info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Azerbajdzsán körutazás

Fedezze fel Azerbajdzsánt!

Azerbajdzsán körutazás akciós üdülés last minute körutak.

Ezen az oldalon 3 szálloda közül választhat.

Szűrők
Az Európa és Ázsia határán fekvő Azerbajdzsán mérete és lakosságának száma szinte azonos Magyarországéval. Mindössze kettő, de annál különlegesebb UNESCO Világörökségi helyszínnel rendelkezik, és még számos érdekes épületet és természeti látványosságot is megtekinthetünk körutazások során.

Baku, Azerbajdzsán fővárosa

Ha a fővárosba látogatunk, mintha csak egy művészeti kiállításba csöppentünk volna bele, az egyik leglátványosabb épülete a Lángtornyok. Érdemes meglátogatni a Mártírok útját, melynek végén egy láng ég, 1997 óta folyamatosan, a hősi halottak emlékére. Bakuban található továbbá egy szőnyegmúzeum, amelynek épülete is egy felcsavart szőnyegre hasonlít. Itt akár a szőnyegeket készítő asszonyok munkáját is megfigyelhetjük. Ha egy modern várost szeretnénk felfedezni, Baku kihagyhatatlan!
 

Yanar Dag, Azerbajdzsán égő dombja

Az Absheron félszigeten található, Bakutól nem messze. Az "égő hegy" elnevezés nem valamilyen túlzás, vagy éppen formára utaló jelző, hanem a hegy (inkább domb) valóban ég. A felszín alatti gázszivárgásnak köszönhető ez a különös látnivaló.
 

Tűztemplom, a zooasztrizmus központja

A Yanar Daghoz hasonlóan itt is található egy örökláng, amely köré templomot építettek, és a zoroasztrizmus azeri központja lett. Ezen vallás központi eleme a tűz, a világ egyik legősibb vallásának számít. Manapság már nagyon kevesen követik, de egykor Azerbajdzsánban is nagy számban éltek a zoroasztrizmus hívei.
 

Kaszpi-tenger azerbajdzsáni része

A Kaszpi-tenger Földünk legnagyobb tava, víztömege többek között Azerbajdzsán területén is megtalálható. A tenger jellemzőt azért kapta, mert a rómaiak megkóstolva a tó vizét sósnak érezték, túlpartját pedig sehol sem látták. Azerbajdzsán fővárosa, Baku is a Kaszpi-tenger partján fekszik.
 

Qobustani sziklarajzok, más néven Gobusztán, sárvulkánok

A Bakutól 65 kilométerre található sziklarajzok az UNESCO Világörökségi helyszínek közé tartoznak. A közelben találhatóak az igazán különleges sárvulkánok, amelyeket feltétlen látni kell! A bátrabbak megpróbálkozhatnak megmászni a kúpokat, amely esős időben különösen nehéz.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.