info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Korea körutazás

A Koreai-félsziget látványosságai

Korea körutazás akciós üdülés last minute utak körutak.

Ezen az oldalon 1 szálloda közül választhat.

Szűrők
A Koreai-félsziget területén két ország is osztozik, amelyek elég erős kontrasztot alkotnak: Észak-Korea, hivatalos nevén Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, és Dél-Korea, hivatalos nevén Koreai Köztársaság.

Dél-Koreában a turizmus jelentős bevételt termel az ország számára, és rohamosan fejlődik. Népszerű úti cél a turisták számára Szöul, amire nem elég egyetlen napot szánni! Az országon belüli utazásra igénybe vehetjük a modern vonatokat, vagy a metróhálózatot. Rengeteg turistát az ország kultúrája, gasztronómiája és különböző hagyományai vonz.

Dél-Korea fővárosa, Szöul

Szöul Dél-Korea fővárosa, és egyben a világ egyik legsűrűbben lakott városa, népessége 10 millió fő! Sűrűsége ellenére azonban egy igazán élhető város, modern technológiai megoldásai és komoly informatikai infrastruktúrájának köszönhetően.
Főbb látnivalók:
- Kjongbokkung, más néven Gyeongbokgung
Szöul egyik legszebb palotája, ahol megtekinthetjük a hagyományos őrségváltást.
- Lotte World Tower
Egy 123 emeletes felhőkarcoló, amely jelenleg a legmagasabb épület Dél-Koreában, és az 5. a világ legmagasabb épületei közül a maga 555 méterével. Külön érdekessége a villámgyors lift, és az üvegpadlós rész, ahol a lábunk alatt hever a város.
- Cshangdokkung palota
Az UNESCO Világörökség része, az 1400-as években épült. A palota rendelkezik egy Titkos kerttel, ahol 56 ezer növény és egy tó található.
 

Dél-Korea Seoraksan Nemzeti Park

Ha páratlan növényvilágra és csodás tájakra vágyunk, akkor irány a Seoraksan Nemzeti Park! Körülbelül 1000 növényfaj és 2000 állatfaj otthona. A területén található még a Thebek-hegylánc részét képező Szorakszan-hegység.
 

Dél-Korea Gyeongju, más néven Kjongdzsu városa

A város területén található a Szokkuram barlang, mely a Világörökség részévé vált 1995-ben a benne lévő buddha szobor miatt, de ha erre járunk, ne hagyjuk ki a barlangtól nem messze található Pulguksza buddhista templomot sem!
Észak-Korea világa teljesen eltér az itthoni mindennapoktól, illetve a szomszédos Dél-Koreától. Míg Dél-Koreában szinte mindenhol elérhető ingyenes internetszolgáltatás, Észak-Koreában a helyiek körülbelül 30 oldalt látogathatnak, így az ide érkező külföldieknek gyakorlatilag internet nélkül kell boldogulniuk (vagy viszonylag drágán juthatnak hozzáféréshez). Nagyon fontos megemlíteni tehát az itt betartott szigorúságot, így ha például fényképezni szeretnénk, mindenképpen kérdezzük meg az idegenvezetőnket, hogy itt engedélyezett-e!

Észak-Korea fővárosa, Phenjan

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság fővárosa. Főbb látnivalói a Győzelem diadalív, Ryonwang Pavilon, Nagy Népi Tanulmányi Palota, Dzsucse torony.
 

Észak-Korea Kim Ir Szen Mauzóleum

Kim Ir Szen Észak-Korea államalapítója, így különös tisztelet járt neki, és személyi kultusz alakult ki körülötte. Így miután 1994-ben egy váratlan szívrohamban elhalálozott, bebalzsamozott testét egy üvegkoporsóba helyezték el.
  • Gázipari Világkonferencia
    21.2021. June
    Gázipari Világkonferencia2021. June 21. 08:002021. June 25. 20:00
    Dél-Korea, Dél-Korea (Ázsia)
    A Konferencia a legfontosabb eseménye a gáziparnak, ahol 3 évente ipari és politikai vezetők, szakemberek és kiállítók ezrei gyűlnek össze. A Konferencia célja a földgáz fenntartható jövőben betöltött szerepének előmozdítása.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.