info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Libanon

Izgalmas és látnivalókban gazdag ország

Libanon utazás last minute üdülés akciós utak körutak.

Libanon, a toleráns ország

Aranysárga épületek, ízletes ételek

Libanon, a toleráns ország
الجمهوريّة اللبنانيّة
Libanon vallási, kulturális vagy épp természeti szempontból is nagyon érdekes és izgalmas ország. Az elmúlt rengeteg év alatt több nép is uralta az országot, így kulturális keveredés a mai napig megtapasztalható. Az ország továbbá híres gasztronómiájáról, hiszen ez a népi sokszínűség a konyhájukon is meglátszik. Libanon fővárosa Bejrút, amelyet a Közel-Kelet Párizsának is szokás nevezni. A helyiek nagyon toleránsak, és viszonylag liberális gondolkodásúak.
A Földközi-tenger partján fekvő Libanon Magyarországnál kilencszer kisebb, lakosságát pedig 6 millió főre becsülik. Libanon fővárosa Berjút, amelyet a Közel-Kelet Párizsának is szokás nevezni. Libanon főbb látnivalói, látványosságai: Berjút, Libanoni-hegység, Sidon, a libanoni cédrusok, Baalbeck, Türosz.
Magyar állampolgárok magánútlevéllel utazhatnak be az országba. Izraeli vízumot vagy be-, illetve kiléptető bélyegzőt tartalmazó úti okmánnyal nem engedélyezik a beutazást Libanonba, még akkor sem, ha az érvényes libanoni vízumot tartalmaz. A bejrúti repülőtéren a magyar állampolgárok illetékmentesen 30 napra érvényes turista célú vízumot igényelhetnek. Más határállomásokon a vízumért díjat számítanak fel. A Libanonba utazni kívánó magyar állampolgárok számára javasolt az utazást megelőzően utas- és balesetbiztosítás megkötése.

Libanon időjárás

Júniustól októberig forró nyár, eső nélkül, majd október és április között (főleg télen) heves, monszunszerű esőzések. Nyáron nem ritka a 40 Celsius-fokos hőség, télen viszont meleg ruházatra is szükség lehet, még az alacsonyabban fekvő részeken is fűteni kell, a hegyekben akár méteres hótakaró is kialakulhat. Libanon földrengésveszélyes területen fekszik, történelme során hét olyan rengést jegyeztek fel, amely teljes városokat döntött romba. Az elmúlt évszázadban pusztító földrengés nem fordult elő.
 

Libanon gépjárművezetés

Magyar állampolgároknak, turistáknak nemzetközi jogosítvánnyal kell rendelkezniük. Az országban a közlekedés az európai viszonyoktól eltérően működik. A tömegközlekedés szinte teljesen hiányzik, az erre a célra szolgáló mikrobuszok külföldiek számára sem higiéniai, sem biztonsági szempontból nem ajánlottak. Menetrend, illetve buszmegállók nincsenek, a járatok nagyon lassúak és kiszámíthatatlanok. A taxik városon belül könnyen, viszonylag olcsón használhatók. Az országon belüli gépjárműves közlekedés az európaitól jelenősen eltér abban, hogy a megszokott közlekedési szabályok sokszor pusztán jelzésértékűek.
 

Libanon vallási és viselkedési kultúra

Libanon rendkívül nyitott, multikulturális ország, jellemző az erőteljes francia hatás. Jelentős libanoni közösségek élnek a világ számos pontján, ami tovább erősíti az országon belüli befogadó, toleráns légkört. Javasoljuk, hogy a jelentős muzulmán lakossággal bíró országokba, illetve térségekbe, így Libanon  egyes többségében muzulmán lakosú  területeire utazók különös körültekintéssel készüljenek fel utazásukra, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot az utazás idején, kerüljék a tömegdemonstrációk helyszíneit. Viselkedésükkel és öltözködésükkel pedig tartsák tiszteletben a helyi szokásokat és hagyományokat.
 

Libanon közegészség, egészségügyi helyzet

Libanon közegészségügyi helyzete európai szintű, az egészségügyi rendszer jól szervezett. Figyelembe véve az orvosi ellátás árát is, feltétlenül javasoljuk, hogy az országba utazást megelőzően kössenek egészségügyi biztosítást.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.