Horvátország Pag sziget nyaralás last minute utazás olcsó akciós üdülés.

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Pag sziget utazás Horvátország akciós olcsó nyaralás üdülés. Utazás ajánlatainkat itt lehet megnézni: Horvátország utazás.
Pag-sziget a Kvarner-öböl déli részén kezdődik és egészen Zadar-ig tart. A horvátországi felmérések szerint Pag-szigeten élnek a legtovább az emberek és ott és mindig süt a nap.Horvátország utazás.
Pag-sziget északkeleti része Horvátország egyik legnagyobb kősivataga északnyugati része zöld és buja valamint innen a legszebb a naplemente a horvát tengerparton.Horvátország utazás.
A sziget déli részét híd köti össze a szárazfölddel az északi részen viszont komp közlekedik.
A Pag sziget Horvátország leghosszabb szigete. Zadar irányából lehet megközelíteni az ingyenesen használható Pag hídon keresztül, vagy autós komppal, mely Zigljen településnél köt ki. Ha Pag nyaralás, akkor egyértelműen Novalja. Novalja a legnagyobb, legjobban felszerelt város a szigeten. Egymás mellett sorakoznak a kirándulóhajók és a homokos strandok. Ha inkább csendesebb, nyugisabb helyen szeretnénk nyaralni, Mandre vagy Povljana, Pag, Stara Novalja egyaránt jó választás.
Pag Horvátország ötödik legnagyobb szigete. Területe 285 km2, tengerpartjának hossza 300 km, míg a legmagasabb csúcsa a 349 méter magas Szent Vid (Sveti Vid). Pag a szigeten átfújó hideg bora szél miatt rendkívül kopár. Nagy kőhalmok és köves legelők jellemzik. Pag szigetet délről - Zadar felől - a 340 méter hosszú és díjmentesen használható Pag hídon keresztül lehet megközelíteni illetve a Zigljen Prizna kompjárattal.
Pag sziget Horvátország Ibizája, a horvát Adria buliszigete (pontosan Pagon belül a Novaljához közeli Zrce-strand), a bulizós fiataloknak az egyik legjobb választás a horvát szigetek közül. De családoknak ideális, csendesebb helyek is vannak. Látványra kopár, fehér, Holdbéli táj jellemzi. Látnivalókból egyáltalán nincs sok, de több jó strand is van. Az alábbiakban bemutatjuk a sziget nyaralóhelyeit, a bulizási lehetőségeket, kitérünk az ajánlott éttermekre, valamint a bevásárlási lehetőségekre is. Az oldalon szállások keresésére is lehetőség van, a legjobb árakon.
Pag sziget Horvátország "csupán" 5. legnagyobb szigete (kb. 60 km hosszú, szélessége Pedig 2-10 km között változik), de az egyik leghosszabb partvonallal (302,47 km) rendelkezik. A 8000 lakosú sziget legnagyobb települése a 3121 fős Pag sziget. Az észak-dalmáciai Pag egyáltalán nem egy átlagos horvát sziget (ha egyáltalán létezik átlagos horvátországi sziget): különlegessége többek között panorámája, melyhez kevés hasonló van Európában: fehér kopár síkságai, és hatalmas sziklái miatt az ember szinte a Holdon érezheti magát. A szigeten alig látni fákat, néhány olaj- és fügefaliget töri meg a fehérséget, a növényzetet rajtuk kívül különböző gyógynövények jelentik, melynek Pag híres juhsajtja (Paski Sir) a különleges ízét köszönheti. Itt nyaralva mindenképp érdemes megkóstolni ezt a helyi specialitást, melyet egyébként Horvátország más helyein is árulják. Sajtján kívül Pag csipkéjéről is nevezetes, melyet évszázadokon keresztül a szigeten élő asszonyok készítettek, és készítenek ma is. A csipkét felhasználják ágyneműk, blúzok, terítők díszítésére. A különleges csipke meg is vehető a szigeten, de nem olcsón: a kis csipke elkészítése sok időt, és gyakorlatot igényel. Pag főleg sziklás tengerpartját kis öblök, és fokok színesítik. A fehérség az azúrkék tengerrel együtt tökéletes egyveleget alkot.
Pag sziget az aktív nyaralást kedvelők körében is népszerű: 115 km hosszú hegyi kerékpárút hálózza be a szigetet, így csodálatos környezetben tekerhetnek a kétkerekűek kedvelői, illetve a búvárkodás, a vitorlázás, és persze a sziklamászás is kipróbálható itt. Povljansko és Kolansko madártani öröksége, és a Lun melletti természetvédelmi terület (melynek legöregebb olajfája több, mint 1000 éves és még ma is minden évben gyümölcsöt ad) szintén érdekesek lehetnek a természet kedvelői számára. Hogy Pag minden elképzelhetőt nyújtson, arról a Novalja településen található Zrce strand gazdag, igen pezsgő éjszakai élete, és a remek bulik gondoskodnak. Pag Horvátország első számú "bulizós nyaralóhelye", a sima bulikon kívül több zenei fesztivál is várja nyaranta a szórakozni vágyókat. Azonban Pag nem rendelkezik annyi látnivalóval, és kirándulási lehetőséggel, mint más nagyobb horvátországi szigetek.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.