info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Laosz

Délkelet Ázsia egyik legtitokzatosabb országa

Laosz last minute olcsó akciós utazás körutazás, nyaralás, üdülés

A nyugodt és békés ország

Délkelet-Ázsia kincse

A nyugodt és békés ország
ສາທາລະນະລັດປະຊາທິປະໄຕ ປະຊາຊົນລາວ
Laosz egy titokzatos és békés ország, amely a többi Délkelet-Ázsiai ország ölelésében fekszik. A turisták által még nem túl népszerű Laosz tökéletes úti cél a pihenni vágyóknak.  Laosz nyugodt hangulata hamar ráragad a turistákra is. A kedves helyi emberek és a bddhista szerzetesek látványa, az itt megtalálható kulturális látnivalók mind egy életre szóló emléket hagynak majd az ide érkezőkben!
Laosz last minute olcsó akciós utazás körutazás, nyaralás, üdülés.
Laosz Délkelet Ázsia egyik legtitokzatosabb országa, Mianmar, Kína, Vietnám, Kambodzsa és Thaiföld ölelésében, de a szomszédjaira jellemző zsúfoltság nélkül. Legfőbb folyója, a Mekong a thai határ mentén húzódik, partjának egyik legismertebb látnivalója Luangprabang.  A város királyságok fővárosa volt a XIV. század óta, de a francia gyarmati múlt nyomai is jól érzékelhetők. A narancsruhás buddhista szerzetesek látványa hozzátartozik a mindennapok, az indokínai lakóházak és a 32 buddhista templom képéhez. Laosz fővárosa, a békés Vientiane szintén a Mekong partján fekszik, főként a gyarmatosítás előtti korszakból származó látnivalóiért érdemes ide látogatni. A Laoszban tapasztalható nyugalom és derű hamar átragad a turistákra. Érintetlen vidékek, őserdők és vízesések, watok, sztúpák és monolit leletek, valamint a kedves laosziak várják itt szeretettel a kalandvágyó utazókat.
Laosz meglátogatása november és március között a legideálisabb. Április és május a legmelegebb (40 oC), szeptember és október a legesősebb hónap.  Budapestről több átszállással lehet eljutni Luangprabagba vagy Vientiane-ba, a repülési idő kb. 13 óra (átszállási idő nélkül).

A laoszi utazáshoz vízum szükséges.

Laoszban, ebben a távoli, csendes országban ráérős egyhangúságban telik az idő: reggelente megcsodálhatjuk a felkelő napot a hatalmas Mekong folyó felett, elbóklászhatunk a nehéz illatoktól terhes piacokon, vagy kényelmesen hátradőlhetünk egy sörrel a kezünkben. Ezek miatt a ritkán átélhető pillanatok miatt érdemes Laoszba látogatnunk. A megszokott turisztikai látványosságok hiányát a vidék lenyűgöző szépsége, az itt élők barátságos természete és a páratlan gasztronómiai élvezetek pótolják. A világörökség részévé nyilvánított Luang Prabang hanyag eleganciája és a főváros, Vientiane kisvárosi hangulata Laoszt Délkelet-Ázsia egyik legvonzóbb országává teszik.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.