info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Ukrajna

Európa egyik legnagyobb országa

Ukrajna utazás last minute akciós utak körutak

Az óriási Ukrajna megannyi látnivalóval

Kedvező ár-érték arány

Az óriási Ukrajna megannyi látnivalóval
Україна
Ukrajna Magyarországról nem népszerű úti cél, aki esetleg mégis ellátogat az országba, az sem nagyon jut a Kárpátaljánál messzebb. Pedig például a főváros Kijev is rengeteg programot és érdekes látnivalókat kínál. Itt található például a Pecserszka Lavra kolostor, vagy éppen Szent Szófia-székesegyház, mely garantáltan lenyűgözi majd Önt is! A fárasztó kijevi városnézés után pedig hajókázhatunk egyet a Dnyeper folyón. Ukrajnában népszerűségnek örvend még Csernobil is.
Ukrajna kelet-európai állam, többek között Magyarország is határolja. Többek között Kijev szépsége, és Csernobil történelme nyűgözi le az ide látogatókat.
Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélnek az Ukrajnában való tartózkodás teljes időtartalma alatt érvényesnek kell lennie. Javasolt az országba még 3 hónapnál nem rövidebb érvényességi idejű útlevéllel belépni.

Magyar állampolgár az első beutazástól számított 180 napon belül összesen 90 napig tartózkodhat vízummentesen turista célú beutazás esetén.
Ukrajna pénzneme az ukrán Hrivnya (UAH).
Mivel Ukrajna tagja az 1968-as Bécsi Közúti Közlekedési Egyezménynek, az ukrán hatóságok elfogadják a magyar, illetve a nemzetközi jogosítványt is. A nemzetközi jogosítvány kizárólag a kiállított gépjárművezetői engedéllyel együtt érvényes.  Az Ukrajnába beutazóknak természetesen rendelkezniük kell a gépjármű érvényes forgalmi engedélyével, a gépkocsit vezető személynek jogosítvánnyal, rendszámmal és gépkocsi-biztosítással is.

Fontos tudnivaló, hogy belépéskor regisztrálják a járművet vezető személyt mint sofőrt, így a félreértések elkerülése végett javasolt, hogy kilépéskor is ugyanazon személy vezesse a gépkocsit.

Az ukrajnai utak minősége elmarad az európai színvonaltól. Az országutak közül jobb minőségűnek számítanak a Csap –Ungvár – Munkács – Lemberg – Kijev városokon át vezető főutak (M06/E40 és E471-es).
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.