info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Mongólia körutazás

Sztyeppés tájak, tiszta levegő

Mongólia körutazás üdülés last minute akciós utak körutak.

Ezen az oldalon 1 szálloda közül választhat.

Szűrők
Mongólia világunk egyik utolsó helye, ahol a természet és az ember csodás harmóniában él együtt. Körutazásaink során többek között megtapasztalhatja ezt az életmódot, és felkeresheti Mongólia legszebb és legfontosabb látványosságait.

Altaj hegyvidék Mongólia

A csodálatos Altaj egy hegylánc, amelyet az Altaj Arany-hegyei néven 1998-ban felvettek az UNESCO Világörökségi helyszínek közé, többek között Mongólia területén is fekszik. tájai számos ritka és veszélyeztetett fajnak adnak otthont, mint például az Orsini-viperának, vagy éppen a szibériai repülőmókusnak. Továbbá ezen a fenséges tájon rendezik meg az Aranysas Vadász Fesztivált is minden évben, ahol megcsodálhatjuk a hagyományos mongol öltözékeket, vadászeszközöket, és nem utolsó sorban a lélegzetelállító sasokat.
 

Góbi-sivatag Mongólia

A Góbi több országot érintő sivatag Ázsia területén, a világ második legnagyobb sivatagja. Kialakulásáért a Himalája tehető "felelőssé", mely megakadályozta a csapadékképződést. Régészek kutatásai során felfedezték, hogy a Góbi évezredekkel ezelőtt egy sokkal élhetőbb hely volt, sokszínű állatvilággal.
 

Karakorum (mai nevén Harhorin) Mongólia

Karakorum a mongol világbirodalom néhai fővárosa volt körülbelül 30 évig. Romjai a mai Harhorin területén fekszenek.
 

Gorkhi-Terelj Nemzeti Park Mongólia

Ulánbátor központjától 37 kilométerre fekszik, Mongólia egyik legszebb nemzeti parkja. Az ide érkezőket főleg a csodás tájak és erdők vonzzák, na meg természetesen a friss levegő! Itt található a Turtle Rock, amely egy teknősre hasonlító óriás szikla, az Ariyabal Meditációs Templom, amely csak pár kilométerre van a Teknős sziklától, illetve egy Dzsingisz Kán szobrot is megtekinthetünk. Ezen az elképesztő tájon kihagyhatatlan program a lovaglás!
 • Khövsgöl Jégfesztivál Mongólia
  02.2021. March
  Khövsgöl Jégfesztivál Mongólia2021. March 02. 06:002021. March 03. 20:00
  Mongólia, Mongólia (Ázsia)
  Mongóliában márciusban akár -35 Celsius fokra is hűlhet a hőmérséklet, de a mongóliai Khövsgöl-tó mellett lakókat ez egyáltalán nem tántorítja el az ünnepléstől! A helyiek lovas szánokkal, kidolgozott jégszobrokkal, hagyományos ételekkel, korcsolyaversenyekkel és "jégszumóbirkózással" ünnepelnek, különleges élményt nyújtva az ide utazóknak.
 • Naadam Fesztivál Mongólia
  11.2021. July
  Naadam Fesztivál Mongólia2021. July 11. 07:002021. July 15. 23:00
  Mongólia, Mongólia (Ázsia)
  A Naadam Fesztivál egy egészen egyedi esemény, amely a kultúra tiszteletét, a nemzeti függetlenség ünnepét és a művészetek és sportok iránti szeretetet ötvözi. A fesztivál fő attrakciója három egészen férfias sport- a birkózás, a lovaglás és az íjászat- de a művészet számos elemét is megtekinthetjük a táncos, zenés előadásokon. Az ünnep nagy népszerűségnek örvend, éppen ezért az ország legszebb szezonjában, júliusban tartják.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.