info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2023/azerbajdzsan-a-kaukazus-1001-szinu-szonyege-azerbajdzsan-5.jpg

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege Azerbajdzsán körutazás Azerbajdzsán utazás olcsó akciós üdülés nyaralás, last minute utak.

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege utazás/elhelyezés/ellátás, miért éppen

1. A leghosszabb azeri körutazásunk 8 nap folyamán az ország legérdekesebb látnivalóit keresi fel.

2. Azerbajdzsán egzotikus mesevilága várja a látogatókat, ahol a Selyemút mentén, az egykori idők karavánjainak nyomán haladhat a mai kor utazója.

3. Baku felfedezése után ősi sziklarajzokat és a tűzimádók templomát tekintjük meg. Utunkat a Selyemúton haladva folytatjuk, a Seki Kánság fővárosát látogatjuk meg. A Kaukázus hegyei között megismerkedhetünk a szőnyeg- és selyemkészítés, illetve a rézművesség titkaival. Nem csak ultramodern városokban járunk, hanem eldugott kis hegyi falucskákban is.

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege az ár nem tartalmazza

Az elvárt borravalót (helyszínen fizetendő) kb. 50 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 130 000 Ft
Feladható 10 kg-os poggyász (az ár változhat)
Feladható 20 kg-os poggyász (az ár változhat)
WizzPriority (az ár változhat)
Üléshely foglalás (az ár változhat)
BBP utasbiztosítás
 

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege fakultatív programok

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, a részvételi díj minden programot tartalmaz.

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege idegenvezető, videó, térkép

Májusi út idegenvezetője:

 

Meskó Mariann
Olyan helyen születtem, ahol a történelem velünk élt mindennapjainkban: Munkácson, a Rákóczi-vár tőszomszédságában. A sokféleség, a sok nemzetiség, többnyelvűség első lépteimtől természetes volt, majd már magyar külkereskedőként tanúja voltam országhatárok átrajzolásának, új fővárosok születésének, népmozgásoknak, hagyományok reneszánszának. Hálás vagyok a sorsnak, hogy később idegenvezetőként megannyi fantasztikus helyet láthattam, s máig úgy érzem: a FÁK országainak, a Kaukázus és Közép-Ázsia kultúráinak, természeti kincseinek, zenéjének, ízvilágának, történelmi emlékeinek gazdagsága kimeríthetetlen, minden egyes utazás új és új meglepetéseket tartogat. Minél több embert szeretnék ezzel a csodával megismertetni! Jöjjön, fedezzük fel együtt a világ olyan sajnos, már ritka - szegleteit, ahol még szinte érintetlenül megmaradt a hagyományos életmód, életöröm, életszemlélet.

Ismerje meg Azerbajdzsánt

Az alábbi videót két kedves törzsutasunk készítette azerbajdzsáni útjuk során. - P. Marika és Péter (TV PP)">

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege programleírás

1-2. nap: Budapest - Baku - Gobusztán rejtélyes rajzai és az iszapvulkánok földjén (kb. 130 km)
Reggeli után Bakuban ellátogatunk a Highland parkhoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész városra és a város jelképének számító lángtornyokra. Innen tökéletes lehetőségünk van a páratlan panoráma lefényképezésére. Séta a Kaszpi-tenger partján kiépített csodaszép Bulváron, a világ talán legnagyobb és egyik legszebb vízparti sétányán.Utazás Gobusztánba. Séta az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló területen. Látogatás a múzeumban, majd az üledékes plató perem és a csodálatosan ép, ősi sziklarajzok megtekintése. A vulkáni- és utóvulkáni jelenségek ismertetése, majd az egyedülálló iszap- és sárvulkánok megmászása. A sárlávák és iszapkürtők fotózása. Ismertető a Kaszpi-tó különleges természetföldrajzáról, mely Földünk legnagyobb tava, 371.000 km2 területű, a Balaton területének 630 szorosa. Északi része sekélyebb, minimális sótartalommal, míg délen a mélység meghaladja az 1.000 m-t is. Amikor az első római légiók katonái megkóstolták a tó vizét, sósnak érezték, s mivel túlsó partjait sehol nem látták, tengernek vélték. A Kaszpi sótartalma a világtengerek átlagos sótartalmának csak 30%-a. Földünk legnagyobb tavában számtalan endemikus faj él, a tokféléktől a tengeri fókákig. Este szabadprogram Baku belvárosában, közös vacsora.

3. nap: A Transz-Kaukázus mentén a Selyemúton: Baku - Samahi - Lahic - Gabala (kb. 300 km)
Reggeli indulás a Transz-Kaukázus (Déli-Kaukázus) hegylábi városkái mentén az ősi Selyemút kulturális emlékei nyomán. Séta a Bakutól nyugatra elterülő holdbéli tájon, látogatással egy iszapvulkánon. Történetek a Sirván uralkodók korából. A Samahi melletti Jeddi Gümbaz temető és mauzóleumok megtekintése. Utazás a Kaukázus déli előterének csodálatos völgyében, fényképszünetekkel a legszebb függőhídnál, szorosoknál és függőleges sziklafalak alatt. Délutáni megérkezés Lahidzs hegyi városába, ahol a mai napig élnek a hagyományos kaukázusi kézműves mesterségek. Lahic valaha a Selyemút hegyi városa volt, itt képezték ki a cári udvar szamovár beszállítóit. Séta az öreg kőházak között, látogatással és vásárlási lehetőséggel a rézműves műhelyekben. Rövid pihenő a pénteki mecsetben. Továbbutazás Gabala, az ősi albán főváros romjainak irányába, történetekkel a Selyemút és a város fénykorából. Útközben a Kaukázus természetföldrajzának bemutatása, kóstolóval a csodás magashegységi források ivóvizéből. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Gabalában (1 éj).Tervezett szállás: Qafqaz Qabala City Hotel 3*

4. nap: A karavánok nyomán: Gabala - Nidzs - Sheki (kb. 100 km)
Reggeli után utazás a néhai Seki Kánság fővárosa, a 2 700 éves Seki felé. Ismerkedés a város történetével a legkorábbi szkíta (szaka) időktől az Oszmán-Birodalom koráig. Útközben látogatás Nidzs ősi, ma is működő udin keresztény templománál. Történetek az 1743-ban függetlenné vált Seki Kánság korából. A néhai semelyhernyó tartás és selyem készítés titkainak megismerése. A csodálatos káni palota megtekintése Sekiben, majd a szállás elfoglalása. Vacsoránkat ismét egy hagyományos helyi étteremben fogyaszthatjuk el. Szállás Shekiben (1 éj).Tervezett szállás: Sheki Park Hotel 4*

5. nap: A seki bazár forgatagában; Óriások földjén: Sheki - Kis - Baku (kb. 380 km)
Látogatás a város nagymecsetében, majd elindulás a hegyekbe, a rejtélyes Kis falujába. A III. századi eredetű templom és az alatta lévő 2-2,5 m magas óriások (!) sírjainak megtekintése. Ismerkedés Thor Heyerdal ásatásaival és a vikingek kaukázusi származásának lehetőségével. Visszautazás Bakuba. Útközben ismertető a város XX. századi történetének eseményeiből, s a jelen szuper beruházásairól és építkezéseiről. A városba érkezés után szabadidő, közös vacsora. Szállás Bakuban (3 éj).Tervezett szállás: Sapphire Inn Hotel 4*

6. nap: A Kaukázus északi oldalán: Baku - Besbarmag-hegy - Guba - Hinalig - Baku (kb. 460 km)
Reggeli indulás a Kaukázus északi oldalára. Rövid fényképszünet a Besbarmag-hegy ősi kultuszközpontja, a Kurszán-kala erőssége alatti pihenőhelyen. Továbbhaladás északra, Gubába, a híres hegyi szőnyegek városába. Látogatás egy hagyományos szőnyegkészítő manufaktúrában. Feljutás Hinaligba, Azerbajdzsán legmagasabban fekvő falujába, 2.500 m fölé. A világtól elzárt (a világ feletti ) hegyi faluból, csodálatos kilátás nyílik a Központi-Kaukázus 3-4.000 m közötti ormaira. Az égbeszökő vidék fényképezése (jó idő esetén). Séta és rövid pihenő a faluban. Visszautazás Bakuba, majd esti vacsora egy étteremben.

7. nap: Modern Baku
Reggeli után meglátogatjuk a közelmúltban átadott szőnyegmúzeumot, mely már kívülről is szemet gyönyörködtető látvány, különös, feltekert szőnyegre emlékeztető formájával. Utunkat a következő építészeti remekművel, a Heydar-Aliyev centerrel folytatjuk, melyet belülről is lesz alkalmunk megcsodálni. A 2013-ban átadott futurisztikus épületet a világhírű iraki építésznő, Zaha Hadid álmodta meg és kikerülhetetlen részét képezi a városnak, feltűnő kialakításának köszönhetően. A több, mint 100 000 m2-es kulturális komplexumban számos időszakos és állandó kiállítás is helyet kap, ilyen például az oldtimer autókiállítás amelyet programunk is tartalmaz. Ezután szabadidő Bakuban, lehetőség adódik a város egyéni felfedezésére és vásárlásra. Este közös vacsora, majd visszatérés a szállásra.

8. nap: Baku óvárosa - Absheron-félsziget - Budapest
Reggeli után Baku nevezetességeivel ismerkedünk meg. A Mártírok sugárútjánál kezdjük, ahonnan szép kilátás nyílik a városra. Ezt követően felkeressük a középkori óvárost a shirváni sahok palotáját, a karavánszerájt, a középkori piacteret, a szőnyegszövő műhelyt, valamint a Szűztornyot. Rövid szabadidő a belvárosban, melynek során egyénileg is felfedezhetjük a várost.Majd látogatás az Abseron-félszigeten található Atesgah szentélynél, a tűzimádók templománál. Ismerkedés a zoroaszter vallás alapjaival és a szentély ősi történetével. A Janar dag (jelentése: égő hegy) fényképezése, ismertetővel az ókori perzsa idők óta lángoló domboldal működéséről.A repülőtér felé útba ejtjük a Mardakan erődöt, mely az Absheron-félsziget egykori védelmét ellátó őrtorony rendszernek egyik legjelentősebb tagja. Mardakanban valójában két vár található, amelyek Mardakáni tornyok néven ismertek, és különböző toronyformájúak, az egyik kerek, a másik téglalap alakú. A 13. és 14. században mindkettő fontos szerepet játszott Azerbajdzsán történelmében. Programunk a négyszögletes tornyot keresi fel, amely nagyobb, mint a kerek torony, 22 m magas, 5 emeletes és 6 helyiséget alakítottak ki benne. Védelmi célt szolgált, ugyanis 28 m x 25 m-es belső udvara nem tudott egyszerre sok embert befogadni. Elsősorban Mardakan ideiglenes védelmére, menedékként és megfigyelőállásként használták.
Az esti órákban menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal utazás Budapestre. Érkezés várhatóan éjfél körül.

UNESCO Világörökségi helyszínek
Baku fallal körülkerített része a Shirvanshah's térrel és a Maiden toronnyal, Gobustan, sziklarajzok, Sheki kán nyári palotája, Khinalig emberek kultúrális tája és a Koc Yolu vándorút.
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege az ár tartalmazza

A Wizz Air repülőjegyet illetékkel, mely tartalmazza személyenként
1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kis kézipoggyász díját
(melynek értéke: 135.000 Ft-tól - változhat)a vízum- és ügyintézési díját, a szállást 3* és 4*-os elhelyezést reggelit 5 vacsorát (3-7. napig)a programokat a leírás szerint, a helyszíni közlekedést, a belépőket, a magyar nyelvű idegenvezetést
Azerbajdzsán, Azerbajdzsán körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Azerbajdzsán, Azerbajdzsán körutazás
2024.07.23 - 2024.07.29

Kedd

tiszta égbolt

31°C

éjszaka: 28°C

déli szél 1.3 km/h

páratartalom: 50%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

borús égbolt

29°C

éjszaka: 27°C

észak-északnyugati szél 3.4 km/h

páratartalom: 64%

Víz hőmérséklet

0°C

Csütörtök

enyhe eső

26°C

éjszaka: 27°C

északi szél 3.8 km/h

páratartalom: 67%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

szórványos felhőzet

29°C

éjszaka: 29°C

északkeleti szél 1.2 km/h

páratartalom: 46%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

tiszta égbolt

29°C

éjszaka: 27°C

északi szél 4.2 km/h

páratartalom: 51%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

tiszta égbolt

29°C

éjszaka: 25°C

északi szél 4.8 km/h

páratartalom: 48%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.