Horvátország Selce nyaralás last minute utazás olcsó akciós üdülés.

Ezen az oldalon 5 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Horvátországi utazások, utazás egyénileg Selce. Olcsó horvátországi nyaralás üdülés.

Az utazási ajánlatainkat egy másik lapon lehet megnézni, itt egyben találja meg az összes horvátországi utazás ajánlatainkat.
Selce a Crikvenica-Riviéra egyik legnagyobb települése. Egy szelektől védett öbölben helyezkedik el. A városkára a kedves, vendégszerető hangulat és a nyugalom a jellemző. Ezt tükrözi a legjobban, hogy 2002-ben Selce nyerte el a Kék virág díjat, mely a legszebb Horvátországi tengerparti városnak jár. Nyaralás szempontjából is tökéles választás Selce, hiszen közel van Magyarországhoz (Budapesttől csupán 510 kilométer), csodaszép a város és nagyon sok strand van a környéken.
Selce alapítói illír telepesek voltak. A tengerparton sok helyen római kori edénydarabokat találtak, melyből arra következtettek, hogy már a római időkben is kereskedelmi városként szolgált Selce. A VII. században horvátok költöznek ide, majd a Frangepán-birodalom része lett. Védett kikötőjének köszönhetően Selce egyre inkább a hajózás és a kereskedelem irányába mozdult el. A XIX. században építették újjá a kikötőt. Selce fénykorában 20 vitorlás kikötésére volt lehetőség, melyek a helyben termelt bort, olajat és egyéb nyersanyagokat szállították tovább. Az első üdülőhelyet 1894-ben nyitották meg. Ma az itt élő mintegy 1600 lakos számára a fő megélhetési forrás a mezőgazdaság és természetesen a turizmus.

Horvátország Selce utazás

Crikvenicától 3 km-re délkeletre, egy védett öböl partján fekszik Selce, mely egyike a Kvarner-öböl kisebb nyaralófaluinak. Nem messze a városka központjától igen szép homokos strandot találunk, kicsit távolabb pedig fürdésre szintén nagyszerű, kavicsos öblök sorakoznak. Selce közvetlen közelében autóskemping üzemel. A közeli Crikvenicába besétálhatunk vagy bekerékpározhatunk a két helységet összekötő árnyas tengerparti sétányon is, amely egyben kiváló görkorcsolya- ill. kocogóterep. Selce több mint egy évszázados idegenforgalmi múltja folytán változatos szálláslehetőségeket kínál az idelátogatóknak, akiket rendezett (főként kavicsos) strandok, színvonalas vendéglátóhelyek, csónakkikötő és sportolásra kialakított közterek, sportpályák (tenisz, minigolf) várnak a városkában. A Selce-öböl és a szomszédos Slane-öböl optimális fekvésüknél fogva kiváló terepet biztosítanak a különböző vízisportokhoz. Selce eredeti mediterrán hangulatú városka, mely sokat megőrzött hagyományaiból, így a szórakoztató programok mellett színvonalas hagyományőrző rendezvényeket is kifoghatunk (pl. halászmulatság). Selcét családos és aktív nyaraláshoz egyaránt ajánljuk
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.