Horvátország Crikvenica last minute utazás olcsó akciós nyaralás, üdülés

Ezen az oldalon 10 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Horvátország Crikvenica last minute utazás olcsó akciós nyaralás, üdülés.

Crikvenica az egyik leghíresebb turisztikai központ a Kvarner-öböl térségében. Pörgős hely, a környék egyik legnagyobb városa, és a városközpont zsúfoltságát leszámítva alkalmas egy kellemes nyaralás eltöltésére. A környék több települése - Selce, Dramalj, Jadranovo stb. - is Crikvenicához tartozik közigazgatásilag. Főbb strandjai a főszezonban nagyon zsúfoltak, de van lehetőség nyugisabb partszakaszokat is találni. A főszezon itt július közepétől tart augusztus végéig.
Crikvenica a Magyarországhoz legközelebb eső tengerparti Riviéra. Budapesttől pontosan 500, míg a letenyei határtól 270 kilométerre járunk. Az utolsó kilométereket leszámítva végig autópályán haladhatunk, így fél napos vezetéssel könnyen leérhetünk. Crikvenica Horvátország igen népszerű úticélja, így érdemes időben elkezdeni kikeresni a szálláshelyünk. Szinte az egész település a tengerpartra van felfűzve, így egy Crikvenica nyaralás egyet jelent a sok-sok strandolással, korzózással, hajós kirándulásokkal. Crikvenica közel van, nagyon jó úticél, melyet Te is megérdemelsz. Ismerd meg velünk a város történetét, látnivalóit és kezd el megszervezni a nyaralásod!
Crikvenica a város közepén fekvő Dubracine folyó partjainál kezdett el kialakulni. Ez a középkorban egy jelentős római útvonal, pihenőállomása volt. Itt pihentek meg a karavánok és innen indultak tovább Dalmáciába, illetve vissza Itáliába. A város névadója, a szintén a Dubracine folyó bal partján álló bencés apátság volt. Crikvenica neve a crikve vagyis a horvát templom szóból ered. Ma az épület egyik fele továbbra is szentélyként szolgál, a parókai része pedig a Hotel Kastelnek ad otthont.

Crikvenica utazás

Crikvenicára mondhatjuk, hogy egy szép város, hiszen bőven vannak csinos látnivalói, csak hát eléggé szétszórtan, és emiatt nem annyira karakteres, mint a horvát tengerpart sok más városa, ahol megtalálható a történelmi hangulatú, régies óváros és hangulatos utcácskái, és a mediterrán vonzerejük is hitelesebb, mint Crikvenicáé. Crikvenica tehát nem a romantika városa, viszont annál inkább kiérdemli az izgalmas, pörgős város jelzőt. Bulis hely, sok a fiatal turista. Ugyanakkor, érdekes, hogy számszerűen mégis a kisgyermekes családosok dominálnak. Ők elsősorban a homokos strandok miatt döntenek a crikvenicai nyaralás mellett.
Crikvenica a magyar utasok egyik kedvence, hiszen közel van a határhoz, nem kell sok időt elvesztegetni a nyaralásból az utazásra. Néhány utas észrevétele alapján jeleznem kell, hogy az itteni szállások minőségével némi probléma akadhat, ugyanis a szálláshelyekre az utóbbi évtizedekben nem költöttek, így sok olyan hotel van a városban, amely a 70-es évek óta renoválásra szorulna. Ezt ellensúlyozza valamennyire a szolgáltatások sokszínűsége.

Crikvenica utazás, nyaralás üdülés

Vannak olyan utasok, akiknek az augusztusi Crikvenica némi csalódást okozott a nagyipari vendéglátó gépezet lélektelensége, tucat jellege, a promenád bazári színvonaltalansága miatt. A főszezoni tömegturizmus bizony sokat elvesz a hely alapvetően kellemes, lágy vonásaiból. Kéretik hát megfontolni Crikvenica középszezoni meglátogatását, főnként, hogy ilyenkor a szállások is valamivel olcsóbbak, és jobban megmutatkoznak a város természetes bájai.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.