legnagyszerűbb alkotása vonja magára a figyelmet. Ez a Radovan-kapu, trogiri mester alkotása az 1240-es évekből, bibliai képekkel.

A korabeli emberek közül kevesen voltak írástudók, így a fantasztikus alkotás egyfajta "képes bibliaként" is értelmezhető: láthatjuk Ádámot és Évát, szentek figuráit, a betlehemi istállót a pásztorokkal és a Háromkirályokkal. A templom belsejében itáliai és dalmát mesterek alkotásait csodálhatjuk meg. A belső tér az egymás után következő stíluskorszakok jellegzetességeit tükrözi, a román mellett a gótikus, a reneszánsz és a velencei stílus is képviselteti magát.
Elég kis eséllyel fogjuk elkerülni a Garagni-Fanfogna palotában berendezett városi múzeumot, melyhez pár lépéssel jutunk el. Innen, ha például balra megyünk, a gótikus Cipiko-palotához vezetnek lábaink.
A templom bejárata körül nyüzsögnek a bibliai témájú domborművek; a bűnt jelképező kígyót taposó Ádám és Éva mellett a betlehemi juhászokon és mindenféle szenteken át a háromkirályokat is megtaláljuk itt, két éber (és szárnyatlan) kőoroszlán éber tekintetének kereszttüzében.
Egészen a IX. századba tehetünk időutazást a Szent Borbála (Sveti Barbara)-templom segítségével, mely még mindig csak lépésekre van a loggiától. A faragott kapuját indák díszítik, s néhol római oszlopfők is előbukkannak a római stílusú templom oszlopain.
Kicsit továbbmenve, egy szűk utcán Dalmácia legrégibb gótikus emlékét, a XIII. századi Keresztelő Szent János (Sveti Ivan Krstitelj)-templom egyetlen falból álló, XIV. századi harangtornyát tekinhetjük meg.
Ugyancsak meg kell szaporáznunk lépteinket, hisz egészen az utca végéig (az pedig már a sziget túlsó felén van) kell elmennünk a Szent Miklós (Sveti Nikola)-apácakolostor megtekintéséhez, mely 1064-es építése ellenére több ókori szobrot és domborművet is tartalmaz. A főtér déli oldalán található Trogir egyik jellegzetes épülete, a robosztusnak, bumfordinak ható városi óratorony és loggia, mely a reneszánsz korban az ítélkezés színhelye volt. E torony egykor a Szent Sebestyén-templom harangtornya volt, így nem meglepő, hogy a tornyon megtaláljuk Niccolo Florentino Szent Sebestyén szobrát is, egy óriási és nem túlkomplilált kinézetű óra számlapjának társaságában. Teret engedett azonban kollégájának, Ivan Mestovićnak is, aki a törökök elleni harcban elesett Petar Berislavić bánt örökítette meg az egykori bíróság épületén.
A teret keleti oldalon a városháza zárja. A 14-15. században épült, ez volt akkoriban a velencei helytartó palotája. Udvarán díszes lépcső vezet a felső szintre, az udvar közepén szárnyas oroszlán díszítésű - Velence jelképe - kúttal. A tér nyugati oldalán, a templom bejáratával szemben, egy másik díszes homlokzatú, szintén itáliai stílusú épületet láthatunk, a nevében is olasz Cippico-palotát.
A Trogiri-csatorna felé haladva széles, pálmafákkal szegélyezett sétány fogad bennünket. Végigsétálva a "promenádon" a tengeri életet szemlélhetjük, vitorlások jönnek-mennek, sirályok szállnak le és fel a kikötőben. Jobbra régi épületek egymás mellett. Közülük figyelemre méltó a Lučić-palota, a mellette induló utca képezte egykor a gazdagok (nemesek, vagyonos polgárok) és a szegények (halászok, napszámosok) közti határvonalat. A sétány legnagyobb épülete a 14. században épült Domonkos-rendi kolostor.

Trogir nyugati részén, a parti sétány végén áll a Kamerlengo-vár. A vár cikkcakkos faláról szép kilátás nyílik a tengerre, a falak között pedig szabadtéri színpad várja a látogatókat. Az erődöt még a XIII. században a velenceiek elleni védekezésül kezdték építeni, majd a sors iróniájaként épp a velenceiek fejezték be az építkezést a XV. században. Amíg Trogir keleti részében szebbnél szebb palotákat láthattunk, addig itt a vár környékén, az egykori "szegénynegyedben" egyszerűbb épületek vannak. Azonban ennek a városrésznek is sajátos hangulata van, a sikátorok és a kis belső udvarok sok szépséget rejtenek.
Közvetlenül az erőd mellé egy nagy füves pályát is elhelyeztek itt a sportbarát trogiriak. A füves focipálya mellett, a felezővonal magasságában találhatjuk Napóleon dalmáciai kormányzójának, Marmont marsallnak a győzelmi emlékművét, a hat oszlopon álló Marmont gloriettet. A focipálya másik kapuja mögött találjuk a masszív bástya - alakban inkarnálódott Szent Márk-tornyot, mely valaha a sziget védelmi rendszerének végpontja volt.

Trogír történelme

Először az illírek alapítottak itt települést, ők voltak az őslakosok amikor első gyarmatosítóként a Siracusai görögök hódították meg a környéket és Kr. e. 390-ben Vis szigetén megalapították Issát és a Kr.e. 3. században Traguriont. E görög településeket görög geográfusok is megemlítik. Pompeius elleni győzelme után Caesar megszüntette a települések függetlenségét és a terület a Római Birodalom része lett. Plinius római történész az 1. században Traguriumot mint római várost és fontos kikötőt említi. A birodalom kettészakadása után a város Dalmáciával együtt a Bizánci Birodalom része lett. A bizánciakat hamarosan elsöpörte a népvándorlás vihara, majd a 7. században avarok és szlávok érkeztek erre a vidékre és az új hódítók a korábbi romanizált őslakókkal keveredtek. 814 körül Nagy Károly hódította meg a várost. A 10. században Trau a megalakuló horvát állam része lett és a horvát királyoktól kiváltságokat kapott. A horvát királyi ház kihalásával a terület a Magyar Királyság része lett és 1105-ben a város megnyitotta kapuit Kálmán király serege előtt. 1108-ban a király a várost kiváltságokban részesítette. 1116-ban Velence foglalta el, de még ez évben visszatért a magyar uralom alá. 1124-ben II. István ismét elfoglalta, de 1125-ben ismét Velencéé lett. 1137-ben II. Béla serege foglalta el. 1164-ben Bizánc békekötéssel szerezte meg, de 1167-ben behódolt III. Istvánnak. 1170-ben ismét bizánci sereg foglalta el, de 1180-ban III. Béla visszafoglalta. 1242-ben ide menekült IV. Béla az üldöző tatárok elől. 1322-ben a velenceieké lett, de 1356-ban Nagy Lajosnak meghódolt. 1420. júniusában a velencei sereg véres csatában fodlalta el a várost, ezzel addigi kiváltságait elveszítette. A velencei uralom a 18. század végéig tartott. A város vezetői ez időszakban folyamatos harcot vívtak a kormányzók és nemesek önkényeskedései ellen. A török hódítók elleni szüntelen harc a 17. századra könkretette a város gazdaságát. A Velencei Köztársaság megszűnésével a város Napóleon illír tartományának része lett, a francia uralom 1814-ig tartott. A város ezután a Habsburg Birodalom része lett. 1867-ben Strossmayer püspök támogatásával horvát nemzeti könyvtárat alapítottak és a város a horvát kultúra egyik központja lett. 1918-ban a Monarchia összeomlásával a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság, majd Jugoszlávia része lett. 1941 áprilisában olasz csapatok szállták meg Traut és a város Olaszország része lett, de 1944-ben felszabadult és 1990-ben népszavazás után a független Horvátország része lett.

Trogir városnak kb. 15000 lakosa van és 30 km-re fekszik Split-tól/től, a következő legnagyobb várostól. Trogir városrészei a következők: Seget Donji, Seget Vranjica, központ, Vrsine, Marina, Arbanija, Poljica, Marina, Marina, Ciovo, Okrug Gornji, Drvenik Veliki sziget (Veli), Ciovo Okrug Donji, Slatine, Mastrinka, Ciovo, Zedno, Marina, Sevid.

Trogir városáról pár szó

Trogir az Adriai-tenger gyöngyszeme. A városfallal körülölelt óváros teljesen épen megmaradt, ahová tilos autóval behajtani. A vele szemben található Ciovo-szigettel egy híd köti össze. A sziget ideális fürdőzési és vízi sportlehetőségeket kínál. Split nemzetközi repülőtere tizenöt percnyi autóúttal elérhető innen. Számos szálláslehetőséggel kecsegtetnek a szállodák, apartmanok, magánszálláshelyek és a külterületen található kempingek, amelyek minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtanak. További létesítmények, mint a búvárközpont és a kikötő színesítik a kínálatot, miként az óvárosban és környékén található éttermek is, ahol a hamisítatlan helyi ételkülönlegességeket kóstolhatjuk meg. Trogir régi negyedében lépten-nyomon nevezetességekre bukkanhatunk. A városfalon belül található legtöbb épületen a romantikus és reneszánsz stílus jegyeit ismerhetjük fel. Az UNESCO 1997-ben nyilvánította az óvárost a világörökség részévé. Vonzó úti célok találhatók a közelben, mint Split, Solin, Primosten vagy a Krka Nemzeti Park óriási vízeséseivel. Ezek mind-mind izgalmas és változatos programokat kínálnak. A város előtt elterülő Mali-Drvenik és Veliki-Drvenik szigetek kedvelt úti célok, mert itt szép strandokat és öblöket is találhatunk, amelyek úszásra és napozásra csalogatják a vendégeket.

Trogir régen

Trogirt a Krisztus előtti 3. században alapították a görögök, Tragurion néven. A félszigeten épített várost a szárazföldtől egy csatornával választották el, mint a középkorban még sok más tengerparti város esetében is, mivel ez jó módszer volt a törökök feltartóztatására. A római uralom idején a várost kereskedelmi kikötővé építették át, hogy a márványt a közeli kőbányákból ide szállíthassák. A népvándorlás után Trogir Bizánc fennhatósága alá került, és gyakran támadták meg a velenceiek. 1123-ban a szaracénok törtek be Trogirba, akik kifosztották, majd pedig felgyújtották a várost. 1420-ban Velence egész Dalmáciát megvásárolta, Trogir kivételével. A várost ezután velencei csapatok hódították meg, és tulajdonképpen Itália gyarmatává tették. Igaz ugyan, hogy a velenceiek több palotát és hatalmas erődöt építettek a török támadás megfékezésére, de a nép kizsákmányolása miatt 1797-ben véres felkelésekre került sor, amelyeknek Napóleon vetett véget1806-ban, és Trogirban eltörölte a feudalizmus rendszerét. Ezután rövid fellendülés következett, amely csak 1814-ig tartott, amikortól az osztrákok kezébe került a hatalom. Nem törődtek a város és a nép érdekeivel, amiért az 1848-as forradalom alatt a Császári és Királyi Monarchiának „megfizettek”.

Trogir látnivalók

Trogir óvárosa számos 13. és 15. század közötti, jó állapotban lévő épülettel dicsekedhet. Ha a szárazföldi kapunál kezdjük a városnézést, akkor először a város védőszentjének, Ivan Ursininek a szobrához érkezünk. A főtér már a történelmi városmag része, ahol az 500 éve épült, hatalmas Szent Lőrinc-katedrális áll. Az 1123 és 1598 között épített templom a város jelképe és fő látványossága is egyben. A művészien díszített román kapun többek között Ádám és Éva alakja is felismerhető, akik két oroszlánon állnak. Az emberiség ősszüleinek a dalmát képzőművészetben ez a legelső meztelen ábrázolása. A katedrális előtt a főteret szegélyező kávézókból ínycsiklandozó illatok áradnak, és jó alkalmat kínálnak arra, hogy egy jó kávét szürcsölgetve gyönyörködjünk az itteni épületekben. Ezek között találhatjuk a Cipiko-palotát, amely a reneszánsz és a gótikus stílus eklatáns példája. A városközpontot elhagyva pillanthatjuk meg a női bencés rend Szent Miklós-kolostorát, amely gyönyörű belső udvarral rendelkezik. Érdemes megtekintenünk a helyi apácák által összeállított régi műalkotások gyűjteményét, amely a Krisztus előtti első századból származik, és meztelen fiatalembert ábrázoló márvány domborművet is tartalmaz, amely ritkaságnak számít egy zárda épületében.

Mit lehet csinálni Trogir városában?

A strandok mentén a fürdőzés és a vízi sportok űzése a legnépszerűbb elfoglaltság. A szörfözés és a vitorlázás legalább annyira kedvelt, mint a búvárkodás. Itt minden sportághoz szükséges felszerelés beszerezhető, és részt vehetünk tanfolyamokon is. Trogir az óvárossal átellenben szép kikötővel rendelkezik, ahol egy jachtkikötő is helyet kapott. Itt körülbelül 180 hajó számára tudnak helyet biztosítani. A kikötő rendkívül jól felszerelt, hiszen található benne szervizműhely és emelődaru is, de nemcsak műszaki ellátottsága kiváló, hiszen hajó bérlésére is lehetőségünk nyílik, és élelmiszer-áruházat is találhatunk itt. Trogir környékét felfedezhetjük kerékpáron, amelyeket többek között a piacon, a híd előtt is bérelhetünk. Élményekben gazdag kirándulásokat tehetünk a „Kastelán”, ami az erődök útja. A körülbelül 16 kilométer hosszú partszakasz Split és Trogir között húzódik, és hét erőd mellett vezet. Az eredetileg 13 erődöt, illetve megerősített várkastélyt a 15. században a törökök elleni védekezés céljából építették. Különösen érdemes megtekintenünk a Gomilica-erődöt, amely 31 háznak ad helyet. Érdemes Solint is felfedeznünk, amely az ókori Salonaként Dalmácia legjelentősebb városa volt. Itt Diocletianus római császár nyári rezidenciát építtetett, amely folyamatosan régészeti feltárás alatt áll. Sok helyen találkozhatunk pogány templomok, falak és vízvezetékek maradványaival. Érdemes felkeresnünk a császári kertet is, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk Split városára.

Trogir strandok

Trogirban két nagy strandfürdőt találhatunk, amelyek a kikötő közelsége miatt kevésbé vonzóak. Sokkal nagyobb élményben lehet részünk az előtte elterülő Ciovo-szigeten, amelyet egy hídon keresztül közelíthetünk meg. A város közelében lévő, népszerű szigeten egy kikötőt is találhatunk. Itt magányos strandokon pihenhetünk, és számos szálláslehetőség közül választhatunk. Aki a nevezetességek iránt érdeklődik, annak mindenképpen át kell kelnie a vízen, hogy Trogirba jusson. Csodás strandokon fürödhetünk a szigethez közel lévő Gornij Okrugban is. Gyönyörű kis öböl található a település mellett, amely kicsiny, de sekély, ahol nyugodt pihenésben lehet részünk. Itt búvárközpont is várja a sport iránt érdeklődőket. A Ciovo-sziget rendkívül kellemes, sekély kavicsos strandjai csalogatják a fürdőzés és a vízi sportok szerelmeseit. Trogirtól körülbelül 12 kilométerre, a Marina nevű üdülőhely szintén jó fürdési lehetőségeket kínál, amely egy mély öbölnél található, és egy jachtkikötője is van. Ha szívesen tartózkodunk a természet közelében, és mindenekelőtt nyugodt fürdőzési élményre vágyunk, akkor a település déli és nyugati részén több gyönyörű fekvésű öblöt is felfedezhetünk. Ezekhez gyakran göröngyös utakon és ösvényeken keresztül juthatunk el, ezért érezhetjük úgy az öblöket megpillantva, hogy mi vagyunk az első emberek, akik itt járnak. Személyszállító komppal a Mali Drvenik és a Veliki Drvenik szigeteket is könnyedén megközelíthetjük. A napozni vágyó vendégeket elsősorban a sok szép és hangulatos fürdőzésre alkalmas öböl csalogatja ide.

Nyaralás Trogirban

Trogir a teljesen épen megmaradt középkori óvárosával vonzza vendégeit, amely jelentős nevezetességeinek köszönhetően sok kultúrtörténeti értéket rejt. Trogir fő látványossága a híres katedrális a hatalmas főkapuval, amely a horvát építőmester, Radovan 13. századi alkotása. Ez a legjelentősebb román korból származó, dalmát kőfaragás. Trogir fénypontjának méltán nevezhetjük az óvárost, ezen belül is a Szent Ivan Ursini-kápolnát, amely a reneszánsz építészet egyedülálló remeke. A város főterét, a II. János Pál-teret is érdemes megtekintenünk. Hosszú tengerparti sétányba futnak a középkori szűk kis sikátorok, amelyek sétára hívnak. Egyetlen más dalmát város sem adja vissza ennyire hatásosan a középkori, virágzó kulturális életet. Nagyon jó, hogy egyetlen autó sem zavarja a turistákat a múzeumváros felfedezésében, mivel a városfalak szűk városkapuin keresztül egyetlen jármű sem férne be. A sok szűk kis utcácskát kapuívvel feszítették ki, és ezek a tereken végződnek, amelyeket a festői szépségű templomok, házak és természetesen a hangulatos kávézók szegélyezik. Sok kis üzletet, butikot, galériát és ajándékboltot találhatunk a sikátorokban, amelyek kirakatukkal nézelődésre és vásárlásra csalogatnak.
Trogirban és a környékén lévő szigeteken jó fürdőzési lehetőségeket találhatunk. A napozni vágyóknak és a vízi sporttok kedvelőinek is minden igényt kielégítő szolgáltatásokban lehet itt részük. A tengerparti sétányt övező, esténként nyitva tartó kávézók, bárok jó hangulatukkal varázsolják el az ide betérőket, akiket a hangos zene is csalogat. Az óvároson kívül található diszkók garantálják a hajnalig tartó hangulatot. Július közepétől egy hónapon keresztül Trogirban nagyszabású ünnepséget rendeznek, amelyre mindenkit szeretettel várnak. A folklór és a koncertek széles választéka vonzza a látogatókat az óvárosba, ahol a kastélyban rendezik meg a fiatal tenorok énekversenyét. Rendkívül vidáman zajlik a népi hagyományokat őrző ünnep, amelyet a város patrónusa, Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletére rendeznek minden év július 16-án.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.