info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Last Call Travel koronavírus tájékoztató

A kialakult helyzetre való tekintettel partnerünk, a Last Call Travel a következő változásokról döntött.

Last Call Travel hivatalos tájékoztató levél a koronavírus kapcsán, a lefrisebb legfelül:

"Kedves Kollégák!

Az alábbi linken találhatjátok regisztrációs segédletünket görögországi útjainkhoz.

Ezúton tájékoztatunk Benneteket, miszerint a görög kormány rendeletének értelmében az alábbi megjelölt honlapon található kérdőívet kell kitöltenie minden Görögországba érkezőnek legkésőbb 72 - 48 órával a check-int megelőzően.

A regisztrációt a következő linkre kattintva tudják a Kedves Utasok elvégezni: https://travel.gov.gr/#/

A regisztráció elvégzése után érkezik egy megerősítő e-mail/sms a regisztrációról, majd indulás előtt kb. 24 órán belül a regisztrációkor megadott e-mail címre egy QR kód is fog érkezni, amelyet okostelefonon, vagy nyomtatott formában be kell tudni mutatni és az Utasnak magánál kell tartania!
Amennyiben az Utas ezt nem tudja bemutatni már induláskor a repülőtéren a check-in pult megtagadja a beszállást.
A QR kód alapján bizonyos Utasok kiválasztásra kerülhetnek az érkezéskor a repülőtéren egy esetleges Koronavírus-teszt elvégzésére.

A kérdőívet értelemszerűen kell kitölteni, ékezetes betűk használata nélkül, nagyon fontos, hogy az útlevél/személyi igazolvány szerinti nevet írja az Utas (ami meg kell, hogy egyezzen a repülőjegyen szereplő névvel)
A járatinformációra vonatkozó adatokat az "Utastájékoztató" nyomtatványunkon találjátok meg, a hotelek/apartmanok címeit pedig a fenti linken.

Kérjük, hívjátok fel Kedves Utasaitok figyelmét arra is, hogy a repülőtéren, a repülőjáratainkon és transzferbuszon a maszk használata kötelező!

A regisztráció elvégzése az Utas felelőssége, irodánk felelősséget nem tud vállalni a nem megfelelő, hiányos, vagy nem elkészített regisztrációból eredő károkért!

Üdvözlettel:

a Sun & Fun Holidays csapata"

Frissítve: 2020.07.30

Kérjük hívjátok fel a Kedves Utasok figyelmét arra, hogy abban az esetben, ha nem magyar állampolgár (és/vagy nincs magyar útlevele), akkor a célországba történő beutazásnak és a hazautazáskor Magyarországra történő belépésnek a feltételeinek ellenőrzése az Utas feladata, mely elmulasztásából fakadó problémákért irodánk felelősséget nem vállal. Kérjük, még az utazás előtt ellenőrizzétek a foglalásokat, az esetleges problémák elkerülése érdekében.

Ezúton hívjuk fel továbbá a figyelmeteket, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel, az Utasok egészségének biztonságának megőrzése érdekében előfordulhat, hogy a szállodákban egyes szolgáltatások, csak korlátozottan elérhetőek. A weboldalunkon, a következő linkre kattintva érhetitek el a legfrissebb információkat, amelyeket folyamatosan bővítünk: https://www.lastcall.hu/beutazasi-feltetelek Kérdéseitekkel kapcsolatban forduljatok hozzánk bizalommal, elérhetőségeink bármelyikén!

Frissítve: 2020. 07. 15.

A napokban aktuálissá vált a júniusi indulások esetén a hátralékfizetés, így szeretnénk munkátokat megkönnyíteni azzal, hogy az alábbiakban foglaljuk össze, hogy milyen lehetőségekkel élhetnek jelenleg a Kedves Utasok, ha kérdésként esetleg felmerülne, hogy utazásuk módosítására/lemondására milyen lehetőségek lennének:

"Ezúton tájékoztatunk benneteket arról, hogy valamennyi charterünk továbbra is az előzetes tervek szerint indul. Felhívjuk szíves figyelmeteket arra, hogy az új szabályozás szerint továbbra is Utasaink szabadon utazhatnak minden célországunkba, a nemzetközi légi forgalom is változatlanul üzemel, a szállodák nyitva vannak és biztosítják a szolgáltatásokat. Szintén felhívjuk figyelmeteket, hogy irodánk mindenben Utasaink segítségére van a tekintetben is, hogy a magyar hatóságok által a nyugodt hazautazáshoz megkívánt Covid-19 teszteket a nyaralása helyszínén elvégeztesse (a célországokban ennek költsége nem magas, az utazási költségvetéshez képest kimondottan alacsony [Törökországban egy teszt költsége kb. 15 EUR]).

A fentiektől függetlenül, a koronavírus járványra és a július 15-től hatályba lépő 341/2020 (VII.12) Kormányrendeletben meghatározott magyarországi visszautazási feltételekre tekintettel, irodánk teljes mértékben megérti, ha az Utas utazását el kívánja halasztani és ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy a sárga, vagy piros jelzésű országokba 2020. augusztus 31-ig induló utazásokra befizetett utasok bánatpénz mentesen módosíthassák útjukat későbbi utazási dátumra, vagy más úticélra (jelenleg pl. Görögország, ahova továbbra is karantén kötelezettség nélkül lehet utazni) az érvényes aktuális árak alapján a szabad helyek függvényében. Amennyiben úticéljukat nem kívánják most módosítani, az Utasok számára a legkedvezőbb megoldás, hogy a befizetett összeget utazási utalvány formájában visszatérítjük részükre. Ebben az esetben mentesülnek a bánatpénz elvesztése alól, tehát anyagi előnyt is jelent, ugyanakkor az utalvány a törvény és a kötelező biztosításunk által teljes mértékben, 100%-osan fedezett, így pénzügyileg is tökéletes biztonságot nyújt minden Utasunknak, aki az utazása elhalasztása mellett dönt. Azok az Utasok, akik utazási utalvány megváltását választják a befizetett összegre 5% kedvezményt is kapnak a nyaralásuk teljes díjából, amennyiben ugyanazt a szállodát választják jövőre, mint ami az idei foglalásukban szerepelt.

Ezen felül további kedvezményeink:
- Török Riviéra esetében: minden utalványra váltó utas ingyenesen részt vehet a delfin show fakultatív programunkon. (ez csak a show-ra vonatkozik, amennyiben az Utasok a delfinekkel szeretnének úszni/fényképezkedni, az külön fizetendő) Amennyiben az Utasok nem élnek az ingyenes delfin show fakultatív programunkkal, 5.000 Ft/fő kedvezményt tudunk biztosítani.
- Többi desztinációnk (Hurghada, Kréta, Rodosz, Zakynthosz, Bulgária) esetében az 5% kedvezményen felül 5.000 Ft/fő további kedvezményt tudunk biztosítani.

Az utalványokat továbbra is csak az eredeti foglalást rögzítő irodában tudják beváltani.

Bízunk benne, hogy a korlátozások hamarosan megszűnnek a karantén/PCR-teszt kötelezettségeknek nélkül tudnak Utasaink utazni bárhová velünk. Kérdéseitekkel kapcsolatban forduljatok hozzánk bizalommal, elérhetőségeink bármelyikén!"

Frissítve: 2020. július 14. 

"A 2020. májusi 1. utáni indulásokra a már korábban kiadottak az alábbiak szerint módosultak, azaz:

       a)    minden 2020. május 1. utáni indulásra a dátum módosítást – későbbi időpontra foglalást – díjmentesen tudjuk rögzíteni aktuális, napi áron. Ha az új foglalás végösszege alacsonyabb az eredeti teljes árnál, a hátralék számlát a különbséggel csökkentett összegről állítjuk ki.

      b)     utazási utalvány megváltását ajánljuk fel, mely a már befizetett összeg 100%-át biztosítja (10% kötbérmentesen) és 2021. október 31-ig történő utazás foglalására érvényesíthető, melyet 2021.03.31-ig kell rögzíteni. Az utazási utalvány bármely, a Last Call Travel által szervezett úticélra beváltható a szabad helyek függvényében, az aktuális áron, és csak az eredeti foglalást rögzítő irodában. Amennyiben az utazási utalványt a későbbiekben az Utas mégsem szeretné felhasználni, akkor azt 2020.12.31-ig, az eredeti foglalás 10 % kötbér összegének levonása mellett lemondhatja. 2021.01.01-től az utazási utalvány csak utazásra váltható be, visszafizetés nem lehetséges.
 
Az utazási utalványokkal kapcsolatban fontos információ:

Ha a 2020-as nyári szezonra teljes összeggel fizetett be, fontos tudnia, hogy amennyiben a 2021-es tervezett utazás értékének az összege kevesebb, mint a befizetett összeg, a különbözet visszafizetésére nincs lehetőség. Abban az esetben, ha a 2021-es tervezett utazás teljes díja magasabb, mint az utalvány értéke, a különbözetet az Utas köteles megfizetni.
 
Az utazási utalvány ösztönzésére további kedvezményeket ajánlunk fel:

Az utazási utalványról az eredeti foglalás tervezett indulási időpontját megelőző 36. napig kell dönteniük az Utasoknak.

Azok az Utasok, akik utazási utalvány megváltását választják a befizetett 40% előleg összegre, 5% kedvezményt kapnak a 2021-es nyaralásuk teljes díjából, amennyiben ugyanazt a szállodát választják jövőre, mint ami az idei foglalásukban szerepelt.

Ezen felül további kedvezményeink:

- Török Riviéra esetében: minden utalványra váltó utas ingyenesen részt vehet a delfin show fakultatív programunkon. (ez csak a show-ra vonatkozik, amennyiben az Utasok a delfinekkel szeretnének úszni/fényképezkedni, az külön fizetendő)
Amennyiben az Utasok nem élnek az ingyenes delfin show fakultatív programunkkal, 5.000 Ft/fő kedvezményt tudunk biztosítani.

- Többi desztinációnk (Hurghada, Kréta, Rodosz, Zakynthosz, Dalaman és Bulgária) esetében az 5% kedvezményen felül 5.000 Ft/fő további kedvezményt tudunk biztosítani.

Az utalványokat továbbra is csak az eredeti foglalást rögzítő irodában tudják beváltani az utasok és a már előzőekben igényelt utalványokra is érvényesek a most felkínált kedvezmények.

     c) továbbiakban minden 2020. május 1. utáni indulás dátumára 36 napra csökkentjük a felmondási határidőt, mely az ÁSZF-ben publikált IV. LEMONDÁSI ÉS MÓDOSÍTÁSI FELTÉTELEK 1. pont első bekezdését írja felül: „ha a felmondás az utazás megkezdése előtt 61. napig történik: a részvételi díj 10%-át számítjuk fel bánatpénz jogcímén.”
További felmondási feltételek a következők szerint lépnek életbe minden 2020. május 1. utáni indulás dátumára:
           35 – 20 nap között felmondás: a részvételi díj 30%-át
           19 – 8   nap között felmondás: a részvételi díj 80%-át
           7 napon belüli felmondás esetén, illetve, ha az Utas nem jelenik meg az indulásnál (no show), ez esetben a részvételi díj 100%-át az Utas köteles megfizetni bánatpénz jogcímén.

Fentiek 2020. május 1-től visszavonásig érvényesek; a már meglévő és az új foglalásokra is (csak a charterjáratainkra vonatkoznak, menetrend szerinti járatainkra/fapadosra járatainkra/hajóutakra nem, azzal kapcsolatban, kérjük keressetek bennünket további információkért).

Frissítve: 2020.05.12.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.