Horvátország Punat last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 1 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Horvátország Punat last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés.

A Krk-sziget délnyugati részén található Punat. Stara Baška irányába kell autózni, hogy az ember elérje Punat-ot. Stara Baška Punattól még délebbre fekszik, 10 kilométerrel.
Igazán jót lehet Punatban nyaralni, mert nagyon szép és szélvédett öblei vannak. Punat 1700 lakosával a Krk-sziget második legnagyobb települése. Jól ellátott, jómódúnak tűnő, a maga módján nagyvilágias kisvárosról van szó. Vannak boltok, üzletek, kávézók, beülős helyek, ajándékboltok, főleg a hosszú sétánynál. (Állítólag szinte minden néhány gazdag horvát kezében van. Látni is lehet pár igen drága vitorlást és jachtot a terjeszkedő Marina Punat kikötőben.) Azért bulizni vágyó fiataloknak nem való annyira ez a hely, mert kicsi és nincs nagyszabású, mozgalmas élet. Ha mégis ott nyaralnak, akkor be kell menniük este a 8,5 kilométer távolságban lévő Krk városba bulizni (autóval 16 perc).
Punat aranyos a sűrűn egymáshoz épített kicsi házakkal. A vízi sportokat és hajókat kedvelők számára kiemelten vonzó hely.
Punatban nincs igazán látnivaló, leginkább a hajósok Mekkája ez, ahol kellemes, rendezett és biztonságos körülmények között köthetnek ki, és innen szokták felfedezni Krk-sziget egyéb látnivalóit. Érdemes inkább Krk városban, vagy a közeli kisebb településeken megszállni, ha a fürdőzés a cél. Vannak olyan vélemények, hogy Punat maga nem különösebben szép település.
Krk sziget déli felén az azonos nevű, 3 km hosszú öböl keleti oldalán található, szűk tengerparti területen. Punat a szigetre vezető hídtól 32 km-re található. A településtől Kornić északra, 3 kilométerre, Stara Baska délre, 9 kilométerre, Krk nyugatra 8 km-re, Vrbnik 9 km-re, Krk sziget északi oldalán található. A település két különböző jellegű részből áll. A régi településrészből Puntából, a település északi részén régi kőházakkal és az új településrészből (Buka) a déli oldalon, mely a turizmus révén jött létre és fejlődött a második világháborút követően. A településen egykor tésztagyár működött.
Punat a középkor folyamán egyszerű falu volt, a családok főbb megélhetési forrásai a mezőgazdaság, a szőlőtermesztés, az olajbogyó termesztés voltak. A lakosság számának növekedése miatt a 19. század végére és a 20. század elejére Punat a sziget legnagyobb falujává vált. Hogy a sokszor tíz főnél is népesebb családok megélhessenek birtokaik az akkori falu határain túlra, a Vrbniki mezőig, sőt Krk városán túlra Šotoventóig is kiterjedtek. Az egyik legnagyobb punatiak által megművelt szőlőterületek a Krk városától nyugatra fekvő Picika, a háros oldalról is tengertől körbevett, Punat és Krk között elterülő Prnibi-félsziget és a Punattól északnyugatra levő magasabb részen fekvő Runtele voltak. A legjelentősebb olajfákkal beültetett területek a Punati-öböl mentén, illetve a szomszédos Kornićtól Krk városáig terjedő részen voltak. Legtermékenyebb mezőgazdasági területük a falutól délre elterülő Sus mező, a Vrbniki mezőtől kisebb, de termékenyebb földterület volt, ahol főként gabonát, kukoricát, burgonyát termesztettek. Ma ez a mező teljesen elhagyatott. Jelentős mezőgazdasági tevékenység volt még a halászat és a juhtenyésztés is. A mezőgazdaságon kívül a 19. századtól a punatiak hajóépítéssel is foglalkoztak. Ma az 1964-ben alapított Marina Grupe Punat hajóépítő cég főként jachtok és kisebb hajók felújításával, javításával foglalkozik. Ma a punatiak legnagyobb bevételi forrása a turizmus. A településen egy nagyobb és két kisebb szálloda mellett két kemping is működik. Ezeken kívül több család is rendelkezik kiadó szálláshelyekkel. Az egykor jelentős mezőgazdaságból mára a halászat és az olajbogyó termesztés maradt. Amikor a horvátországi háború idején a turizmusból származó bevételek kiestek, a punatiak az évtizedek óta elhanyagolt ültetvényeket felújítva a viszonylag nagyobb bevételi forrást jelentő olajbogyó termesztésre tértek vissza. A jó minőségű és egészséges olívaolaj időközben világszerte olyan keresetté vált, hogy a termesztés a háború után is folytatódott, sőt még növelni is kellett. A kereslet növekedésével az olívaolaj ára is megnőtt. Az olajbogyó feldolgozásához használt olajprésből a kezdeti egy helyett ma már kettő is működik a településen. Mára a kiváló minőségű punati olívaolaj a határokon kívül is keresett lett. Ezen kívül Punaton többen dolgoznak az iparban, a szolgáltatások területén és a kereskedelemben, a település a sziget legnagyobb kereskedelmi központja. 2009-ben légiszállító céget alapítottak itt, mely anyarepülőterén az Omišalj melletti rijekai repülőtéren három géppel rendelkezik.
inden varázsát az egyszerű tengerparti hangulatot a város Punat származik a szűk kis utcákon, és a járatok, a teraszok és a kocsmákban tartása jó borokat, az ősi fehérségét a közeli súlyosan strandok, és a szőlőültetvények és olajfák veszik körül a rock . Punat is van egy igazi gyöngyszem a közepén az öböl - a sziget Košljun. Ezek a kincsek ösztönözte a helyi embereket meghívni vendégeket a városba, és élvezze Punat és annak szépségeit velük együtt. Ez az, amiért számos turisztikai létesítmények alakultak itt Punat - gazdagítjuk őket nap mint nap, mert egyre több ember beleszeret Punat.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.