Horvátország Split nyaralás last minute utazás olcsó akciós üdülés.

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Horvátország Split nyaralás, utazás egyénileg Horvátország utazás olcsón akciós üdülés.

Utazási iroda az összes horvátországi üdülés ajánlatait egy oldalra tette fel, látogasson el el ide.
Split strandjairól általánosságban elmondható, hogy jó minőségűek, azonban Dalmácia más városaiban sokkal tisztább strandokkal találkozhatunk. Split közkedvelt strandja Bacvice, amely a főváros strandja. Meg kell említeni még a félreesőbb strandokat is, Bene és Kasjuni strandokat.
Dalmácia fővárosa, Split kikötővárosa. A barátságos öbölben fekvő Splitben Diocletianus római császár épített palotát, hogy ide visszavonulva élvezhesse a település nyugalmát - az agg császár nem is sejthette, hogy az akkor csendes halászfalu Horvátország második legnagyobb városává fejlődik. A félszigeten fekvő Splitet Budapesttel autópálya és közvetlen vasútvonal is összeköti. A spliti belváros az UNESCO Világörökség része.
A császár fényűző palotájának romjai ma Split egyik fő látványosságának számítanak.
A településért egykor Velence és a Magyar Királyság is vetélkedett, de Bizánc uralma alá is tartozott. A Szentföldre tartó útja során Splitben szállt tengerre II. András királyunk, IV. Béla pedig itt talált menedéket az országot pusztító tatár seregek elől - lányai, Katalin és a Margit-sziget névadója, Margit hercegnő is itt vannak eltemetve a híres spliti székesegyházban.
Split ma már egy hatalmas város, a legérdekesebb része a hangulatos belváros és a palota, a külvárosok és az ipari létesítmények már nem kínálnak annyira vonzó látványt. Splitből rengeteg komp indul a horvát szigetvilágban, könnyen eljuthatunk innen Hvarra vagy Bracra is.
Split Horvátország második legnagyobb városa - annak minden előnyével és hátrányával. Rendkívül jó bázis Dalmácia bejárásához: innen kiindulva, napi fél- 1 óránál többet nem is utazva, 2 hét alatt sem fogynak el a gyorsan és egyszerűen elérhető csodálatos szigetek és városok. De maga Split is gyönyörű nevezetességeket, valamint különösen remek éttermeket, jelentős éjszakai életet, és kiváló atmoszférát kínál. Az alábbiakban bemutatjuk Split nevezetességeit, strandjait, és az innen elérhető számos fantasztikus kirándulási lehetőségről is szó lesz. Kitérünk a város ajánlott éttermeire, a bevásárlási lehetőségekre, valamit a közlekedésre is. Szállások keresésére is lehetőség van az oldalon, a legjobb árakon.
A 221 000 lakosú Split Horvátország második legfontosabb városa, a horvát tengerpart legnagyobb városa, valamint közép-Dalmácia szíve, igazgatási és gazdasági központja. Split egyike Horvátország legnagyobb demográfiai növekedési arányt produkáló városainak. A Split-öböl partjait is magába foglaló félszigeten és az azt övező dombokon elterülő várost északról a 780 m magas Kozjak, keletről az 1330 métert is elérő Mosor-hegy védelmezi. A mediterrán klímájú Split Európa egyik legnaposabb helye. Naponta átlagosan 7 órát süt a nap, de ez a szám július folyamán elérheti a 12 órát is. A meleg tengeri áramlatoknak köszönhetően a fürdőszezon májustól szeptemberig tart.
Az 1700 éves tradícióval büszkélkedő város éghajlatának, csodás partvidékének és római kori műemlékeinek köszönhetően a horvátországi nyaralóhelyek között kitüntetett figyelmet érdemel. Split, nagy városként, az éjszakai életbe magukat aktívan belevetni akaró fiataloknak, és idősebbeknek sem fog csalódást okozni. Nyaranta egy nagy, és elismert elektronikus zenei fesztivált is tartanak itt: az Ultra Europe fesztivál 2017-ben július 14-16. között kerül megrendezésre, a Poljud stadionban.
Akik nyaralásuk helyszínéül Splitet választják tehát, több szempontból is jól döntenek. Nem elhanyagolható, hogy amellett hogy a város autóval elérhető, a MÁV is menetrendszerű, közvetlen, ill. zágrábi átszállást igénylő vonatokat indít ide, ahol akár hálókocsiban is lehet utazni. Az ülőjegy oda-vissza nem több, mint 78,60 EUR-ért megvásárolható. Így akik nem rendelkeznek autóval, a buszozást pedig kényelmetlennek találják, kényelmesen, egyszerűen, és olcsón idejuthatnak. Busszal az Eurolines Dalmát Expresszével lehet ide eljutni közvetlenül.
Másrészt, Split gyönyörű, és hangulatos. Talán a legpezsgőbb, és legmediterránabb hangulattal büszkélkedő horvát város, ahol a történelmi belváros szűk, labirintusszerű utcáin, sikátoraiban, és a város többi részének széles sétányain mindig zajlik az élet: zenészek, táncosok, koncertek dobják fel a rengeteg embertől már egyébként is nagyon pezsgő hangulatot. Számos kiülős étterem, és pizzéria van, ahol csodás környezetben, a történelmi épületek közt, vagy éppen a tengerparton lehet hódolni a gasztronómiai élvezeteknek. Split Horvátország egyik gasztronómiai központja, rengeteg jó étterem van itt. Emellett a város számos klubbal, diszkóval is rendelkezik (érdemes kipróbálni pl. az O'Hara klubot), és több fesztivált is tartanak. Egyeseknek ugyanakkor riasztó lehet, hogy Split egy nagyváros, több százezer lakossal, sokszor mogorva emberekkel, nem annyira nyugodt, és pihentető mint a környező szigetek.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.