Horvátország Rab sziget nyaralás last minute utazás olcsó akciós üdülés.

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Rab sziget Horvátország utazás last minute áron. Horvátország olcsó nyaralás és akciós üdülésekről híres. Rab sziget el fogja Önt varázsolni, utazzon Horvátország ezen gyönyörű helyére. Ne késlekedjen foglaljon most:Horvátország utazás.
A sziget napjainkban a turizmusból él, mivel számos gyönyörű, majdnem érintetlen tengerparti stranddal rendelkezik, de itt, Lopar településen található az ország legnagyobb homokos strandja is (Rajska Plaza – Paradicsom-part). Ezen kívül Európa szerte ismert a középkori fesztiváljáról (Rapska fjera), ahol a helyi íjászok mérik össze tudásukat. Az itt használt speciális, helyi számszeríjakat arbalestnek hívják.
A sziget fővárosát szintén Rabnak hívják. 554 állandó lakosa van (2001) és egy kis félszigeten található a sziget délnyugati oldalán. Horvátország utazás.
Mind a város, mind a sziget jelképe a négy harangtorony, melyek közül a legidősebb a 11. században épült.
Számos templom található a városban, a legnagyobb közülük a Szűz Mária, mely a 13. századra datálható. A Szent Jusztina templom ma vallási művészeti múzeum, a Szent Kristóf (mely a város védőszentje) pedig lapidárium.
A legnagyobb katasztrófa, mely a szigetet érte az 1456-os pestisjárvány volt, mely megtizedelte a lakosságot.
Rab főszigetéhez közigazgatásilag tartozó kisebb nagyobb szigetek mind lakatlanok, de turisztikai célból látogathatóak. Ezek közül a legismertebb a Goli Otok és a Sveti Grgur. Horvátország utazás.
Rab a Magyarországhoz egyik legközelebb eső horvát sziget. Homokos strandjairól is ismert, melyek egyébként Horvátországban meglehetősen ritkák. Fővárosának, az azonos nevű Rab városnak az óvárosa igazán lenyűgöző. Az alábbiakban, részletes leírásunkban minden megtudható Rab strandjairól, településeiről. Kiemeltük az ajánlott éttermeket, a sziget üzleteit, valamint szállások is kereshetők az oldalon, a legjobb árakon.
A kis, 22 km hosszú, és 11 km-es legnagyobb szélességgel rendelkező, közel 10 ezer lakosú Rab-sziget egy igazi gyöngyszem. Horvátországban ritkaságszámba menő homokos, lassan mélyülő strandjairól is ismert. Több gyönyörű, érintetlen stranddal rendelkezik, és itt található Horvátország legnagyobb homokos strandja, a Paradicsom-part is.
Rab nyugodt sziget, melynek nyugati része kifejezetten buja, zöld és barátságos, de ezt a komppal megérkezve még nem láthatjuk a rendkívül kopár keleti oldalon. Rab északkeleti része karszthegység, egyik része egy kőrengetegből áll, legmagasabb csúcsa a 408 méteres Kamenjak, ahova fel is lehet menni autóval, és csodálni onnan a szép panorámát.
Csodálatos környezete, szép strandjai, és középkori fesztiváljai az egyik legnépszerűbb horvát szigetté tették Rabot, amely ma egy nyaralási, és wellness "oázis", és egyben a nudista strandolás úttörője, és ma is egyik legfontosabb horvátországi helyszíne. Kirándulási lehetőségekből, látnivalókból azonban magán Rabon nincs sok, de más szigetekre át lehet menni.
Fővárosát, az 554 lakosú, jellegzetesen középkori, városfallal körülvett Rabot már Kr. e 360-ban is lakták az illírek. Majd jöttek a rómaiak, bizánciak és a velenceiek.
Rab szigetet hajóval vagy komppal érhetjük el: menetrendszeri kompjárat közlekedik Stinicából, (és egyébként a Krk-szigeten lévő Valbiskából, valamint csak személyszállító katamarán a Pag-szigetről, Novaljából is, valamint kirándulóhajóval elérhető a Losinj sziget is, tehát itt nyaralva akár e három másik sziget is megnézhető).

Horvátország Rab sziget utazás

Lopar egy nagyon kellemes nyaralóhely Rab szigetén. A finom homokkal borított, széles tengerpart kiváló lehetőségeket kínál a strandolásra, pihenésre akár családosok részére is.
A víz lassan mélyül így nyugodtan pancsolhatunk a legkisebbekkel is. A parttól nem messze számos kiváló hotelt és apartmant találunk.
A Rab-sziget a festői Horvátország egyik nagyon látványos szeglete. A szigeten több homokos fövennyel rendelkező strandot találunk, ahol kellemes időtöltés a pihenés.
A sziget központjának számító apró városnak nagyon hangulatos utcái és terei vannak. A templomok tornyai és fényesre kopott mészkővel borított utcácskák nagyon szép keretet adank egy jó hangulatú kávézásnak vagy itt elfogyasztott tengeri halakból készült kiváló ebédnek.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.