info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Bosznia-Hercegovina körutazás

Kihagyhatatlan kulturális körutazások!

Bosznia-Hercegovina körutazás akciós üdülés last minute városlátogatás

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Bosznia-Hercegovina bőven tartogat látnivalókat! Fedezze fel ezt a titokzatos országot egy körutazáson! Ennek a kis országnak a történelme szorosan összefügg azzal, hogy területén négy különböző vallási irányzat is teret hódít, sőt ma már békésen megfér egymás mellett. Bosznia-Hercegovina fővárosa Szarajevó, ahol a hangulatos bazárokban könnyű elveszni, de a kedves és vendégszerető helyiek bármikor segítenek!

Bosznia-Hercegovina Stari Most, azaz Öreg Híd

A híd Mostar városában található. A Neretva folyó két partját összekötő hidat az 1400-as években említették meg először írásos formában, egy olasz nyelvű jelentésben. Megépítését I. Szulejmán rendelte el, de előtte nem tudni pontosan mikor épült meg az első híd. A szerb-bosnyák háború során sajnos le is rombolták 1993-ban, és 2004-ben sikerült befejezni újjáépítését, majd 2005-ben UNESCO Világörökséggé vált. Napjainkban Bosznia-Hercegovina egyik szimbóluma, és népszerű látványossága.
 

Bosznia-Hercegovina Szarajevó

Szarajevó Bosznia-Hercegovina fővárosa, nagyon hangulatos utcáival és kávézóival vonzza az ide látogatókat. Érdemes 1-2 napot itt eltölteni, és bejárni a várost. A városhoz vezető út is különleges, hiszen gyönyörű táj tárul elénk.
 

Bosznia-Hercegovina Blagaj

Blagaj nem messze található Mostartól, így érdemes meglátogatni, ugyanis az itt található dervis kolostor és a Buna folyó kezdete lenyűgöző látnivalók. Manapság már szerzetesek nem használják, de a turisták számára egész évben nyitva áll. Egy csésze tea vagy kávé mellett pedig nyugodtan gyönyörködhetünk a tájban és a változatos természetben.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.