info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Makarska utazás

Kristálytiszta víz, kavicsos strandok

Horvátország Makarska utazás. Last minute utazások olcsó nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Makarska a közel 2000 méter magas Biokovo hegység lábainál fekszik. Budapesttől pontosan 800 kilométerre járunk (a letenyei határtól 570-re). Makarskáig végig autópálya vezet, csak a városhoz lehajtó út, országút. Kristálytiszta vizű, hatalmas, kavicsos strandok, hajnalig nyitva tartó bárok és luxus jachtok, ilyen egy Makarska nyaralás. Ha kedvünk tartja egész nap kint lehetünk a tengerparton, de akár minden napra szervezhetünk egy fakultatív programot, annyi látnivaló van itt. Makarska elég nagy ahhoz, hogy Te is találj egy olyan szállást, mely minden igényed kielégíti. Gyere és tarts velünk, ismerd meg Makarska óvárosát, a helyi standokat és a környék látnivalóit.
Horvátország egyik legszebb vidéke a Makarska településhez közeli kis falvakból álló, csodálatos tengerpart, melyet Makarskai Riviéra néven is emlegetnek. A Brela, Baska Voda, Makarska, Podgora, Igrane, Tucepi városkái és falvai csodálatos strandokkal rendelkeznek. A terület klímáját a felette emelkedő 1758 méteres legmagasabb csúccsal büszkélkedő Biokovo hegy befolyásolja: lenyűgöző látvány a tengerparttól emelkedő szédítő hegyorom.

Makarska óvárosa, és kikötője egy nagy és védett öbölben (a Makarska-öbölben) fekszik. Az óvárost északról a Szent Péter-félsziget zárja le. Kikötője a környék egyik legvédettebb kikötője. A Szent Péter-félszigettől indul Makarska városi strandja. Az óvárosában számos tradicionális, dalmát kőház található. Ahogy a tengerparti korzón sétálgatunk, hamar rájövünk, hogy Makarska Horvátország egyik legbarátságosabb városa. Egyrészt könnyen elérhető (nem kell kompozni), másrészt itt valóban kedvünkre nyaralhatunk. Ha kedvünk tartja egész nap strandolhatunk, vagy felfedezhetjük a helyi látnivalók sorát, esetleg a környező szigetvilágot, városokat, illetve a Biokovo-hegységet.

Makarska mindenkinek nyújt valamit: a fiatalok három diszkóból választhatnak, ezeken kívül számos bár, kocsma, és kávézó az éjszakai szórakozás eszközei. Ez az egyik legnyüzsgőbb horvát nyaralóhely, a főszezonban a város, és annak strandja különösen zsúfolt. A minden év nyarán megtartott makarskai kulturális nyár rendezvénysorozat keretében pop, rock és komolyzenei koncertek, folklór, színházi előadások szórakoztatják az itt nyaralókat. Az egészséges életmódot kedvelők mekkája is a város: számos sportpálya teszi lehetővé rengeteg sport kipróbálását földön, és vízen is. Hegyi túrázásra is van lehetőség: a Biokovo-hegy friss levegője, csendje és békéje is igazi feltöltődést ad. A Biokovo-hegyen ritka növényekkel, és érdekes geológiai formákkal is lehet találkozni, és a kilátása is lenyűgöző. A hegyi környezet azt is eredményezi, hogy aki nem a strandhoz, és a központhoz közel foglal szállást, meglehetősen sokat, és meredeken gyalogolhat a szállásától és a szállásáig.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.