Horvátország Hvar sziget last minute utazás olcsó akciós üdülés nyaralás

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Hvar sziget utazás Horvátország. Last minute olcsó akciós nyaralás üdülés.

A horvátországi utazás ajánlatok:
Évi 2715 órás, napi átlag 7,7 órás napsütéses órájával Hvar az Adria legnaposabb szigete. Természeti szépségei mellett történelme is jelentős: itt találhatók a velencei építészet egyik legjobban megmaradt példái, és Horvátország legidősebb, és egész Európa egyik legrégibb települése (Stari Grad).
Horvátország egyik legszebb, és legromantikusabb szigetét, Dalmácia királynőjét mindig érdemes felkeresni. Hvar megszámlálhatatlanul sok természeti, és építészeti szépséget, csodás öblöt, és tengerpartot kínál.
Szórakozási, és kulturális lehetőséget, és gasztronómiai élményekben sem szűkölködik Hvar, a legnemesebb borok kóstolhatók itt. A fiatalok pedig önfeledten bulizhatnak szigeten.

Hvar sziget utazás

Hvar a leghosszabb adriai sziget, keleti csücske mindössze öt kilométerre van az adriai főúttól. A legnaposabb adriai sziget, kedvező éghajlati viszonyai és a napos órák nagy száma miatt adriai Madeirának is nevezik. Természeti szépségei és 120 éves idegenforgalmi hagyományai a horvát turizmus egyik legismertebb és legkedveltebb központjává teszik. A sziget fővárosa Hvar, műemlékeivel és szép szállodáival igazi turistaattrakció. Elsősorban a velencei időszakból találunk itt emlékeket, a legjellemzőbb a kikötő szívében található fegyverraktár, melyet Európa első színházává építettek át. A színház ma is működik.
Stari Gradban, a görög gyarmatosítók egykori városában lehet leszállni a spliti kompról. Az 1800 fős település egy, a szárazföldbe mélyen benyúló öböl mélyén, illetve annak jobb partján fekszik, az öböl zöldbe burkolózó túlsó felén nyaraló - és üdülőterületek és irodánk magánapartmanjai sorakoznak. Megérkezve Hvar szigetére, ha szállásuk nem Stari Gradban van, mindenképpen érdemes rövid pihenőt tartani a városban, felkeresni óvárosának szűk utcáit, műemlékeit.

Hvar sziget utazás

Vrboska és Jelsa: Hvar szigetén még ez a két település szolgál izgalmas látnivalókkal. Vrboska Stari Gradtól 5 kilométerre, a tengerparton található. Különlegessége a Szent Mária erődtemplom. Az ablak nélküli reneszánsz épület a falu közepén egy dombon áll. Jelsát újabb 5 kilométer megtétele után érjük el. Az 1400 fős település szintén egy erődtemplommal dicsekedhet, ami az óváros főterén áll. A falu fölötti hegyen egy ókori megfigyelőtorony romjai láthatók, az autóskemping mellett pedig a görög időkből fennmaradt városfal maradványai húzódnak. Jelsa egyébként divatos turistacélpont, többféle kategóriájú szállást és kényelmes fürdési lehetőséget kínál.
Jelsa, ez a hvari szépség, a sziget egészéhez hasonlatosan napozáshoz és fürdőzéshez ideális kis szigetek, öblök és földfokok által gazdagon tagolt tengerparttal rendelkezik. A tengerpart mentén (lungo mare), a fenyvesekben, a kacskaringós utcák és utak mentén, csak úgy, mint a mediterrán növényzettel és gyógynövényekkel teli dombokon és völgyekben megtelepedett festői kis falukban, melyekben szépen fennmaradt a szűk utcák és terek vidékies architektúrája, fedi fel Jelsa teljes szépségét.

Hvar sziget utazás

A reneszánsz-barokk kis téren lévő 15. századi Szent János-templom a település legrégebbi része, melyen a társasági élet zajlik. Jelsától nem messze van egy érdekes lokáció - a Grapčeva spilja-barlang, a neolitikus szigetlakók (Kr. e. 5000-4000.) kultikus helye, amely egy folyosókkal és kisebb helyiségekkel körülvett nagyobb és egy kisebb teremből áll.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.