info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2023/hosszu-hetvege-bakuban-azerbajdzsan-azerbajdzsan-korutazas-utazas-1.jpg

Hosszú hétvége Bakuban Azerbajdzsán körutazás Azerbajdzsán utazás olcsó akciós üdülés nyaralás, last minute utak.

Hosszú hétvége Bakuban miért éppen

1. Pár nap alatt nem csak kulturális és természeti, hanem gasztronómiai élményekkel gazdagodva térnek haza az utasaink.

2. Azerbajdzsánban két merőben eltérő látnivaló hívja fel magára a figyelmet: míg Bakuban a modern felhőkarcolók Dubai gazdagságát idézik, addig az UNESCO világörökségi védelem alatt álló gobusztáni sziklarajzok az ősemberek világát elevenítik fel.

Hosszú hétvége Bakuban programleírás

1. nap: Budapest - Baku
Indulás Budapestről közvetlen mentrendszerinti Wizz Air járattal hajnali órákban, érkezés Bakuba 10:50 órakor. Ez követően elkezdjük városnézést. Látogatás a Tagijev Múzeumban, ismerkedés az ország leggazdagabb olajmilliárdosának és néhai városának életével és múltjával. Pihenő a csodaszépen felújított Nagymecsetben. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított iszlám Óváros, az Icseri Seher bejárása. Séta és fényképezés az ősrégi Leánytoronynál, majd a karavánszerájoknál. A városnézés során részt veszünk a kulináris mesterkurzuson, nemzeti sütemények főzése "qutab" hússal és zöldekkel, gránátalma bor kóstolásával. Ellátogatjuk a középkori azerbajdzsáni dinasztia, a Sirvánsahok palotájában, majd a Mártírok dombján, a város gyönyörű panorámájának fényképezésével. Séta a Kaszpi-tenger partján kiépített csodaszép Bulváron, a világ talán legnagyobb és egyik legszebb tengerparti sétányán. Fakultatív vacsora lehetőség a helyi étteremben. Szállás Bakuban (3 éj).

2. nap: Gobusztán rejtélyes rajzai, Baku a Kaszpi-tenger ablaka
Reggeli után indulás a tengerpart mentén dél felé. Az olajkutak és tengeri fúrótornyok fényképezése. Ismerkedés az olajkitermelés XIX-XX. századi történetével, az olajkincs mai gazdasági szerepével. Látogatás az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Gobusztánban, az ősember múzeum , majd az üledékes plató perem és a csodálatosan ép, ősi sziklarajzok megtekintése. Kirándulás taxival a különleges iszapvulkánokhoz, a vulkáni- és utóvulkáni jelenségek ismertetése, majd az egyedülálló iszapvulkánok megmászása, sárlávák és iszapkürtők fotózása. Ezután a Janar dag (jelentése: égő hegy) látogatása, ismertető az ókori perzsa idők óta lángoló domboldal működéséről. Látogatás az Absheron-félsziget egyik ókori falujánál, Mardakan-nál, mely egyike a legrégebbi településeknek. Az itteni civilizáció története a bronz korra nyúlik vissza, erről tanúskodnak az itt talált sziklarajzok is. Az ókori mard (azerbajdzsáni kifejezés: bátrak, hősök) törzs után kapta a nevét. A település legjelentősebb látványossága a Mardakan erőd, mely egyik legjelentősebb tagja az Absheron-félsziget egykori védelmét ellátó őrtorony láncrendszernek. A klasszikus henger alakú és a négyszögletű tornya a 13-14. században épültek. Visszautazás Bakuba, fakultatív vacsora egy helyi étteremben.

3. nap: Azerbajdzsán tetején a Központi-Kaukázusban
Reggeli indulás a Kaukázus északi oldalára. Rövid fényképszünet a Besbarmag-hegy ősi kultuszközpontja, a Kurszán-kala erőssége alatti pihenőhelyen. Továbbhaladás északra, Gubába, a híres hegyi szőnyegek városába. Látogatás egy hagyományos szőnyegkészítő manufaktúrában. Feljutás Hinaligba, Azerbajdzsán legmagasabban fekvő falujába, 2.500 m fölé. A világtól elzárt (a világ feletti ) hegyi faluból, csodálatos kilátás nyílik a Központi-Kaukázus 3-4.000 m közötti ormaira. Az égbeszökő vidék fényképezése (jó idő esetén). Séta és rövid pihenő a faluban. Fakultatív vacsora Gubában, majd esti visszautazás Bakuba.

4. nap: Baku - Budapest
Reggeli követően transzfer repülőtérre, indulás hazafelé. Érkezés Budapestre délutáni órákban.
UNESCO Világörökségi helyszínek. Baku fallal körülkerített része a Shirvanshah's térrel és a Maiden toronnyal. Gobustan, sziklarajzok. A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Hosszú hétvége Bakuban az ár tartalmazza

A repülőjegyet illetékkel, mely tartalmaz személyenként 1 db max. 10 kg max. 40x30x20 cm kis kézipoggyászt (melynek értéke: kb. 80.000 Ft-tól)a szállást, a reggelis ellátást, a programokat a leírás szerint, a helyszíni közlekedést, a belépőjegyeket, a vízum- és ügyintézési díjat, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Hosszú hétvége Bakuban az ár nem tartalmazza

Az elvárt borravalót
(helyszínen fizetendő)
kb. 20 €/fő.
az útlemondási biztosítást
(Covid fedezettel): 2,5% EGYÉB KÖLTSÉGEK
Félpanzió 38.550 Ft / 3 alkalom.
Egyágyas felár
42.000 Ft / 4 éj
Feladható 10 kg-os poggyász (az ár változhat)
kb. 26.000 Ft/db/oda-vissza.
Feladható 20 kg-os poggyász (az ár változhat) kb. 40.000 Ft/db/oda-vissza
WizzPriority kb. 28.000 Ft/fő/oda-vissza.
Üléshely foglalás kb. 8000 Ft/fő/irány.
BBP utasbiztosítás
(EUB Biztosító)

Hosszú hétvége Bakuban fakultatív programok

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

Hosszú hétvége Bakuban idegenvezető, videó, térkép(we

Idegenvezető októberi időpontban

Meskó Mariann.
Olyan helyen születtem, ahol a történelem velünk élt mindennapjainkban: Munkácson, a Rákóczi-vár tőszomszédságában. A sokféleség, a sok nemzetiség, többnyelvűség első lépteimtől természetes volt, majd már magyar külkereskedőként tanúja voltam országhatárok átrajzolásának, új fővárosok születésének, népmozgásoknak, hagyományok reneszánszának. Hálás vagyok a sorsnak, hogy később idegenvezetőként megannyi fantasztikus helyet láthattam, s máig úgy érzem: a FÁK országainak, a Kaukázus és Közép-Ázsia kultúráinak, természeti kincseinek, zenéjének, ízvilágának, történelmi emlékeinek gazdagsága kimeríthetetlen, minden egyes utazás új és új meglepetéseket tartogat. Minél több embert szeretnék ezzel a csodával megismertetni! Jöjjön, fedezzük fel együtt a világ olyan sajnos, már ritka - szegleteit, ahol még szinte érintetlenül megmaradt a hagyományos életmód, életöröm, életszemlélet
Azerbajdzsán, Azerbajdzsán körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Azerbajdzsán, Azerbajdzsán körutazás
2023.12.03 - 2023.12.09

Vasárnap

tiszta égbolt

12°C

éjszaka: 15°C

dél-délnyugati szél 2.2 km/h

páratartalom: 67%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

erős felhőzet

16°C

éjszaka: 14°C

dél-délnyugati szél 1.8 km/h

páratartalom: 53%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

borús égbolt

14°C

éjszaka: 10°C

északi szél 4.8 km/h

páratartalom: 71%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

borús égbolt

10°C

éjszaka: 10°C

északi szél 3.6 km/h

páratartalom: 68%

Víz hőmérséklet

0°C

Csütörtök

enyhe eső

10°C

éjszaka: 10°C

északi szél 2.8 km/h

páratartalom: 88%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

borús égbolt

9°C

éjszaka: 9°C

északkeleti szél 2 km/h

páratartalom: 71%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.