info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Crikvenica utazás

A legközelebbi tengerparti város

Horvátország Crikvenica last minute utazás olcsó akciós nyaralás, üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Crikvenica az egyik leghíresebb turisztikai központ a Kvarner-öböl térségében. Pörgős hely, a környék egyik legnagyobb városa, és a városközpont zsúfoltságát leszámítva alkalmas egy kellemes nyaralás eltöltésére. A környék több települése - Selce, Dramalj, Jadranovo stb. - is Crikvenicához tartozik közigazgatásilag. Főbb strandjai a főszezonban nagyon zsúfoltak, de van lehetőség nyugisabb partszakaszokat is találni. A főszezon itt július közepétől tart augusztus végéig.

Crikvenica a Magyarországhoz legközelebb eső tengerparti Riviéra. Budapesttől pontosan 500, míg a letenyei határtól 270 kilométerre járunk. Az utolsó kilométereket leszámítva végig autópályán haladhatunk, így fél napos vezetéssel könnyen leérhetünk. Crikvenica Horvátország igen népszerű úticélja, így érdemes időben elkezdeni kikeresni a szálláshelyünk. Szinte az egész település a tengerpartra van felfűzve, így egy Crikvenica nyaralás egyet jelent a sok-sok strandolással, korzózással, hajós kirándulásokkal. Crikvenica közel van, nagyon jó úticél, melyet Te is megérdemelsz. Ismerd meg velünk a város történetét, látnivalóit és kezd el megszervezni a nyaralásod!
Crikvenica a város közepén fekvő Dubracine folyó partjainál kezdett el kialakulni. Ez a középkorban egy jelentős római útvonal, pihenőállomása volt. Itt pihentek meg a karavánok és innen indultak tovább Dalmáciába, illetve vissza Itáliába. A város névadója, a szintén a Dubracine folyó bal partján álló bencés apátság volt. Crikvenica neve a crikve vagyis a horvát templom szóból ered. Ma az épület egyik fele továbbra is szentélyként szolgál, a parókai része pedig a Hotel Kastelnek ad otthont.
 

Crikvenica utazás

Crikvenicára mondhatjuk, hogy egy szép város, hiszen bőven vannak csinos látnivalói, csak hát eléggé szétszórtan, és emiatt nem annyira karakteres, mint a horvát tengerpart sok más városa, ahol megtalálható a történelmi hangulatú, régies óváros és hangulatos utcácskái, és a mediterrán vonzerejük is hitelesebb, mint Crikvenicáé. Crikvenica tehát nem a romantika városa, viszont annál inkább kiérdemli az izgalmas, pörgős város jelzőt. Bulis hely, sok a fiatal turista. Ugyanakkor, érdekes, hogy számszerűen mégis a kisgyermekes családosok dominálnak. Ők elsősorban a homokos strandok miatt döntenek a crikvenicai nyaralás mellett.
Crikvenica a magyar utasok egyik kedvence, hiszen közel van a határhoz, nem kell sok időt elvesztegetni a nyaralásból az utazásra. Néhány utas észrevétele alapján jeleznem kell, hogy az itteni szállások minőségével némi probléma akadhat, ugyanis a szálláshelyekre az utóbbi évtizedekben nem költöttek, így sok olyan hotel van a városban, amely a 70-es évek óta renoválásra szorulna. Ezt ellensúlyozza valamennyire a szolgáltatások sokszínűsége.
 

Crikvenica utazás, nyaralás üdülés

Vannak olyan utasok, akiknek az augusztusi Crikvenica némi csalódást okozott a nagyipari vendéglátó gépezet lélektelensége, tucat jellege, a promenád bazári színvonaltalansága miatt. A főszezoni tömegturizmus bizony sokat elvesz a hely alapvetően kellemes, lágy vonásaiból. Kéretik hát megfontolni Crikvenica középszezoni meglátogatását, főnként, hogy ilyenkor a szállások is valamivel olcsóbbak, és jobban megmutatkoznak a város természetes bájai.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.