info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Pápua Új-Guinea

Felfedezetlen élővilág és kultúra

Pápua Új-Guinea last minute olcsó akciós utazás nyaralás üdülés körutazás

Irány a titokzatos Pápua Új-Guinea!

Gyönyörű kis szigetek, türkizkék vizek

Irány a titokzatos Pápua Új-Guinea!
Independen Stet bilong Papua Niugini
Pápua Új-Guinea trópusi forró időjárása és a különleges látnivalók viszonylag sok turistát vonzanak ide, érdemes egy körutazáson belül megismerni a rengeteg szigetből álló államot! Ajánlott utazásunkat a Goroka Fesztivál idejére időzíteni, hiszen ilyenkor igazán megismerhetjük ezt az ősi kultúrát, táncolhatunk a helyiekkel, láthatjuk az izgalmas arcfestéseket, és még Goroka falu vezetőjével és családjával is találkozhatunk!
Pápua Új-Guinea last minute olcsó akciós utazás nyaralás üdülés körutazás
Pápua Új-Guinea Óceánia egyik állama, mely a Föld második legnagyobb szigetének, Új-Guinea szigetének keleti részét és számtalan kisebb szigetet foglal magában. Fővárosa és a néhány nagyvárosának egyike Port Moresby, ami a sziget keleti csücskének déli partvonalán fekszik. 850-féle bennszülött nyelv és legalább ennyi hagyományos népcsoport létezik a hétmilliónál valamivel nagyobb létszámú országban. Az egyik leginkább vidékies jellegű ország is, csupán a népesség 18%-a él városokban.
Az ország egyike a legkevésbé felfedezetteknek kulturális és földrajzi értelemben is, és vélhetően számos felfedezetlen növény- és állatfaj él Pápua Új-Guinea belsejében.

Nevét részben őslakóiról, a pápuákról kapta. A maláj eredetű pepuah szó jelentése: „göndör hajú”. Nevének másik része főszigetére utal, amelyet Ynigo Ortiz de Retez spanyol hajós nevezett el 1545-ben. Az elnevezés onnan ered, hogy a sziget őslakói hasonlítottak az afrikai Guinea lakosaira.

Az Óceánia kontinensrészhez tartozó Pápua Új-Guinea 462 840 négyzetkilométer nagyságú, kb. 8,5 millióan lakják (2019-es becslés). Fővárosa: Port Moresby. Port Moresby légvonalban 13 568 kilométerre van Budapesttől. Pápua Új-Guineában trópusi, párás, meleg klíma uralkodik. Október és november a legesősebb időszak. Decemberben és januárban van a legnagyobb hőség, akár 38-40 fok is. Júniusban és júliusban van a leghűvösebb, de ez is csupán nappali 22-24 fok. Az utazók többnyire Ausztráliából repülnek ide, vagy Iriyan Jayaból szárazföldi úton. Pápua Új-Guineában a nemzeti fizetőeszköz a Pápua Új-Guineai kína (PGK). Pápua Új-Guinea nem egy olyan ország, ahol az utazó egyéni alapon könnyedén mehet ide-oda. Bizony ajánlatos befizetni szervezett túrára, ha szeretjük az ilyesmit, ha nem. Kísérő nélkül kockázatos és nem is praktikus megpróbálkozni az ország felfedezéséhez.

Pápua Új-Guineában a közbiztonsági helyzet nem igazán megnyugtató, de a szervezett csoportokat biztonságban viszik biztonságos helyekre. Az ország egyes részei nagyon veszélyesek. A legjobb kis létszámú csoporttal utazni. A magyar külügyminisztérium Pápua Új-Guineát utazás és ott tartózkodás szempontjából "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába sorolja. A külügy szerint Pápua Új-Guinea a turisták számára nem biztonságos ország, mert az ország egyes területein szinte állandósultak a törzsi és etnikai villongások. A fővárost, Port-Moresby-t ezek az események nem érintik közvetlenül, ott azonban a rendkívül rossz közbiztonság okoz gondot. Gyakoriak a lopások, gépjárműfeltörések. Nem ajánlatos sötétedés után egyedül sétálni az utcán. Pápua Új-Guinea meglátogatását egyáltalán nem ajánljuk kényes, kényelmes, tapasztalatlan utazóknak. A tömegközlekedés megbízhatatlan, és külföldi turisták számára veszélyes lehet. Jóllehet évente közel 200 ezer turista látogat az országba, azért a turisztikai infrastruktúra még fejletlen. Az országban számos ma is aktív vulkán található, melyek megközelítése veszélyes.

A világ harmadik legnagyobb szigetországa Pápua-Új-Guinea, amely rendkívüli változatosságának és a kannibáloknak köszönheti hírnevét. Óceánia egyik szigetországában ma is 850 őshonos nyelv létezik, és a mai napig legkevésbé feltárt vidék, ahol a lakosság tizennyolc-húsz százaléka él csak városokban.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.