info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Zambia körutazás

Látogassa meg a Viktória-vízesést!

Zambia Lusaka utazás, körutazás last minute olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Zambia dél-afrikai ország, amely nem rendelkezik tengerparttal. Látnivalókat azonban bőven tartogat az ide érkezőknek, amelyet egy körutazáson most Ön is felfedezhet! Óriási területén rengeteg nemzeti park őrzi a helyenként még érintetlen természetet. Fővárosa Lusaka, amely az ország gazdasági és kulturális központja is.

Zambia Zambézi folyó

Több országot is átszelő folyó, Afrika 4. leghosszabb folyója, forrása Zambia területén található. Az ország brit gyarmatként az Észak-Rodézia nevet viselte, mai nevét viszont a Zambézi folyóról kapta.
 

Viktória vízesés

A vízesés Zambia és Zimbabwe határán található, a világ legszélesebb vízzuhatagával rendelkezik. 1989 óta az UNESCO Világörökségi helyszínekhez tartozik. A Zambézi folyó táplálja. A Viktória vízesést 5 fő vízesésre osztják: Ördög vízesése, Fő-zuhatag, Lópatkó-zuhatag, Szivárvány-zuhatag és Keleti-zuhatag. Fotózási szempontból az Ördög vízesése (Devil's Pool) a legnagyobb élmény, itt ugyanis felülről, egy természetes "medencéből" gyönyörködhetünk a vízesések látványában! A vízesést áprilistól augusztusig érdemes meglátogatni, ha teljes pompájában szeretnénk látni. Ha esetleg Zimbabwe és Zambia területéről egyaránt szeretnénk megtekinteni a vízesést, akkor a KAZA UNIVISA vízummal könnyedén megtehetjük.
 

Kafue Nemzeti Park

Zambia egyik leghíresebb nemzeti parkja, egyben a legnagyobb, és legrégebb óta fennálló parkja is egyben. Egyik különleges állata a leopárd, amelyet mi is megfigyelhetünk. Ezek a titokzatos ragadozók főként éjszaka láthatóak (éjszakai szafari során érdemes figyelni, hátha látunk egyet), illetve a Kafue folyón hajókázva is megcsodálhatjuk őket, amikor inni mennek a folyóhoz.
 

South Luangwa Nemzeti Park

A szakértők a South Luangwa Nemzeti Parkot a világ egyik legnagyobb vadon élőhelyének nevezték el, és nem ok nélkül. A Luangwa folyó környékén rengeteg érdekes állatot figyelhetünk meg. Érdemes egy madárlesre is elmenni, ha már itt járunk, hiszen 400 madárfajt leshetünk meg, köztük 39 ragadozó és 47 vándorló fajt, így az év bármely időszaka tökéletes a megfigyelésre!
 

Tanganyika-tó

A világ második legnagyobb vízmennyiségű és legmélyebb tava, és több országot is érint. A tó közelében élőknek a tóból kifogott halak jelentik a fő fehérjeforrást.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.