Horvátország Korcula last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 5 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Horvátország Korcula last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés.

Korcula strandjai

Korcula arról is ismert, hogy itt, Horvátországban nem túlságosan megszokott módon, vannak homokos strandok is. A legszebbek közülük Lumbarda közelében, 6 kilométerre, keletre Korcula városától vannak, ezek a Bili Zal és a Przina strandok. De Korcula városától kb. negyed óra gyaloglással is elérhető egy homokos part.

Korcula város

A sziget keleti részén, egy félszigeten elhelyezkedő fővárosában 2800-an laknak. 13. századi városfal veszi körül, melyet a velenceiek a 15. században tornyokkal és bástyákkal is megerősítettek. A falon belüli festői óvárosban keskeny, hangulatos utcákon lehet sétálgatni, megéhezve pedig beülni a számos étterem valamelyikébe, melyek ugyanakkor elég drágák. Horvátország egyik legszebb városa, de nincs annyi turista itt, mint más felkapott, és szép történelmi városokban, pl. Dubrovnikban, vagy Rovinjban, így itt a városnézés sokkal idillikusabb, pihentetőbb. Korcula óvárosának hangulata, karaktere sokakat Dubrovnikra emlékeztet. Korčula (ejtsd: korcsula, „Fekete Korfu”, latinul Corcyra Nigra, Korkyra Melaina, ószlávul Krkar, velencei nyelven és olaszul Curzola) egy sziget az Adriai-tengeren, Horvátország legdélibb részén, Dalmáciában, Dubrovnik-Neretva megyében.

Szent Márk katedrális / Sveti Marco - Korcula város

Korcula egyik fő látnivalója, és legnagyobb épülete Korcula óvárosában, a Fő téren áll. Az 1301-től épített, és a 15. századra elkészült gótikus-reneszánsz Szent Márk katedrális szép szobraival, és Tintoretto oltárképével Korcula egyik szimbóluma.

Marco Polo szülőháza, múzeum, és torony

Marco Polo, a híres velencei utazó, és kereskedő, Kína felfedezője egyes feltételezések szerint Korcula szigetén született. Korculán meg is tekinthetők feltételezett szülőházának maradványai (bár a ház később épülhetett, mint Marco Polo élt). A háromszintes ház, és kilátó különböző szintjein Marco Polóról, és felfedezéseiről szóló fényképeket, térképeket nézegethetünk. A torony legfelsőbb szintjéről csodálatos kilátás nyílik, ahonnan megcsodálhatjuk Korculát, és a környező szigeteket. Bár a kis múzeum a 2015-ben 20 kunás belépőjegy árat, a kilátással együtt sem biztos hogy megéri.

Korcula földrajza

Korcula szigete a Dalmát-szigetcsoporthoz tartozik, Peljesac-félszigettől 900 és 3000 méter közötti szélességű Pelješac-csatorna választja el. Ez a hatodik legnagyobb sziget az Adrián. A legmagasabb csúcsa a Klupca, tengerszint feletti magassága 568 méter, míg a második legmagasabb pontja a Kom a maga 510 méterével. Az éghajlata enyhe; januárban az átlagos hőmérséklet 9,8 °C, míg a júliusi 26,9 °C; az átlagos évi csapadékmennyiség 1,100 mm. A sziget a mediterrán éghajlaton fekszik, a tájat főleg fenyőerdő borítja. A sziget települései: Korcula, Vela Luka, Blato, Lumbarda, Račišće, Žrnovo, Pupnat, Smokvica, Čara, Brna, és Potirna. Főút vezet át sziget gerincén minden településen a keleti Lumbardától, a nyugati részen lévő Vela Lukáig, ezáltal kivétel Račišċe, ahova egy különálló út vezet fel az északi partra. A kompközlekedés van Orebićből Korčulán át Drvenikbe (Makarska közelébe). Egy másik komp Splittel és Lastovo szigetével csatlakoztatja Vela Lukát Splitből induló katamaránok mennek Hvaron és Korčulán át Lastovo szigetére. Az adriai kompok Dubrovnikkal, Splittel, Zárával és Fiuméval csatlakoztatják Korčulát. Nyáron indulnak kompok több olasz kikötőbe. A szigeten Korcula, Smokvica, Blato és Lumbarda önkormányzatokba megosztott.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.