Horvátország Umag utazás last minute utak, olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Horvátország Umag utazás last minute utak, olcsó akciós nyaralás üdülés

Umag Horvátország északi szegletében, a szlovén határ szomszédságában fekszik. Az óváros egy kis, keskeny félszigetre épült. Egy Umag nyaralás alatt sokszor be fogunk sétálni a barokk, reneszánsz építészeti jeleket magán viselő történelmi óvárosba és hosszasan nézzük majd a naplementéket. Umagról nagyon jó kirándulásokat szerezhetünk a Belső-Isztria hegyvidéki területeire, az Isztria nyugati partvonalára illetve Szlovéniába vagy Olaszországba. Umag Neked is jár, kezd el szervezni a nyaralásod most!
Umag római nemesek nyári rezidenciája volt. Eredetileg nem a mostani Umag területén, hanem innen kicsit északabbra Zambratija a Katoro településeken építették fel a római nemesek a villáikat. Számos vidéki villa romja, mozaikdarabok, kerámiatárgyak, egykori kikötő alapzatok maradtak fenn a római időkből. Mivel a római Aquileia nevű kereskedelmi út egyik pihenőállomása volt Umag így gyorsan fejlődésnek indult. Ez a földút kötötte össze az Észak-Adriai településeket az Isztria városaival. Már a római idők alatt is elkezdtek a félszigetre építkezni. Eredetileg sokkal keskenyebb volt a félsziget, de fokozatosan feltöltötték a félsziget bejáratát. A Római Birodalom bukása után kivonultak Umagról a római katonák, védtelenül maradtak az isztriai városok, melyeket a Bizánci Birodalom sorra elfoglalt. A VIII. - IX. században szláv, majd frank kézre került. 1269-ben bekebelezte a Velencei Köztársaság. A velencei uralom alatt virágzó tengeri hatalom volt Umag. Szinte az egész óváros, a fontosabb látnivalók a velencei időkben jöttek létre. A Velencei Birodalom bukása után az Osztrák-Magyar Monarchia része lett. Az I. világháború után Olaszországhoz csatolták, majd a II. után Jugoszlávia része lett. Umag 1991-ben tért vissza Horvátországhoz.
Umag óvárosa egy kis, keskeny félszigeten kezdett el kialakulni. Már a római időkben elkezdték feltölteni a keskeny földnyelvet és összekötni a szárazfölddel. A mai óváros a XIII. és XVI. század között alakult ki. A legfontosabb látnivalók a Főtéren találhatók. A Mária Mennybemenetele templomot a XVIII. században építették, a különálló harangtorony, pedig a XVII. század végén épült. Általában a templom és a tornya össze szokott tartozni, egy építményt képeznek. Itt Umagban nemhogy ketté van választva a két építmény, de majd egy évszázad is elválasztja őket egymástól (a templom közel 100 évvel később épült meg, mint a tornya).
Az Isztriai-félsziget nyugati csúcsán fekvő, csodálatos sziklás parttal és kavicsos strandokkal szegélyezett Umag nemcsak kedvelt fürdőhely, hanem régi, festői kisváros is egyben, amely hagyományokban gazdag, mozgalmas múltra tekint vissza. Ahogy az már az Umagba való megérkezéskor is rögtön nyilvánvalóvá válik, a település életében a turizmus játssza a legfontosabb szerepet. Ezt az itt található számos nagy szálloda, apartmanház, kemping, étterem és üzlet, valamint a sok-sok strand is egyértelművé teszi.
Már a rómaiakat is elbűvölte a lapos tengerpart és a termékeny szárazföld, akik Umagban és környékén hatalmas kúriákat építettek. A középkor elején a térség a trieszti püspökök uralma alatt állt, és hogy megőrizzék hatalmukat, erődítményeket építtettek a tengerparti város köré. Velence fennhatósága idején a város a térségben termelt bor jelentős exportkikötőjévé fejlődött.
Habár Umag egész évben elsősorban kedvelt fürdőhelyként vonzza a látogatók sokaságát, a városka emellett néhány látnivalóval is szolgál. Érdemes megtekinteni egy kellemes séta alkalmával a keskeny utcácskákkal átszőtt óvárost a középkori erődfalak maradványaival együtt. A kikötői sétányon érdemes kezdenünk, ahonnan számos utcácska útvesztőjén, majd a gyönyörű Garibaldi utcán végighaladva eljuthatunk a Trg Slobode főtérre. Itt található a 16. században épült barokk Szűz Mária- és Szent Pelegrin-plébániatemplom, amelyet csodálatos mennyezeti freskók díszítenek, és amely egy értékes, 15. századi velencei szárnyas oltárt rejt belsejében. Szintén velencei eredetű a templom melletti különálló harangtorony, amely csendes nyári estéken a templommal együtt festői és hangulatos környezetet nyújt a téren megrendezésre kerülő koncertekhez és nyári fesztiválokhoz.
Aki a középkori hangulatot kedveli, a földnyelv csúcsán elhelyezkedő apró, gótikus stílusú belvárosban sétálva maximálisan kiélvezheti azt, és mindeközben válogathat a bájos üzletekben, vagy egy cappuccino vagy fagyi mellett lazíthat a kis kávézókban. Ugyancsak érdemes felkeresni a kikötői móló melletti városmúzeumot, amely izgalmas betekintést nyújt Umag történelmébe.
Umag sokoldalú vidéke is változatos kirándulásokra és egész napos túrákra invitálja a látogatókat. Az umagi riviérán található Savudrija-hegyfok apró templomával, halászkikötőjével és 1826-ból származó világítótornyával a vidékre jellemző bájával csalogatja a turistákat, míg Katoróban a lenyűgöző nyaralóépületek mellett egy tengerbe süllyedt ókori település maradványait is megcsodálhatjuk.

Üdülőtelep Sol Polynesia Umag

A Sol Polynesia üdülőtelep Umag város központjától 2 km-re, a Katoro nevű üdülőtelepen, a tenger közvetlen közelében található. A telep 620 apartmanból és 66 bungalóból (2 - 5 személyes) található. Gasztronómiai kínálat: étterem büféasztalos és a la carte kínálattal, kávézók, pizzéria, gyorsétkezde, tengerparti snackbár.

Kanegra Umag

Üdülőtelep Kanegra Umag - A Kanegra üdülőfaluban nyakig merülhet az élvezetekbe! Bulik, játékok, vetélkedők, koktélok, DJ-zene egész nap, karaoke, és tánc hajnalig - mindenkinek, aki fiatal vagy annak érzi magát! A Kanegra üdülőtelep Umagtól 10 km-re, közvetlenül a tengerparton található.

Rendezvények - Umag

Világszerte ismert a tenisztornájáról, melyet minden évben ATP Croatia Open néven rendeznek meg. A sportrendezvényen kívül kamaraszínház-fesztivált, és gasztronómiai halvásárt is rendeznek itt.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.