info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2023/azerbajdzsan-a-kaukazus-1001-szinu-szonyege-azerbajdzsan-azerbajdzsan-korutazas-utazas-9.jpg

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege Azerbajdzsán körutazás Azerbajdzsán utazás olcsó akciós üdülés nyaralás, last minute utak.

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege utazás/elhelyezés/ellátás, miért éppen

1. A leghosszabb azeri körutazásunk 9 nap folyamán az ország legérdekesebb látnivalóit keresi fel.

2. Azerbajdzsán egzotikus mesevilága várja a látogatókat, ahol a Selyemút mentén, az egykori idők karavánjainak nyomán haladhat a mai kor utazója.

3. Baku felfedezése után ősi sziklarajzokat és a tűzimádók templomát tekintjük meg. Utunkat a Selyemúton haladva folytatjuk, a Seki Kánság fővárosát látogatjuk meg. A Kaukázus hegyei között megismerkedhetünk a szőnyeg- és selyemkészítés, illetve a rézművesség titkaival. Nem csak ultramodern városokban járunk, hanem eldugott kis hegyi falucskákban is.

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege programleírás

1. nap: Budapest - Baku
Hajnali órákban indulás Bakuba Wizz Air közvetlen járattal. Érkezés követően elkezdjük városnézést. Látogatás a Tagijev Múzeumban, ismerkedés az ország leggazdagabb olajmilliárdosának és néhai városának életével és múltjával. Pihenő a csodaszépen felújított Nagymecsetben. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított iszlám Óváros, az Icseri Seher bejárása. Séta és fényképezés az ősrégi Leánytoronynál, majd a karavánszerájoknál. Látogatás a középkori azerbajdzsáni dinasztia, a Sirvánsahok palotájában, majd a Mártírok dombján, a város gyönyörű panorámájának fényképezésével. Séta a Kaszpi-tenger partján kiépített csodaszép Bulváron, a világ talán legnagyobb és egyik legszebb tengerparti sétányán. Szállás Bakuban (2 éj).Tervezett szállás: Ganjali Plaza Hotel

2. nap: Gobusztán rejtélyes rajzai; Az iszapvulkánok földjén
Reggeli után indulás a tengerpart mentén délre. Az olajkutak és a tengeri fúrótornyok fényképezése. Ismerkedés az olajkitermelés XIX-XX. századi történetével, az olajkincs mai gazdasági szerepével. Séta az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Gobusztánban. Látogatás a múzeumban, majd az üledékes plató perem és a csodálatosan ép, ősi sziklarajzok megtekintése. A vulkáni- és utóvulkáni jelenségek ismertetése, majd az egyedülálló iszap- és sárvulkánok megmászása. A sárlávák és iszapkürtők fotózása. Ismertető a Kaszpi-tó különleges természetföldrajzáról, mely Földünk legnagyobb tava, 371.000 km2 területű, a Balaton területének 630 szorosa. Északi része sekélyebb, minimális sótartalommal, míg délen a mélység meghaladja az 1.000 m-t is. Amikor az első római légiók katonái megkóstolták a tó vizét, sósnak érezték, s mivel túlsó partjait sehol nem látták, tengernek vélték. A Kaszpi sótartalma a világtengerek átlagos sótartalmának csak 30%-a. Földünk legnagyobb tavában számtalan endemikus faj él, a tokféléktől a tengeri fókákig. Délután utazás a napsütötte Absheron-félszigetre. A gazdagságot hozó olajmezők fotózása. Látogatás az Atesgah szentélynél, a tűzimádók templománál. Ismerkedés a Zarahusztra hit (tűz imádat) alapjaival és a szentély ősi történetével. A Janar dag (jelentése Égő hegy) fényképezése, ismertetővel az örök idők óta lángoló domboldal működéséről. Látogatás egy tengerparti erődnél, majd visszatérés a fővárosba.

3. nap: A Transz-Kaukázus mentén a Selyemúton
Reggeli indulás a Transz-Kaukázus (Déli-Kaukázus) hegylábi városkái mentén az ősi Selyemút kulturális emlékei nyomán. Séta a Bakutól nyugatra elterülő holdbéli tájon, látogatással egy iszapvulkánon. Történetek a Sirván uralkodók korából. A Samahi melletti Jeddi Gümbaz temető és mauzóleumok megtekintése. Utazás a Kaukázus déli előterének csodálatos völgyében, fényképszünetekkel a legszebb függőhídnál, szorosoknál és függőleges sziklafalak alatt. Délutáni megérkezés Lahidzs hegyi városába, ahol a mai napig élnek a hagyományos kaukázusi kézműves mesterségek. Lahidzs valaha a Selyemút hegyi városa volt, itt képezték ki a cári udvar szamovár beszállítóit. Séta az öreg kőházak között, látogatással és vásárlási lehetőséggel a rézműves műhelyekben. Rövid pihenő a pénteki mecsetben. Továbbutazás Gabala, az ősi albán főváros romjainak irányába, történetekkel a Selyemút és a város fénykorából. Útközben a Kaukázus természetföldrajzának bemutatása, kóstolóval a csodás magashegységi források ivóvizéből. Szállás Gabalában.Tervezett szállás: Qafqaz Qabala City Hotel

4. nap: A karavánok nyomán
Reggeli után utazás a néhai Seki Kánság fővárosa, a 2700 éves Seki felé. Ismerkedés a város történetével a legkorábbi szkíta (szaka) időktől az Oszmán-Birodalom koráig. Útközben látogatás Nidzs ősi, ma is működő udin keresztény templománál. Történetek az 1743-ban függetlenné vált Seki Kánság korából. A néhai semelyhernyó tartás és selyem készítés titkainak megismerése. A csodálatos káni palota megtekintése Sekiben, majd a szállás elfoglalása.Tervezett szállás: Sheki Palace Hotel

5. nap: A seki bazár forgatagában; Óriások földjén
Látogatás a város nagymecsetében, majd elindulás a hegyekbe, a rejtélyes Kis falujába. A III. századi eredetű templom és az alatta lévő 2-2,5 m magas óriások (!) sírjainak megtekintése. Ismerkedés Thor Heyerdal ásatásaival és a vikingek kaukázusi származásának lehetőségével. Visszautazás Bakuba. Útközben ismertető a város XX. századi történetének eseményeiből, s a jelen szuper beruházásairól és építkezéseiről. A városba érkezés után szabadidő vagy az érdeklődők számától függően látogatás 2-3 kiválasztott ultramodern mega építkezés helyszíneire. Szállás Bakuban (2 éj).Tervezett szállás: Ganjali Plaza Hotel

6. nap: A Kaukázus északi oldalán; Déchy Mór a Kaukázus szerelmese
Reggeli indulás a Kaukázus északi oldalára. Rövid fényképszünet a Besbarmag-hegy ősi kultuszközpontja, a Kurszán-kala erőssége alatti pihenőhelyen. Továbbhaladás északra, Gubába, a híres hegyi szőnyegek városába. Látogatás egy hagyományos szőnyegkészítő manufaktúrában. Feljutás Hinaligba, Azerbajdzsán legmagasabban fekvő falujába, 2.500 m fölé. A világtól elzárt (a világ feletti ) hegyi faluból, csodálatos kilátás nyílik a Központi-Kaukázus 3-4.000 m közötti ormaira. Az égbeszökő vidék fényképezése (jó idő esetén). Séta és rövid pihenő a faluban. Vacsora Gubában, majd esti visszautazás Bakuba.

7. nap: Baku
Reggeli után meglátogatjuk a közelmúltban átadott szőnyegmúzeumot, mely már kívülről is szemet gyönyörködtető látvány, különös, feltekert szőnyegre emlékeztető formájával. Utunkat a következő építészeti remekművel, a Heydar-Aliyev centerrel folytatjuk, melyet belülről is lesz alkalmunk megcsodálni. A 2013-ban átadott futurisztikus épületet a világhírű iraki építésznő, Zaha Hadid álmodta meg és kikerülhetetlen részét képezi a városnak, feltűnő kialakításának köszönhetően. A több, mint 100 000 m2-es kulturális komplexumban számos időszakos és állandó kiállítás is helyet kap, ilyen például az oldtimer autókiállítás amelyet programunk is tartalmaz. Ezután szabadidő Bakuban, lehetőség adódik a város egyéni felfedezésére.

8. nap: Baku - Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Elrepülés Budapestre 11:30-kor, érkezés 13:45-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek.
Baku fallal körülkerített része a Shirvanshah's térrel és a Maiden toronnyal Gobustan, sziklarajzok A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege az ár tartalmazza

A Wizz Air repülőjegyet illetékkel,
mely tartalmazza személyenként
1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kis kézipoggyász díját
(melynek értéke: 115.000 Ft-tól)a szállást 3* és 4*-os elhelyezést reggelit és vacsorát: 2. nap reggelijétől 9. nap reggelijéig)a programokat a leírás szerinta helyszíni közlekedésta belépőket a magyar nyelvű idegenvezetést.

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege az ár nem tartalmazza

A vízum- és ügyintézési díját 12.000 Ftaz elvárt borravalót (helyszínen fizetendő)
kb. 50 USD/fő
az útlemondási biztosítást
(Covid fedezettel): 2,5%
EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
82.000 FtMax. 10 kg bőrönd feladás
kb. 25.000 Ft/dbMax. 20 kg bőrönd feladás
kb. 38.000 Ft/dbWizzPriority
kb. 23.000 Ft/főÜléshely foglalás
kb. 3.000 - 4.000 Ft/fő/irány
BBP utasbiztosítás

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege fakultatív programok

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, a részvételi díj minden programot tartalmaz.

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege idegenvezető, videó, térkép

Májusi út idegenvezetője:

Lerner Balázs Lerner Balázs 1978-ban született Budapesten. Biológiát, kulturális antropológiát, afrikanisztikát és őstörténetet tanult, Kelet-Afrika utolsó vadász-gyűjtögetői, a hadzák között végzett antropológiai terepmunkát. Gyerekkora óta barlangászik, számos hazai barlang feltárásában vett részt, nemzetközi barlangi búvár expedíciók tagjaként járt Bosznia-Hercegovinában és a Yucatán-félszigeten.
A Spektrum TV szinkrondramaturgjaként, majd szerkesztőjeként több száz tudományos ismeretterjesztő film magyar változatának elkészítése fűződik a nevéhez.
Az utóbbi időben maga is természetfilmek és expedíciós filmek készítésével foglalkozik, forgatott a Vörös-tenger szudáni zátonyain és a kaukázusi Krubera-Voronya barlangban is. Budapest Inferno: A Molnár János-barlang titka című filmje 2017-ben elnyerte a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál nagydíját. Szabadidejében szívesen vezet téli túrákat és téli hegyi kirándulásokat
Azerbajdzsán, Azerbajdzsán körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Azerbajdzsán, Azerbajdzsán körutazás
2023.09.22 - 2023.09.28

Péntek

tiszta égbolt

25°C

éjszaka: 23°C

dél-délkeleti szél 1.3 km/h

páratartalom: 32%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

tiszta égbolt

26°C

éjszaka: 24°C

délkeleti szél 1.6 km/h

páratartalom: 36%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

erős felhőzet

26°C

éjszaka: 23°C

dél-délkeleti szél 1.8 km/h

páratartalom: 35%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

borús égbolt

26°C

éjszaka: 22°C

északi szél 1.9 km/h

páratartalom: 30%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

erős felhőzet

24°C

éjszaka: 22°C

észak-északnyugati szél 2.4 km/h

páratartalom: 54%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

tiszta égbolt

24°C

éjszaka: 22°C

északi szél 1.6 km/h

páratartalom: 40%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.